Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát s okurkovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Desnika

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 099 kJ /
502 kcal
Bílkoviny112,20 g
Tuky4,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 210 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy2,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme, pokapeme trochou citronové šťávy a necháme odležet na chladném místě cca hodinu. Krok 2: Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem, přidáme na kostky nakrájené sterilované okurky, nové koření, bobkový list, odleželé maso, podle chuti dosolíme a vaříme na mírném ohni za častého míchání, aby se omáčka nepřipalovala. Krok 3: Uvaříme doměkka a podáváme ozdobené petrželovou natí.

Zveřejněno 1. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o3k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o3k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Radim M. 9. 3. 2010 12:58
S candátem a jeho koupí jsem řešil stejný problém. Nakonec jsem jej našel na netu, bohužel až v Praze. Jsem z JM, naštěstí majitel byl ochotný mi při cestě za rodinou na Valašsko ryby co jsem si vybral hodit až před dům. Pokud jste z Prahy, zkuste tedy agseafood.cz, pokud z Moravy, nevěšte hlavu a cinkněte panu Čápovi, třeba bude mít taky cestu! :-) Jinak filety z candáta (dovoz Rusko) prodávají za cca 270 Kč/kg což je asi dobrá cena. Ještě snad lepší a dokonce levnější jsou filety z Okouna australského - barramundi. Zdraví Radim M.

Candát je opravdu vynikající ryba. Taky mně chutná ze všech ryb nejvíc. Ale kde ho vzít a nekrást? Je to drahá ryba:-S. Dřív manžel/rybář/ občas donesl, ale teď na ryby nemá čas, takže o candátovi si můžu nechat zdát;-(

Candát je bezesporu jedna z nejlepších ryb, jaké jsem kdy jedla;-) Lepší, aspoň pro mne, než pstruh, losos a žralok, takže určitě plus;-):yes:

Jana fejglová 11. 2. 2010 22:38
prostě výborný a snadný

tak to vypada moc dobre

Tématické fráze:
candát recepty, candat, okurková omáčka, candát recept, recept candát, barramundi recept, candát cena, okoun barramundi, recept na candáta, recepty na candata, recepty candát, recepty ryby candát, recepty z candáta, candát-recepty, candát obecný recept, vánoční candát, omáčka k candátovi, recepty z ryb candát, ryby recepty candát, nejlepsi recept na candata

Suroviny:
candát, sůl, pepř mletý, šťáva citronová, olej rostlinný, mouka hladká, mléko, vývar zeleninový, okurky sterilované, koření nové koření, bobkový list, nať petrželová

Přidat fotografie receptu