Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s kysaným zelím

V jednoduchosti je krása - možná i proto jsou halušky se zelím oblíbeným jídlem už celá desetiletí. Na těsto nám stačí brambory, mouka a sůl. Hotové halušky smícháme s kysaným zelím, podušeným na slanině. Levný a sytý oběd je během chvilky hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

24. 4. 2008 16:49

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 433 kJ / 3 211 kcal
Bílkoviny53,40 g
Tuky183,05 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,00 g
Sacharidy320,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cardanka

19. 1. 2010 09:58

Znám, vařím:-p, 8.bodík letí:yes:

jana73

15. 1. 2010 18:37

Dnes jsem dělala halušky poprvé a všem moc chutnali:-* Opravdu veliká dobrota:yes:Dávám 7 bod:-K

blanka

10. 8. 2009 13:19

ahojky já se přidávám znám halušky od strejdy který nám je udělal se slaninou a s brynzou no mohla jsem se utlouct jak byli dobré babička mi je zase dělala se slaninou a rozpustila taveny sýr který na to dala a já je dělám se zelím a uzeným nebo s vejci a od kamaráda jsem je jedla s drůbežími jatýrky všechny jsou moc dobré doporučím dnes je zrovna budu dělat se zelíl :-)):yes:

Iljusa Iljusa

20. 6. 2009 15:24

Nikdy nezklamou :yes: ;-)

tejaja tejaja

21. 5. 2009 17:38

Magdalénka, úplne súhlasím, skutočne sa nedá inak, toto čo popisuješ, to by ma vysmial každý za také halušky:-D:-D

magdalenka magdalenka

20. 5. 2009 22:19

Jedno z našich obľúbených jedál. Kyslú kapustu podusím na cibuli a masti. Zvlášť na panvici chvíľku opekám na kocky pokrájanú pikantnú údenú klobásu, pustí paprikovú masť. Vo finále na tanieri pridám klobásu na halušky zmiešané s kapustou.
Ešte by som chcela dodať k receptu, autorka tejaja zrejme bude súhlasiť, že autentické halušky na Slovensku nie sú veľké - jedna haluška má veľkosť cca ako jedna žuvačka (iná vec ma nenapadla). Kamarátka v Čechách mi ukazovala, ako ich varí ona. Na lopáriku mala tuhé cesto, z toho do vody normálne ukrajovala kúsky, kusiská, mononásobok našej bežnej halušky...

tejaja tejaja

23. 2. 2009 19:05

:-O

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 2. 2009 15:20

Tejaja :-D:-D:-D Mám kuchařku od Čiriny, asi ji znáš z TV, vařila i prezidentovi a diplomatům a jsou tam dva recepty pod sebou, halušky s bryndzou a strapačky. Ty halušky dělá tak, že do brambor přidává polohrubou mouku a vejce a po uvaření proplachuje teplou vodou a u receptu na strapačky je poznámka: použijeme halušky podle předchozího receptu :-D A k tomu to kys. zelí, slanina a cibule. Takže to nebudem řešit, každý si dělá podle svého :-D:-D:-D

tejaja tejaja

23. 2. 2009 09:36

Merylas, možno preto, že sa to u nás pomenúva rôzne. V niektorých oblastiach sa povie halušky, v iných strapačky, a je to to isté;-):-D

tejaja tejaja

23. 2. 2009 09:35

Michal, halušky sa nepreplachujú, treba ich ozaj variť v dostatočnom množstve vody;-) Tu šetrenie nie je namieste, málo vody môže znamenať, že sa zlepia:no: A ešte ekonomická rada : vodu priveď k varu neosolenú, bude vrieť skôr:-D:-D:-D

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 2. 2009 13:42

Michale, na Stream taky koukám ;-):-)) Nedávno jsem taky dělala podle zdejšího receptu, taky s hladkou a hrubou moukou, ale se zelím. Recept na halušky je dá se říci totožný jako tam, mouku taky dávám podle potřeby. Recept je tady http://www.toprecepty.cz/recept/354-strapacky-se-z... Jen nevím,proč jedno a to samé když je to se zelím, tak se to jmenuje jinak :-D

Michal

22. 2. 2009 13:15

Pro me opravdu nejlepsi recept je www.stream.cz/video/37/172631-rychlovky-halusky. Dulezite je to osmazeni a ja jeste delam to ze halusky v cedniku proplachnu studenou vodou a tim je zbavim slizu. Je samozrejme moznost vareni v opravdu velkem hrnci ale to neni moc ekonomicky vyhodne.

tejaja tejaja

22. 2. 2009 11:12

mirka

21. 2. 2009 10:09

HOLKY JDU SKUSIT POPRVE TY HALUSKY TAK MI DRZTE PALCE.A MELA BYCH PRO VAS TAKY JEDEN RECEPT. UVARIME SIROKE NUDLE V OSOLENE VODE PAK SCEDIME A SMICHAME SE ZELIM KTER JSME PRED TIM NAKROUHALI A PODUSILY NA OSMAZENE CIBULCE OSOLILY A OPEPRILY A JE HOTOVO:-D

Iva

20. 2. 2009 19:52

:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: halušky recept halusky recept na halušky recept halušky halušky se zelím a uzeným masem recept zelí recept recepty halusky zelí recepty bezmasá jídla recepty kysané zelí recepty bezmasá jídla kysané zelí recept halušky recepty recepty na halušky recepty s kysaným zelím halušky z mouky recept recept na halušky z mouky cedník na halušky kysané zelí halušky z mouky

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, zelí kysané, slanina uzená, olej

TopRecepty.cz

Halušky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4B