Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: tak 95 minut PT1H35M Vepřové maso 17 názorů

Krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibulí
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
511

Suroviny

1 kg vepřové krkovice
4 větší cibule
6 stroužků česneku
sušený rozmarýn
kremžská hořčice
pár kapek worchesterské omáčky
kmín
sádlo(nebo olej)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku vcelku si opláchneme a vysušíme, celou kolem dokola osolíme a necháme odpočinout po dobu, než si rozkrájíme cibule na měsíčky, česnek na plátky. Pekáč si vytřeme sádlem (olejem), nasypeme připravenou cibuli s česnekem, na krkovičku pak nasypeme dost rozmarýnu, pocákneme worcesterskou omáčkou a celou krkovičku potřeme kremžskou hořčicí, podlijeme vodou a dáme přikryté péct. Asi po 45 minutách výpekem polijeme maso a zase podlijeme. Po 80-ti minutách si do vody rozpustíme instantní jíšku, nebo solamyl a až polijeme opět maso výpekem, podlijeme zahušťovací vodou, kterou jsme si připravili. Dáme zpátky do trouby a dopečeme 15 minut už odkryté.

Poznámka

Tato vymyšlená kombinace dala krkovičce bezva šmrnc, co do chuti-vyzkoušejte někdy!

Jako příloha: kapustové zelí, jemné knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnová krkovička pečená s kremžskou hořčicí, worcesterem a cibuli

  • Pajaska Pajaska

    Dnes jsem pekla a podávala s bramborovou kaší.Výýborné!!:yes::yes: Fotila jsem fofrem,nestačila jsem ještě stáhnout.Bude dodatečně,snad.:-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Simčo, díky, že jsi vyzkoušela, mě moc těší, že chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibi dnes jsem vyzkoušela tvůj recept,krkovičku jsem neměla,ale vepřovou plec a tak jsem to udělala podle tebe a musím říci,že to bylo velmi dobré,rozmarýn jsem měla čerstvý.Plně doporučuji vyzkoušet.;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Šupino, to mám teda radost-díky, že jsi vyzkoušela;-)

    Odpovědět

  • supina supina

    Moooc se povedla:yes:

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Diky za doplneni informaci :)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pavle(neregistrovaný), ze začátku, tak půl hodiny peč na maximum, aby se maso zatáhlo a pak ho stáhni na 180-200°C a peč tak hodinu, pekáč odkryj a nech 15-20 minut dopéct na křupavou kůžičku-stačí:-?;-)

    Odpovědět

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Ahoj, hezky recept, jen mi tu chybi informace o teplote, na kterou to pect. Jsem amater, tak tato informace by mi jiste pomohla, ale i tak to zkousim :)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to se mi moc líbí,zkusím;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Šťavnatá krkovička,rozmarým,kremžská:-pto jsou chutě;-)+9:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To může být velmi dobré...Krkovičku mám čím dál raději a uvědomila jsem si, že s kremžskou hořčicí vůbec nevařím. Určitě vyzkouším :-p:-).

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Občas krkrovičku naloženou v kremžské hořčici grilujeme.Moc nám chutná nasládlá chuť.Kombinace s rozmarýnem bude pasovat,vyzkouším.:yes::-p

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Take toho sladkeho uz mam nejak dost, tohle bych si dala hned....:yes::-p:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    I já bych si zakousla, od toho zdobení cukroví jsem taky pěkně přeslazená.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    bibinko, to je ale moc hezky vychytaný receptík :-p:-p:-p já už mám po tom všem pečení cukroví po pořádné flákotě absťák, ukládám a určitě brzo udělám :yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo