Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,9 (125×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez chlazení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 597 kJ /
3 728 kcal
Bílkoviny176,79 g
Tuky315,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,81 g
Sodík 785 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany. Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme. Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.

TIP: Jak připravit domácí paštiku

Zveřejněno 3. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (220)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobrá jednoduchá paštika. Nemáme rádi různé chutě navíc, tohle je klasika.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dneska jsem paštiku zkusila a překvapilo mě, jak je to snadný a rychlý. Chutná moc dobř👌, děkuji za recept, ukládám si ho do oblíbených 🥰.

Moanka: to mám radost a děkuju za krásné fotky;-):-K:-K

Zadařilo se. ;-) <3 :yes:

Super paštika, přidávám i trochu grilovacího koření a brusinky rovnou do paštiky.

Petra Dvor.: Moc děkuji, mám radost:-K:-K

Tak jsem zkoušela poprvé udělat paštiku a je skvělá. Určitě ji budu dělat častěji. Děkuji za recept<3

Stamare: moc děkuji:-K:-K

Jednoduché, rychlé a výborné ????

PetraSt: moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že paštika chutná. Navrhujete i šikovné vychytávky;-):-)

Je hutnější na mazání, doporučuji zkusit přidat trochu sádla/anglické slaniny/bůčku.
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu

Eva S.: děkuju, jsem moc ráda;-):-K

:-K Skvělý, rychlý recept, moc nám chutná :-)

brtna: děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutná;-):-)

Dělala jsem od prázdnin již několikrát, dokonce i z vepřových jater, když je můj muž přinesl místo kuřecích. Vždy naprostá spokojenost, jednoduché a chutné. Místo do hřbetu dám do šroubovací sklenice do lednice a jsou zkonzumována velmi rychle. Hlavně vím co do nich dávám, žádné konzervanty jako v kupovaných.:yes::-D

Alexandra11: Tak potom doporučuji nechat v té lednici alespoň tři čtyři dny, až se chutě pěkně prolnou. Vršek paštiky se může zalít rozpuštěným máslem, aby nešedl - proto masu dávám raději do sklenice, jejíž plocha povrchu je menší než u chlebíčkové formy. ;-)

:-K bomba také si ji udělám

Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)

Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.;-)

Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)

Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala. :-);-)

Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
:-)

Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?

Mohla bych se zeptat co obsahuje paštikové koření. Popřípadě, čím ho nahradit?
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?

eevza:
No, můžete...:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa:yes:
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte :yes:

Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...:-)
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku:yes:

casino: ;-):-)

Pastika je velmi dobra,zkusim i z veprovych jater:-)

Edita: děkuji a jsem ráda, že paštika chutnala;-)

Dobrý den, je nutné dát pastikove koreni? Dekuji

Nikol: ne, není, můžete si dochutit podle sebe;-)

Maris, znovu a opět velké díky za tento recept :-* Dělala jsem už několikrát a předevčírem taky, všichni se olizují až za ušima :yes:

Petra Ku.: Péťo, děkuju, moc mě to od Tebe těší:-)

janina3365: děkuji za krásnou zprávu:-):-K

Dělala jsem ji poprvé a hned se ohromně vydařila. :yes:Doporučuji skvělý recept.

pazderka83: děkuji za zprávu - moc mě to těší;-):-)

Paštiky se u nás tedy moc nejí,ale tato je vážně luxusní, už je 1/2 fuč :-)) :yes:

Petra:Petro:-K:-)

výborná, skvělá, delikátní, luxusní :)

cacik: 1 máslo - 250 g:-)

Jen se zeptám,1 máslo - tj, 125gr, nebo 250gr?

