Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená
Suroviny
Porce: 4
Nutriční hodnoty
Energie | 21 184 kJ / 5 063 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,13 g |
Tuky | 483,63 g |
Vláknina | 18,73 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 462 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 31,51 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept pochází ze stránek časopisu Instinkt, kde je uvedený pod německým názvem Tafelspitz, já jsem zaměnila tymián za rozmarýn a nešpikovala zelenou, protože se mi nechtělo...:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2011 16:43
Recept perfektní a hotový pokrm zcela jistě vynikající
29. 1. 2011 16:40
29. 1. 2011 15:43
29. 1. 2011 15:42
29. 1. 2011 15:37
29. 1. 2011 15:36
Prosím, dala si na to naozaj pol litra olivového oleja?
29. 1. 2011 15:34
29. 1. 2011 15:31
Dělala jsem tohle pomalé pečení s hovězím poprvé (dřív jen kachnu a králíka), takže jsem si hezky vstala v půl osmé a pak čtyři hodiny trnula, jestli jsem nezkazila maso... No, nezkazila, bylo to vynikající a měkounké, ale u něčeho takového já raději dodržuju daný technologický postup...
29. 1. 2011 15:28
Eli, ohledně mého dotazu se sama sobě směju (tafel=tabule).Občas rychleji píšu než zapojím mozek.
29. 1. 2011 15:25
Eli,tak mě napadlo s tím pomalým pečením..co to orestovat a táhnout v PH a pak dodělat barvu v trouběnebo to už by bylo jiné..co myslíš
29. 1. 2011 15:20
29. 1. 2011 14:50
29. 1. 2011 14:41
elizo, krásná úprava...
29. 1. 2011 14:36
29. 1. 2011 14:26
Jo, díky za připomenutí, nenapsala jsem původ receptu (Tafelspitz).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 16 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 22 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno 28. 3. 2024 21:56
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno 28. 3. 2024 21:22
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno 28. 3. 2024 19:14
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Sváteční maková bábovka
Saratice uvařila před 1 hodinou
Pikantní směs na topinky
dana.chadimova uvařil před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
vackov uvařila před 8 hodinami
Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem
Paterson uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Jamca uvařil před 11 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Kikahad uvařila před 11 hodinami
Bleskurychlá pomazánka z olomouckých tvarůžků
mariko uvařila před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka se šunkou
Jarrka uvařila před 12 hodinami
Pizza na celý plech
EvaEvaEva uvařila před 13 hodinami
Oříšková roláda s mascarpone krémem
Sindy33140 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Koláč sester Tatinových upečete s našimi radami hned napoprvé a perfektně. Bez čeho se neobejdete?
Velikonoce podle horoskopu: Nejlepší mazanec upečou Raci, beránka Váhy a Blížence do kuchyně raději nepouštějte
Další recepty
Tématické fráze: kvetova spicka květová špice hovězí květová špička recepty hovězí květová špička recept květová špička recept táfl špic vepřová květová špička hovězí květová špička květová špička recepty vepřová špička hovězí špička tafelspitz recept veprova květová špicka recept táflšpic hovězí pečeně na rozmarýnu pomalu pečené hovězí květová špice recept tafl spitz hovězí špička recept květová špic
Suroviny: tabulová špička, olej olivový, česnek, mrkev, celer, cibule šalotka, rozmarýn, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř, sůl
Tabulová špička (Tafelspitz) na rozmarýnu, pomalu pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oO4N
17 názorů