Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Postup přípravy
Krém č. 1: Vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem, můžeme ochutit rumem. Krok 4: Krém č. 2: Smetanu na šlehání svaříme s nasekanou čokoládou, necháme projít varem a dáme do druhého dne odležet. Pak ji zašleháme do másla s asi 100 g cukru. Krok 5: Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.
Zveřejněno 6. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Moje poznámka
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 39 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 45 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
vánoční cukroví pařížské rohlíčky,
pařížské rohlíčky,
krem na parizske rohlicky,
krém do pařížských rohlíčků,
pařížské rohlíčky recept,
pařížské rohlíčky video,
pařížský krém do cukroví,
pařížský krém na rohlíčky,
pařížský krém na rohlíčky,
super pařížské rohlíčky,
pařížské ořechové rohlíčky,
pariske rohlicky,
pařížské rohlíčky bez šlehaní,
pařížské rohlíčky krém,
parisske rohlicky,
recept na pařížské rohlíčky,
krém na škaredé rohlíčky,
parizke rohlicky,
pařížské rohlíky,
škaredé rohlíky
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
kakao,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
poleva čokoládová,
tuk
Komentáře (121)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
No, že popraskají není na závadu
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
No, záleží na velikosti, že
Po 40g asi 25 až 30 kousků
Musíte nejdřív ušlehat máslo s trochou cukru a tu šlehačku tam lít po troškách, spíš jako kapat, za stálého chodu šlehače. Dělám jedině tento krém do cukroví , je to vlastně čistě máslový, jen to máslo má méně procent, když se zředí šlehačkou, ale je výborný a do zdobičky perfektní, protože je hezky kompaktní, hladký, a nemá žádné hrudky.
Tu je iný postup - pozri aj na to a vyber si...
https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
To mě moc těší
Bílý mák
já už je peču několik let a vždy se povedou,jako ostatním co mi tu již psaly
Tak to nevím,dělám pouze z vlašských ořechů
Postup ad. 2:
Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu
Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...
chci se zeptat, jaký ořechy dáváte, vlašáky nebo lískáče? Řekl bych vlašáky, ale radši se zeptam. Díky
Běžně (aby to pak líp vypadalo) se to dělá tak jak Vendy: píše
Pokud "rohlíček" vypadá jako rohlíček a ne jako houska, tak se nepřekotí
Ne,nahoru
Vendy007:prosim vas, delam testo a je hodne huste...ma to tak byt? dala jsem ingredience dle receptu....
Vendy007:
Opravdu mouka nechybí :o) Zkoušela jsem a snad se vyvedlo, akorát se mi pár kousků rozteklo, ale to se pod krém a čokoládu schová
Vendy007:
Taky bych se chtěla zeptat, zda nechybí mouka. Jdu tedy dělat bez mouky a uvidíme
Vendy007:
Krém:
1 šlehačku 30% svařit s čokoládou na vaření - nechat projít varem,dát do druhého dne odstát a potom zašlehat do 1 másla a asi 10 dkg cukru
řeknu ti,dělávám podobné,sakruju u toho jak pohan
jinak díky za skvělý recept
Jinak rohlíčky si můžeš upéct hned a krém tam dej tak příští týden. Pokud bys je mohla dát do hodně studena, můžeš to udělat všechno najednou.
K receptu nejsou žádné komentáře.