Také se pripojím ke všem stravnikum,opravdu luxusní recept..:-*
Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit:-D
Dekuji za inspiraci:-K

Marta: snad budete spokojená;-):-)

Já jí budu dělat zítra jsem moc zvědavá

Katyc: já momentálně žádnou doma nemám abych Ti ji vyfotila, ale je jedno od jakého výrobce, je na ní napsáno - Smetana ke šlehání a má 31 nebo 33 %. ;-):-)

Můžu poprosit o jakou šlehačku se jedná? třeba přiložit odkaz s fotkou:) jsem docela ve vaření amatérka takže bych prosila radši o přesnější verzi :) Děkuji

Irrena: Irenko, Míšo - moc děkuju za vvyzkoušení, mám radost, že vám chutnala;-):-)

Paštiku jsem dělala včera a již je polovina snědená:-p. Je moc dobrá, díky za recept:-K

Právě dodělaná a je výborná:yes::-p

thorsteinar: paštika není zavařená, tak bych řekla v lednici cca jeden týden. My ji vždycky snědli dřiv;-):-)

maris: dobrý den dá se ta paštika klasicky uskladnit do sklenic a uchovat v lednici?? a po jakou dobu to vydrží pokud se nesní děkuji za odpovědi

hajcuskal: to jsem ráda, že paštika u vás zdomácněla:-)

Franta: stačí cca lžíce - jen trochu pod tu cibulku, ani nemusí být olivový;-)

maris: Chtěl jsem se zeptat kolik dát olivového oleje? Díky:-)

hajcuskal 9. 10. 2014 09:32
pastiku podle tohohle receptu delam asi rok a pul.vynikajici.kombinuju pul na pul kruti a kureci jatra a při restovani podlivam asi panakem portského nebo cerveneho vina.do hotove smesi davam sekane mandle a formu vyskládám angl. slaninou.dnes ji jdu delat.mnam:yes::-p

teqila: moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že jste spokojená a že se recept šíří dál;-):-)

Dobrý večer tak sem také vyukoušela Vaši paštiku z kuřecích jater - byla fantastická:yes: recept sem předala i dceři, sousedkám takže už Váš recept putuje po čechách:-p:-p:-p

Péťo, Coleto - jsem moc ráda,že vám paštika chutnala, děkuju:-):-K

Včera jsem vyzkoušela, je moc dobrá. Dávala jsem sušený tymián, pepř, muškátový oříšek a trochu mletého nového koření. Chuťově je moc dobrá, doporučuji vyzkoušet.

Maruško, s hrůzou jsem zjistila, že jsem nepřidala fotku :-O, a dneska už ani není čeho :-8 Paštika byla výborná, baštili jsme ji s opečeným toustem na másle s ostružinovým džemem - no co ti mám vykládat - nebe v hubě :-8:yes::yes::yes:

nicinka: děkuju:-)


nikola: smetana se dává při dušení, s tymiánem buď opatrná, je dost výrazný, dej tam málo a protože játra jsou již tepelně upravená, můžeš bez problémů ochutnat a eventuelně přidat podle chuti:-p

vyyyborna pasticka.nezbyva nic jineho nez dat za 1:yes:

a take si myslim ze kdyby se nenechala vychladit tak by to take nemuselo byt spatne.dala by se lepe roztirat ne?

jeste jsem se chtela zeptat tu smentanu tam mam dat v prubehu duseni jater nebo dat az pred mixovanim?a toho suseneho tymianu kolik lzicek?na to jeste nikdo neodpovedel.zitra se na ni chystam..dekuji za odpoved :-)

Petra Ku.:Péťo, to mám radost a snad bude chutnat všem u vás doma:-), vepřová játra nevadí, to víš, že ne;-)

Maruško, tak jsem právě v poločase přípravy, před minutkou jsem dala chladit do ledničky... No ale řeknu ti, že je to "žravé" už teď :-8, vyblajzla jsem celou misku i mixér :-8 Jo, akorát jsem včera dopo ve městě nesehnala celé kilo kuřecích jater, tak jsem doplnila o vepřová... Ale to určitě nebude vadit ;-)

Tuhle paštiku jsem dělala už několikrát.Vždy mi krásně ztuhla,takže se dala pěkně krájet a servírovat s brusinkama.Uplynulý víkend jsem ji opět dělala a vůbec neztuhla.Byla prostě taková mazací.Nevíte někdo,čím by to mohlo být?:-?:-(

Fikina:moc děkuju za vyzkoušení, krásně jsi ji vylepšila;-):-p:yes:

Je to opravdu vynikající recept, paštika je úžasná. Rychlá a jednoduchá.Dochutila jsem tymiánem,sušeným zázvorem,koprem(měl to být rozmarýn)a brusinkama.:-p
Před uložením jsem vyložila terinu Anglickou slaninou a dala na chvilinku do trouby podle rady p.Filipa
Máslo jsem rozehřála,protože bylo z mrazáku a šlo to taky pěkně.
Díky za recept a dávám bodík.;-):yes:

Pavlína 8. 2. 2014 19:28
zkusila jsem,a přidala na nudličky nakrájené mandle,výborné moc moc:-D

Nikola:jestli mohu já,tak když se hned nesní:-D vydrží i týden.Mám odzkoušeno.;-)

Mohla bych se prosím zeptat, jak dlouho se taková paštika může v lednici skladovat?:-)
Moc děkuji

Děkuji za výborný recept, včera připraveno, dnes ráno na snídani jsme si hodně pochutnali. Přidávám bodík!!!:yes:

Zavařuju maso i paštiku, ale máslo nahrazuju sádlem.Nikdy se mi nic nezkazilo.

Tento recept je teoreticky jatrova mousse - pena a urcite bych ji nesterizovala, ani jsem ji nikdy takovou nevidela. Maslo by se teplem urcite uvolnilo a usadilo pod vickem, alespon myslim. Prikryva se vetsinou slanou ochucenou zelatinou, ta zamezi pristupu vzduchu, ovsem max. tak tyden a v lednici.

tak žampiony miluju asi taky zkusím :-)

Zkoušela jsem společně s játry podusit žampióny a také to bylo fajn.;-)

Erika:Já budu paštiku dělat zítra.Dcery už se ptaly,kdy se pro ni můžou u mě zastavit:-D.Chystám se,že taky vyzkouším pár obměn.Zatím mě napadlo provensálské koření,nakládaný zelený pepř nebo na kousky nakrájená slanina.Ty oříšky jsou taky dobrý nápad:-p.

Zdena z JM: děkuji za odpověď :-)dělám si domácí šunka a přebytečné maso zavářím do sklenice. Zatím jsem problém neměla, ale ja pravda, že i z té sklenice rychle zmizí :-) máte pravdu v tom že paštika je velice jednoduchá a rychlá takže čerstvá bude nejlepší :-)budu dělat opět dnes :-) zkusím přidat vlašský oříšek.....

Erika: Eriko, děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutnala,:-) s tím zavařování jsme Ti zatím moc nepomohly, ale třeba se ještě někdo ozve a poradí:-)

Zdena z JM: Zdeni díky za odpověď:-), já bych napsala v podstatě totéž, se zavařováním masa nemám zkušenosti, nedělám to a mám k tomu docela respekt.

Erika:protože nikdo neodpovídá,pokusím se odpovědět já.Paštika se určitě dá i zavařit,ale je potřeba ji zavařovat tak,jako všechny masové domácí produkty tedy 2x 1 hodinu na 100°C(mezitím nechat vychladnout).Já osobně k tomuto domácímu zavařování masových pokrmů nemám důvěru.Zkoušela jsem jedenkrát zavařit zabíjačkový guláš a všechno se mi zkazilo.Tahle paštika je na výrobu celkem snadná a rychlá,tak si ji raději udělám vždy čerstvou.

Tak paštika byla výborná :-) kilo zmizelo za jeden den :-) je možné paštiku zavařit i do sklenic?

Zdravím, rozhodla jsem se, že vyrobím domácí paštiku taťuldovi k narozenám a našla jsem tento recept. Dle komentářů musí být baječná. Takže dneska vyrobím a zítra dám vědět :-) chtěla bych se zeptat zda je možné nějak dlouhodobě třeba týden, 14 dní paštiku uchovat. Pochybuji dopředu otom že zbyde :-D ale kdyby náhodou...:-))

Zdena z JM: Zdeničko:-) děkuju za zprávu, moc mě poěšila;-):-K

Když jsem četla komentáře,neodolala jsem a paštiku taky vyzkoušela.Vždycky jsem si myslela,že výroba paštiky je zdlouhavá,ale tahle je velice rychlá a jednoduchá na přípravu a velmi jedlá.V sobotu jsem vyrobila, dnes už není ani kousek.Výborná.Určitě budu často opakovat.:-p

Jana.Ma::-)), dávej pozor:-)), ale jinak mám radost, že chutná;-):-) a moc děkuju za krásnou fotku:-):yes:

Poprvé v životě jsem se málem udávila chlebem s paštikou. :-p Foto přidáno.

Moc vám všem děkuju za vyzkoušení a těší mě, že jste spokojení;-):-)

Dnes to můj první pokus o paštiku. Chválím, už tuhne v lednici. Do vychladlé hmoty jsem ještě přidala ½ skleničky brusinkového kompotu bez šťávy a Portské víno (víno jsem tady vyčetla z jiného receptu) a má fantastickou chuť. Už se těším na ráno. Dávám bod. :-p :yes:

Dnes jdu dělat druhou dávku:-)), paštika měla velký úspěch:-8.

Chutná:-p,konečně jsem sehnala koření do paštik,tak zrovna toho využila.Mňam!!Musela jsem ji vyzkoušet už po třech hodinách a byla krásně zatuhlá.

senky: děkuju, děkuju:-)), krásná fotečka;-):yes:

Maru, spokojenost byla doma i na návštěvě veliká:yes::yes: od té doby jsem už dělala dvakrát;-) a na recept upozornila jak ségru, tak i obě neteře:-)):-)) Přidávám foto;-)

Děkuju vám, moc mě těší, že jste spokojení:-):-K

Paštiku jsem včera dělala a večer už jsme ochutnávali. Je to nesmírná dobrota - luxus :-p:-p, s těmi kupovanými hnusy se to vůbec nedá srovnávat. Děkuji za výborný recept ;-):yes::yes:

Už se chladí a musím říct,že už jen ochutnání byl luxusní zážitek,všem doporučuji a hlavně - vím,co jím:yes:

Uřidilová Hana 17. 10. 2013 19:44
Ta je opravdu pohádková:-p:-p:-p

danami: moc děkuju, to mě těší;-):-)

Tak to je opravdu bomba, kam se na ni hrabou všechny kupované paštiky. Jinou už nedělám a vždycky se povede. Manžel je navýsost spokojený a mohla bych ji prý dělat stále dokola. Zvládne ji i začínající kuchařka :-)):-p:yes::yes::yes:

Janina: doufám, že budeš spokojená:-)

Zítra, tedy už dnes se na ní vrhnu, samá chvála, má první paštika bude určitě bajéčná :-D:-D:-D Děkujem za recept:-K

senky: moc děkuju za vyzkoušení, jsem moc ráda, že Ti chutná a snad budou spokojení i Tví strávníci;-):-)

Maruško, právě jsem paštičku uložila ve formičkách do lednice, ale misku jsem statečně vytřela čerstvou houskou a vynikající:yes::yes:
Uvidím, co zítra chlapci;-) mám strach, aby na mně vůbec zbylo:-D:-D

AjinkaS: to mám radost;-):-)) Děkuju:-K

Eliska Bacharka: je dobře, že už máš vyzkoušeno, je to jistější. Díky:-)

Dělala jsem na oslavu narozenin. Byla to moje první paštika, která sklidila obrovský úspěch. Jinou dělat nebudu, je opravdu mňamózní :-p :-)):-)) Posílám bodík..

Ahoj Maris,tak pro velký úspěch kutím paštiku podle tvého receptíku dnes večer na zítřejší oslavu 50.tku tchýně, tak to bude moje už v pořadí 2. VELKÁ PREMIÉRA, hihi :-)) Ale už osvědčená, takže se nebojím ničeho nic.. :yes::yes::yes:

Eliska Bacharka: ani nevíš, jakou mám radost,:-) máš pravdu, není lepšího hodnocení než to, že paštika chutná ;-) Díky:-K

Ahojky, dělala jsem paštiku na oslavu mých narozenin do práce, a jen se po ní zaprášilo!! :-):-):-) V říjnu máme společnou akci z práce a opět se kolegové dožadují paštiky, takže nemůže být lepšího hodnocení. Všichni se vyptávali na recept a podivovali se, jak je to jednoduché!! :-O Servírovala jsem s brusinkami. Vyložila hřbet anglickou,do paštiky dala podle komentářů níže ještě plátky mandlí a na závěr ještě madličkami posypala. Vy- ni-ka-jí-cí!!! :yes::yes::yes:

Tery: moc děkuju za vyzkoušení a mám velkou radost, že se u vás paštika zabydlela. Moc hezky ji obměňuješ, díky i za inspiraci;-):-):-K

Ahoj maris,to je taková dobrota!!! :-p Fakt povedený!!:yes: Po první paštičce se jen zaprášilo. Když jsem pak po čase dělala další,tak jsem do základu přidala ještě směs koření "divočina" ,více česneku a následně rozdělila na čtyři díly. Jeden nechala tak jak je,do druhého dala plátky mandliček,do třetího brusinky a do čtvrtého dílu barevné kuličky pepře. Ach jo,mám doma hrozný mlsouny,ale mám je tak ráda,že pro ně všechno.....:-D . Díky moc za recept!!!! Ovšem díky tobě už jinou paštiku nikdo nechce a tak jsem "odsouzená" k vaření....:-D !!!! Měj se hezky Pa a mňam

Míša*: Míšo děkuji, moc mě to těší. Krásně jsi to vylepšila:-p:-):yes:

Vynikající..dala jsem jen trošku více cibule, česneku a rozmarýn. Cibuli jsem dle rady nalezené níže smažila na nízkou teplotu do karamelova. Játra jsem ještě na pánvi zakápla panákem portského. A do pomixované směsi přišly nakonec plátečky mandlí. Podávala jsem s brusinkovým želé. Těch možností, co do paštičky přidat, jsou mraky, důležité je mít dobrý základní recept a to je jistě tento od maris, jiný už hledat nebudu :yes:

Jednoduchá a VINIKAJÍCÍ!S brusinkami nemá chybu a zaprášilo se po ní:-p:-p:yes:

opravdu vynikající a víme co jíme, zvláště v dnešní době :-p:yes:

mata3636: děkuju, mám radost, že u vás paštika chutná;-):-)

Petro, Vám taky děkuju,:-) mě momentálně nenapadá, co bych Vám doporučila, neznám Vaše chutě, ale tady je opravdu bohatá databáze receptů, určitě si něco vyberete:-) Díky:-K

výborná paštika:yes::yes::yes: vyskúšala som už iné dva recepty a do tretice všetko dobré, táto je najlepšia. rýchle, lacné, dobré a človek vie, čo tam dal, nie ako konzervy z obchodu. už sa teším na raňajky - čerstvý chlieb, paradajka, paprika, mňam:yes:

www.toprecepty,czVy jste potěšila mě tímto báječným receptem.Némáte víc tak chutných receptů??Třeba něco na studenou kuchyni?Když máme oslavy,tak vždy hledám,co dobrého připravit,potřebovala bych inspiraci.Hned o víkendu paštiku udělám,už ji dělal i děda.Petra

Petro a Lucie - moc děkuju, potěšily jste mě;-):-)

Paštika je výtečná,dělám ji již po třetí a každý,kdo ochutnal,tak byl přímo nadšený a už jí dělá celá rodina!:-p Formu vyložím slaninou a do rozmixované směsi přidávám oloupané na plátky nasekané mandle a celé brusinky.Je tak lahodná,že je do dvou dní slupnutá:-D Právě jednu dělám a už se všichni moc moc těšíme!Děkuji za výborný recept:-)

Dobrý den.Chtěla bych Vám poděkovat za tento recept,paštika je naprosto jedinečná!!Dělám ji už po několikáté a ani jinou už zkoušet nebudu.Naprosto báječnáááá!!!:-)

Jantar: játra se nejdříve podusí a až když jsou měkká, tak se rozmixují:-)

Musejí se játra předem semlít? Předem děkuji :-)

parádní paštička, teď ji jdu dělat po čtvrté:yes: přebytky zavařuju (cca 1,5h) do skleniček

maris

Děkuju za rychlou odpověď :-)

Ještě jsem se chtěla zeptat - kolik asi toho sušeného tymiánu? Lžičku? Bohužel nemám zkušenosti s paštikami, bude to moje první, v pondělí se na ni chystám :-)

maja f: nevadilo by to vůbec, ochutit si můžeš podle chuti. Doufám, že bude chutnat;-):-)

Dotaz - vadilo by hodně, když bych použila sušený tymián? Děkuju a už se těším, až se na tento moc pěkný receptíček vrhnu :-)

bibiana: ano, dávám šlehačku - smetanu na šlehání;-):-)

chci se zepta ta šlehačka má být na šlahání a nebo na vaření???

Karel::-)), díky za vyzkoušení, myslím, že v tom mrazu bude studená hodně brzy a doufám, že bude chutnat;-):-)

.... a k vyčištění použitého hrnce a mixéru se hodí čerstvý chleba z domácí pekárny. :-p . Jen nevím jak vydržím to čekání na chladnutí. Na balkoně je -13. Dávám tomu tak hodinu, maximálně.... :-8

Robin: já taky tvrdím, že cibule není nikdy dost:-)), i když tady mám jen jednu. Díky za vyzkoušení a já vyzkouším podle Tebe:-)

já dávám na kilo jater 4 cibule a restuju jí pomalu cca hodinu až zhnědne- zkaramelizuje a přidávám k restování bobkový list. Cibule dává veškerým pokrmům zásadní chuť, bez cibule nelze vařit:-). Jo a restuji na sádle. Ale to je otázka zvyku. Dávám provensálské koření a právě jí dělám a rodina už mlsně obchází:-)

eraserhead:Maris ti velice ráda odpoví.Já ji už dělala a zde tato paštika je bezkonkurenční.Ano máslo 250g, ano smetata ke šlehání 33% tzn.tučná,lze dát lehčí a přidat máslo.Koření OK.Není třeba paštikové koření,pokud dáš, bude víc kořenitá a výrazná,taková jadrná(každá směs má jiné složení dle výrobce),bez paštikového koření bude jemnější lahodnější.Je na tobě jaké máš chutě.Při přípravě ochutnáš.;-) :yes:

eraserhead 13. 1. 2012 11:08
ahoj, chcel by som to skúsiť
masla koľko 250g?
šlehačka je myslená smetana ke šlehání 33%?
čo sa týka korenia čerstvý tymián, soľ, čierne korenie, cesnak a cibuľa bude určite postačujúce

Tématické fráze:
domácí paštika recepty, nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater, kuřecí játrová paštika, jatrová paštika kluci v akci, paštika recept, drůbeží játrová paštika, kuřecí játrová domácí paštika recepty, recept na pastiku, domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty, játrová paštika z drubežích jater, nejlepší játrová domácí paštika, kuřecí játrová paštika recept, játrová paštika recept prostřeno, paštika, kluci v akci domácí paštika, drubezi pastika, drůbeží játrová paštika recept, domácí drůbeží játrová paštika, domácí paštika recept, kuřecí játra paštika

Suroviny:
játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový

Přidat fotografie receptu