Aspik
Aspikové lahůdky zažívaly největší popularitu zejména v předešlých letech. Do oblíbeného rosolu můžete přidat suroviny podle své fantazie, od šunky, přes vajíčka až po zeleninu. Díky své konzistenci drží všechny suroviny pěkně pohromadě.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 23,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2022 10:38
Alenka155:
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
Stačí formu krátce nahřát v teplé (horké) vodě
13. 12. 2022 08:45
Chci udělat zeleninový aspik do kameninové formy ve tvaru ryby, je nutno formu vyložit potravinářskou fólií? Vyklopím dobře i bez fólie? Děkuji
18. 10. 2016 14:15
Petr: Když potřebuji krásně vyklopit tak si nádobku nahřeji teplou vodou nebo nad sporákem ale opatrně aby vám to nevypadlo kam nechcete ,já většinou dělám do skleněné nádoby a tu nařívám vodou a když to vyklopím tak je to krásně lesklé a hladké ,ale i v srnčím hřbetu .Dělala jsem i do formiček a to byla piplačka ,ale stálo to za to.A taky jsem nahřála a vypadlo to krásně .Jsem ráda ,že chutná .
17. 10. 2016 20:30
irka.v:
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
Tak dnes jsem si nakonec koupil : www.labeta.cz/zelatina-cira-36
abych ji vyzkousel neboť budu na konci řijna delat ruzne druhy aspiku na oslavu. Delal jsem to podle vaseho receptu a chutove je vynikajici a i čisty aspik ztuhnul tak uvidime co i to udela i aspikem se zeleninou a polentou. Zatim mi to mam v lednici ale vypada ze to tuhne. Snad to jeste nejak vyklopim
17. 10. 2016 13:16
Petr: Dobrý den ,používám tuto www.silkcare.cz/product/potravinarske-vyrobky/zelatina-aspikova-20g/40, ale používám i jiné,musí být čiré .Tu druhou co jste tam dal odkaz je na vaječnou tlačenku která není čirá .Tak ať se ám to povede :D
17. 10. 2016 00:11
Dobry den, jakou zelatinu pouzivate vy? Nekteri doporucuji zelatinu Natura ale jakou ( obe pisou vyrobci ze se daji pouzit na aspiky) tak jaky :
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
www.vmd-drogerie.cz/natura-zelatina-kuchynska-cira-20-g-v-prasku/?gclid=CJK5oejE388CFRG6Gwod9ZsNow
www.natura.cz/page/cz/produkty/koncovy-zakaznik-ndash-maloobchod/zelatiny-konzervacni-pripravky/zelatina-na-vajecnou-a-salamovou-tlacenku-20-g.php
Jakou pouzívate vy? popripade mi poslete i odkaz na zelatinu. Predem dekuji
26. 5. 2015 14:12
irka.v:Je výborný a hezky to vypadá
29. 3. 2015 03:14
Výborný recept, mohu jen doporučit
24. 4. 2014 23:40
Ahojky, dneska jsem nasla recept na aspik na http://www.receptyladihrusky.cz/velikonocni-aspik-... ... ty aspikovy vajicka tam vypadaji zajimave, ale neco mi chybelo - sul, pepr zaklad, ale dost podstatny tam je ten ocet. diky za tuj receptik
16. 2. 2013 09:44
nádher, jsi moc šikovná
29. 1. 2013 21:10
Robiť aspik je celkom umenie. Ešte väčśie umenie je však vyrobiť domácu huspeninu. Pridávam odklik na článok o pôvode aspiku. :)http://www.i-potraviny.sk/aspik-co-do-neho-patri-a...
12. 10. 2012 19:00
Paráda, vyzkouším. Aspiky mám ráda
15. 12. 2011 22:56
Já dělám aspik do srnčího hřetu a ještě se mi nestalo ,že by mě to vyplavalo,ale asi je to tím ,že dávám víc surovin než aspiku.Když dělám do dortové formy nebo nějaké hlubší misky tak to dělám taky postupně jak Merylas ,jen nechám chvilku zatuhnout a pak doplním.
15. 12. 2011 16:23
Alena: Já osobně zalévám rozpuštěnou želatinou postupně po vrstvách. Formu si nechám vychladit a na dno dám ztuhnout jen tenkou vrstvu želatiny, pak dám ozdůbky a zase je zaleju želatinou a po ztuhnutí, stačí i částečné abysme se moc nezdržovali, dám zbytek věcí které chci zalít, přidám želatinu a nechám už důkladne ztuhnout. Tak se nestane, že by nám všechny věci plavaly
15. 12. 2011 08:04
Moncik:
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?
irka.v:
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, ovšem byla jsem zklamaná, že po naskládání ingrediencí mi po zalití aspikem tak nějak všechno pracně poskádané vyplavalo na povrch....je na to nějaká vychytávka?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 23 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 23 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 1 minutou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 38 minutami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 43 minutami
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 54 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 1 hodinou
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 3 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Připravit zeleninu v aspiku není složité, ale má to svá pravidla
Šéfkuchař legendárního hotelu Pupp: Tento bramborový salát naši hosté milují. Kouzlem skvělé chuti je správně uvařené vajíčko
Další recepty
Tématické fráze: aspik aspik recept výroba aspiků recept na aspik domácí aspik aspiky recepty aspiky jak se dělá aspik recept aspik studená kuchyně recepty nálev na aspik želatina na aspik jak udelat aspik aspikový hřbet recept aspik recepty masový aspik příprava aspiku aspikový hřbet se salátem recept recepty aspik recepty z aspiku
Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, cibule, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, želatina, šunka, salát pařížský, vejce, okurky sterilované, paprika čerstvá červená
Aspik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D0xK
36 názorů