Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

30. 12. 2010 21:42

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 810 kJ / 2 823 kcal
Bílkoviny199,84 g
Tuky190,27 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,65 g
Sacharidy65,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlankaZ

22. 6. 2015 12:26

Nepsala jsem to kvůli sobě,umím vařit,psala jsem to kvůli těm začátečníkům.Když je to recept pro začátečníky,tak by měl být podrobně popsaný :-)

Pajaja

22. 6. 2015 11:44

BlankaZ: Aha, to mi nedošlo, že výraz "prošpikovat maso" je složitější. Doplním. Bobkového listu a nového koření napíšu přesný počet. Začátečník nepozná, kdy je maso měkké? Stačí ozkoušet vidličkou - třeba, ta poznámka k masu mě jediná udivila. Jinak smetana na vaření, znamená jedno balení smetany na vaření. Kdyby byly dvě, napíšu dvě. :-) Ale doplním, děkuju.

BlankaZ

20. 6. 2015 23:12

Tento recept se mi nezdá jako vhodný pro začátečníky. Už jenom to ""prošpikujeme maso"".Copak začátečníci ví,jak prošpikovat maso? Pár kuliček nového koření a pár bobkových listů - pár rovná se dva kusy. Když je maso měkké-chybí rada jak poznat že je maso měkké,to začátečník nepozná. Také chybí množství smetany.Možná je to recept pro začátečníky,ale nedostatečně popsaný.

vladimir

20. 6. 2015 08:19

Ja davam jeste 2-3 lžíce plnotucne hortice cukr a ocet a pak zaleju vodou :) doporucuji :) jinak jdu ji vyzkouset :):yes:

wendy888

8. 8. 2013 12:43

tak jsem dnes dělala vaší svíčkovou a musím uznat že je výborná moc děkuju za receptík;-):-K

wendy888 wendy888

1. 6. 2013 08:56

vypadá lákavě určitě zkusím posílam bodík:-K

eliss eliss

9. 4. 2013 16:12

Tolik receptů, jako svíčková,snad jiné jídlo nemá. Každá rodina má tu svou pravou a tak to má být. S chutí ochutnám jiné, ale já dělám také tuto, jen nedávám ocet, jen citron :-p:-p :yes::yes:

ilona

25. 1. 2013 15:00

savlinka: Já si ve svíčkové umím cukr představit a dávám ho tam běžně,když koupíte zeleninu ve sklenici,někdy je moc kyselá a duchutit cukrem není nic zvláštního:-)

allys

7. 12. 2012 12:41

vždy jsem dělala svíčkovou z halalí..(znáte??)
tentokrát jí zkusím dle receptu, v nedělï. pak napíši jak se povedla;-)

kitulinecka

26. 3. 2012 11:23

tak jdu na ni, snad se povede, tohle je velmi sympaticky recept:-)

savlinka savlinka

3. 7. 2011 14:17

Pajaja:také ji tak přibližně dělám a cukr si teda ve svíčkové neumím představit:-8nedávám cuk;-)

spagetka spagetka

3. 7. 2011 13:59

Myslím, že proto je v názvu pro začátečníky, chuť si každý upraví dle svého a postupem doby se vypracuje na jinou variantu - taky tu nebudu popisovat, jak ji dělám, to už by bylo fakt jinde :-D:-D, ale tohle je dobré :-p:yes:

Andrea007

3. 7. 2011 13:50

+8 :yes: výborný recept přidávám i fotku:-)

clupmi clupmi

20. 4. 2011 17:46

Myslím si, že pro svou jednoduchost opravdu geniální pro začátečníky. Ve výsledku se nějaké ty zjednodušenosti ani nepoznají. Hodně záleží na kvalitě masa. A k tomu cukru: Mrkev je sladká dost.
http://clupmi.blog.cz

Pajaja

16. 1. 2011 17:37

Já cukr nedávám, smetana a částečně zelenina omáčku osladí. Přesto si troufám říct, že tato svíčková je sladkokyselá. Mně příliš sladké omáčky nechutnají, asi jak je kdo zvyklý. Na mně je sladká dost. ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na svíčkovou lák na svíčkovou lák na maso na svíčkovou svickova omacka pro zacatecniky recepty svíčková koření do svíčkové svickova svíčková na smetaně pro začátečníky jednoduchá svíčková hovězí falešná svíčková na smetaně recepty maminčiny recepty hovězí zadní falešná svíčková koření na svíčkovou příprava svíčkové falešná svíčkova falešná svíčková omáčka maminčiny recepty maso jak prospikovat maso falešná svíčková recepty svíčková lák

Suroviny: svíčková falešná, slanina uzená, máslo, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, ocet, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOnY