Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 360 kJ / 86 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,06 g | 
| Tuky | 2,22 g | 
| Vláknina | 6,18 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 24 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 10,98 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Želatinové plátky namočíme do studené vody.
	Krok 2: Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru.
	Krok 3: Odstavíme, přecedíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačkanou želatinu, nesmí se už vařit. Necháme částečně zchladnout. Kdo chce, může ještě dokyselit.
	Krok 4: Trochu vlažného rosolu nalijeme na dno formy, poklademe růžičkami z uzeného lososa a bylinkami.
	Krok 5: Necháme rychle zatuhnout v ledničce, pak do zbytku rosolu vložíme vykostěné rybí maso a nalijeme navrch. Opět necháme zatuhnout  - aspoň do druhého dne. Vyklopíme (můžeme na chvilku ponořit spodek nádoby do horké vody, ale mně stačil obyčejný fén na vlasy ) a servírujeme s pečivem a ozdobené zeleninou.
Zveřejněno 26. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Moje poznámka
					
				
Aspik s uzenou rybou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXVp
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							aspik, 
						
						
							uzená ryba v rosolu, 
						
						
							losos v aspiku, 
						
						
							uzená makrela v rosolu, 
						
						
							uzene ryby v rosolu, 
						
						
							makrela v aspiku, 
						
						
							rybí maso v aspiku, 
						
						
							recept na uzenou makrelu v rosolu, 
						
						
							recept losos v aspiku, 
						
						
							recepty s údenou rybou, 
						
						
							uzena makrela v aspiku, 
						
						
							ryba v rosolu, 
						
						
							rosol z uzene ryby, 
						
						
							aspiky, 
						
						
							uzený pstruh v rosolu, 
						
						
							co s uzenou s rybou uzených ryb, 
						
						
							pstruh v aspiku, 
						
						
							slané aspikové želatinové, 
						
						
							ryby v rosolu recept, 
						
						
							domácí aspik rybí
						
					
						Suroviny:
						
							pstruh, 
						
						
							cibule, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							semínka hořčičná, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							želatina, 
						
						
							kopr čerstvý, 
						
						
							petrželka zelená, 
						
						
							omáčka worcesterová, 
						
						
							losos uzený
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (7)