Čína z vepřového masa
Masové směsi alá čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá rodina. V receptu je vepřové maso, ale použít můžete i kuřecí či krůtí.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,98 g |
Tuky | 32,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 526 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 10. 2011 14:10
super!!!
9. 1. 2011 12:25
9. 1. 2011 11:16
Žížalko, máš pravdu, ale u nás to, bohužel, nefunguje tak, že večeříme společně, protože každý chodí domu jinak, manžel se často vracel z práce až v noci, jídlo si ohříval, takže tady kouzlo mizí
9. 1. 2011 11:09
Jídla zahuštěná máčeným škrobem je opravdu lépe nechat jen zhoustnout a jsou určena k okamžité konzumaci. Jídlo se připravuje pokaždé čerstvé, v tom je jeho kouzlo
9. 1. 2011 11:05
U nás se také dříve dost dělávala jakoby "čína",ale málo kdy bylo tolik omáčky,zahušťovalo se to troškou maizenou.Dělalo se to na pánvi jako minutka,takže nikdy nic nezbylo.Ale byla to prima bašta.
9. 1. 2011 10:10
pravda, že s tím moc zkušenost nemám - u nás totiž většinou nic nezbyde, tak není co ohřívat ale když už k tomu dojde, také sos povolí....takže maris, chyba asi nebude na tvé straně
9. 1. 2011 10:07
Stejná zkušenost jako u maris,šťáva vydrží zahuštěná tak +- na konzumaci, ale polévka to rozhodně není.....
9. 1. 2011 10:03
Maris, nesmí se to vařit dlouho, jen přejít varem. A to, že jídlo zahuštěné Solamylem, při přihřívání zřídne, vím už dlouho - vlastní zkušenost a pak jsem to taky četla v nějaké kuchařce.....
9. 1. 2011 10:01
A já se přiznám bez mučení, že zahušťovat Solamylem mi moc nejde, ať dělám, co dělám, vždycky mi to zřídne. Je to krásně zahoustlé jen chvíli, musí se to okamžítě jíst a o ohřívání už vůbec nemluvím. Nevím, jestli něco dělám špatně, ale vůbec mě nenapadá co. Jinak Solamyl používám na " činu", ale to v něm maso obaluji, to je něco jiného.
9. 1. 2011 09:46
já podobné masové směsi (čína tomu neříkám, tu dělám jinak) zahušťuji solamylem běžně, mouku na zahuštění používám do smetanových omáček, ale ne do tohoto typu sosu
a jak píše Eliza - naše máma taky takovou čínu dělala, pamatuji si na ni a chutnala mi
a jak píše Eliza - naše máma taky takovou čínu dělala, pamatuji si na ni a chutnala mi
9. 1. 2011 09:40
Takhle zahušťuji taky, když máme chuť na masko se šťávou - podáváme s rýží nebo nudlemi. Asi jak je kdo zvyklý, ale nám tohle chutná, a je to rozhodně hustší než polévka.
9. 1. 2011 00:01
Já taky nezahušťovala čínu solamylem.Nevyzkouším.
8. 1. 2011 23:50
Takhle podobně dělala "čínu" moje máma, v době, kdy se tady u nás objevila sojovka a móda čínské kuchyně (80. léta). Jen tam ještě přidávala spoustu bílého zelí, aby to vyplnila a bylo toho víc. Já jsem to moc ráda neměla, ale byla jsem dítě... Návštěvám moc chutnalo. Někdy ještě obalovala kousky masa v těstíčku ze solamylu a vody a bylo to docela zvláštní. Na fotce to vypadá úplně jako z její kuchyně.
8. 1. 2011 23:42
To je polívka? :D
8. 1. 2011 22:50
Mám ráda takové rychlovky, a rýži k tomu, to je .
Jak čtu, tak jsem solamylem nikdy nezahušťovala, to je o zvyku. Vyzkouším
Jak čtu, tak jsem solamylem nikdy nezahušťovala, to je o zvyku. Vyzkouším
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čína recept čína z vepřového nejlepší recept vepřová čína vepřová čína recept maso na čínu vepřové maso recepty na čínu vepřové maso na čínu recept čína čína recept vepřové čína z vepřového masa s rýží vepřové maso čína recepty cina jak naložit vepřové maso na čínu recepty čína vepřové veprove maso recepty cina vepřové na čínu recept na veprovou cinu vepřové čína čína recepty jídlo čína
Suroviny: kýta vepřová, cibule, sůl, koření čína, koření kari, pepř mletý, olej, zelenina, solamyl
Čína z vepřového masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mEV9
30 názorů