Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový talíř

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 920 kJ /
937 kcal
Bílkoviny54,58 g
Tuky15,85 g
Vláknina94,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy99,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc. Krok 2: Druhý den vodu slejeme (nemusíme všechnu) a dolijeme čistou vodou. Dáme na plotnu vařit, přidáme 1 stroužek česneku, kuličku nového koření, asi lžičku podravky a uzavřeme. V tlakáči necháme vařit cca 30 minut. Krok 3: Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme celý jeden stroužek česneku a hořčičné semínko a smažíme dohněda. Krok 4: Oloupeme si brambory, nakrájíme na drobné kostičky. Krok 5: Po otevření tlakového hrnce přidáme k cizrně brambory a masox a ještě vaříme, aby brambory změkly. Krok 6: Poté přidáme osmaženou cibulku, ponoříme do hrnce ponorný mixér a rozmixujeme tak, aby zůstaly některé kousky cizrny a brambory celé (kdo nemá rád, může mixovat úplě na kaši). Krok 7: Nakonec do cizrny rozmačkáme poslední stroužek česneku, dáme ořechy, dochutíme solí, pepřem, popř. podravkou.

Zveřejněno 4. 2. 2011

Poznámka autorky sardinka

Podáváme s chlebem. Nebo jako obyčej s párkem/volským okem.

Na talíři můžeme posypat špetkou skořice a ozdobit vlašským ořechem, já to nedělám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9L1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový talíř

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9L1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cizrna recepty, recepty z cizrny, cizrnový guláš, cizrna v tlakáči, cizrna s bramborem, lušteniny faul fava, luštěniny, cizrnová kaše s brambory, kaše z brambor a cizrny, vareni cizrny v tlakaci, fava z cizrny, cizrna s brambory, fava - kaše, kaše z cizrny s volským okem, kaše z cizrny s volským okem, cizrna s brambory a vlašskými ořechy, cizrnový kase, recept fava z cizrny, cizrnový guláš s rýží, cizrna kaše

Suroviny:
cizrna, cibule, česnek, brambory, ořechy vlašské, koření nové koření, semínka hořčičná, masox, olej, podravka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu