Česneková kuřecí játra

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60 min 3 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: asi 60 min 3 názory

Suroviny 4-6 porcí

500 g kuřecí játra
6 lžící jemného kečupu
100 g anglické slaniny
6 stroužků česneku
2 lžíce Worcesteru
špetka chilli
sůl
Vegeta
pepř
3 lžíce oleje
2 lžíce mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra nakrájíme na čtvrtky, opepříme a na části oleje zprudka opečeme. Zatím v kastrolku rozehřejeme zbytek oleje, vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme, přidáme mandlové lupínky, na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme a dáme na játra.

  2. Přidáme kečup, worcesterovou omáčku a špetku chilli, zamícháme a podle potřeby dolijeme vodou nebo vývarem tak, aby byla játra napůl ponořená a pod pokličkou dusíme dokud játra nejsou hotová. Nakonec dosolíme a podle chuti přidáme vegetu.

  3. Česneková játra ozdobíme petrželkou kudrnkou a podáváme s rýží a třeba s kompotem.

Poznámka od kuchařky

Recept mám už léta od tety ze Slovenska.

Komentáře k receptu Česneková kuřecí játra

Tématické fráze: kuřecí játra recepty kuřecí játra recept kureci jatra kuřecí játra po anglicku recept kuřecí játra kureci jatra na cesneku kuřecí játra s česnekem játra na česneku kuřecí játra top recepty kuřecí játra-recepty játra kuřecí recept recepty kuřecí játra česneková játra recepty - kuřecí játra recepty na kuřecí játra recepty z kuřecích jater cesnekovajatra kuřecí játra plněná česnekem kuřecí játra po slovensku kuřecí játra recepty pro začátečníky