Tabulová špička na rozmarýnu, pomalu pečená

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Hovězí maso 17 názorů

Suroviny

600 g tabulové špičky
500 ml olivového oleje
1 palička česneku
1 mrkev
1/4 celeru
4 šalotky
4 větvičky rozmarýnu čerstvého nebo naloženého
bobkový list
jalovec
nové koření
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky a obložíme kořením, kousky mrkve, celeru, šalotkou a plátky česneku. Olivový olej trochu zahřejeme v kastrůlku a zalijeme maso v misce tak, aby bylo úplně ponořené.

  2. Vložíme do trouby nahřáté na 80°C a pečeme 4 hodiny. Podáváme s opečeným pečivem.

Poznámka

Původní recept pochází ze stránek časopisu Instinkt, kde je uvedený pod německým názvem Tafelspitz, já jsem zaměnila tymián za rozmarýn a nešpikovala zelenou, protože se mi nechtělo...:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tabulová špička na rozmarýnu, pomalu pečená

  • Irrena Irrena

    To koukám, znám jen německý název Tafelspitz a v češtině jsem to nikdy neslyšela, už vidím jak v našem řeznictví by na mně koukali co že to chci:-D:-D
    Recept perfektní a hotový pokrm zcela jistě vynikající:-D

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • magdalenka magdalenka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Magdalenko, nedala...Dělala jsem jen dvě porce (viz fotky), takže 250 ml. :-) Prostě to maso musí být potopené.

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

    krásné:yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krásne to máš...:yes:
    Prosím, dala si na to naozaj pol litra olivového oleja?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate,díky..takže to vypadá,že by to v tom PH šlo;-):yes:jen sehnat to "echt"masenko:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Rebi, já pomalý hrnec nemám, takže ani zkušenost...
    Dělala jsem tohle pomalé pečení s hovězím poprvé (dřív jen kachnu a králíka), takže jsem si hezky vstala v půl osmé a pak čtyři hodiny trnula, jestli jsem nezkazila maso...:-8:-D No, nezkazila, bylo to vynikající a měkounké, ale u něčeho takového já raději dodržuju daný technologický postup...;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Rebeko, použití PH mě také napadlo, ale žádná trouba pro barvu.Tafelspitz je maso táhlé pod bodem varu, při nakrojení je jako dortíček, nemá mít kůrku.

    Eli, ohledně mého dotazu se sama sobě směju (tafel=tabule).Občas rychleji píšu než zapojím mozek;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Colombo:-D:-Dto sis dovolil:-8s Kometou:-D:-D:yes:
    Eli,tak mě napadlo s tím pomalým pečením..co to orestovat a táhnout v PH a pak dodělat barvu v troubě:-?nebo to už by bylo jiné..co myslíš:-?;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Miluji "tmavé" maso a tohle vypadá již za syrova úžasně, natož upečené - a ještě 4 hodiny - miluji "dlouhé pečení", ale kdo to má vydržet že?.;-);-);-) Brno dává bod, když nám včera nechala Praha na Kometě všechny tři:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    isu,tys vážně ďábel:-O:-D:-D:yes: neříkej,že jsi to též nevěděla..nevěřím:-S:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy

    rebi, taky googlím jak blázen :-O mám evidentně vlké mezery, ale už jsem chytřejší ;-): http://www.ceskamasna.cz/maso/hovezi-maso/hovezi-z...


    elizo, krásná úprava...:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Hovězí špička - tafelspitz si zaslouží jen můj bodík :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Čokoládko, nevím, abych pravdu řekla. Já to koupila jako "tabulovou", povídal řezník, ale asi to bude to samé...

    Jo, díky za připomenutí, nenapsala jsem původ receptu (Tafelspitz).

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kvetova spicka květová špice hovězí květová špička recepty hovězí květová špička recept květová špička recept táfl špic vepřová květová špička hovězí květová špička květová špička recepty vepřová špička hovězí špička tafelspitz recept veprova květová špicka recept táflšpic hovězí pečeně na rozmarýnu pomalu pečené hovězí květová špice recept tafl spitz hovězí špička recept květová špic