Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (112×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez chlazení

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez chlazení)

3. 6. 2008 11:30

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie15 597 kJ / 3 728 kcal
Bílkoviny176,79 g
Tuky315,25 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,81 g
Sodík 785 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jantar

11. 8. 2012 19:36

Musejí se játra předem semlít? Předem děkuji :-)

dermisek

20. 5. 2012 12:28

parádní paštička, teď ji jdu dělat po čtvrté:yes: přebytky zavařuju (cca 1,5h) do skleniček

maja f maja f

31. 3. 2012 18:04

maris

Děkuju za rychlou odpověď :-)

Ještě jsem se chtěla zeptat - kolik asi toho sušeného tymiánu? Lžičku? Bohužel nemám zkušenosti s paštikami, bude to moje první, v pondělí se na ni chystám :-)

maris maris

31. 3. 2012 17:07

maja f: nevadilo by to vůbec, ochutit si můžeš podle chuti. Doufám, že bude chutnat;-):-)

maja f maja f

31. 3. 2012 17:05

Dotaz - vadilo by hodně, když bych použila sušený tymián? Děkuju a už se těším, až se na tento moc pěkný receptíček vrhnu :-)

maris maris

17. 2. 2012 20:26

bibiana: ano, dávám šlehačku - smetanu na šlehání;-):-)

bibiana

17. 2. 2012 19:59

chci se zepta ta šlehačka má být na šlahání a nebo na vaření???

maris maris

5. 2. 2012 14:43

Karel::-)), díky za vyzkoušení, myslím, že v tom mrazu bude studená hodně brzy a doufám, že bude chutnat;-):-)

Karel

5. 2. 2012 13:13

.... a k vyčištění použitého hrnce a mixéru se hodí čerstvý chleba z domácí pekárny. :-p . Jen nevím jak vydržím to čekání na chladnutí. Na balkoně je -13. Dávám tomu tak hodinu, maximálně.... :-8

maris maris

29. 1. 2012 20:51

Robin: já taky tvrdím, že cibule není nikdy dost:-)), i když tady mám jen jednu. Díky za vyzkoušení a já vyzkouším podle Tebe:-)

Robin

29. 1. 2012 20:48

já dávám na kilo jater 4 cibule a restuju jí pomalu cca hodinu až zhnědne- zkaramelizuje a přidávám k restování bobkový list. Cibule dává veškerým pokrmům zásadní chuť, bez cibule nelze vařit:-). Jo a restuji na sádle. Ale to je otázka zvyku. Dávám provensálské koření a právě jí dělám a rodina už mlsně obchází:-)

Pajaska Pajaska

13. 1. 2012 15:24

eraserhead:Maris ti velice ráda odpoví.Já ji už dělala a zde tato paštika je bezkonkurenční.Ano máslo 250g, ano smetata ke šlehání 33% tzn.tučná,lze dát lehčí a přidat máslo.Koření OK.Není třeba paštikové koření,pokud dáš, bude víc kořenitá a výrazná,taková jadrná(každá směs má jiné složení dle výrobce),bez paštikového koření bude jemnější lahodnější.Je na tobě jaké máš chutě.Při přípravě ochutnáš.;-) :yes:

eraserhead

13. 1. 2012 12:08

ahoj, chcel by som to skúsiť
masla koľko 250g?
šlehačka je myslená smetana ke šlehání 33%?
čo sa týka korenia čerstvý tymián, soľ, čierne korenie, cesnak a cibuľa bude určite postačujúce

maris maris

6. 1. 2012 17:27

Hanka: Moc děkuji:-K, já MILUJU Tvůj komentář;-):-D:-))

Hanka

6. 1. 2012 10:57

Opět Vám musím a hlavně chci,moc poděkovat za tento recept.Vařím paštiku podle něj od srpna loňského roku a dnes sem ji přinesla do práce \\\"ochutnat\\\",pokud 3kg paštiky jsou ochutnávka :-D .Jen se po ní zaprášilo...Různě jsem ji dochutila brusinkovým želé na povrchu,brusinky vmíchala dovnitř,nasekanými mandlemi,anglickou....Prostě gastroorgáč!:-8 Váš recept prostě MILUJU:-K:yes:

1 7 8 9 10 11 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika

Suroviny: játra kuřecí, smetana ke šlehání, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř mletý, koření paštikové, olej olivový

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv