Vaječný likér 8x jinak
Dárky nemusíte nosit z obchodu, protože ty nejlepší jsou domácí s láskou vyrobené. Velmi oblíbené jsou rozmanité likéry, které zahřejí každého dospělého labužníka. Jelikož mají opravdu úžasnou chuť, zaručujeme, že také během chvilky zmizí.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 39 502 kJ / 9 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,75 g |
| Tuky | 336,00 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 3,40 g |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 509,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vaječný likér (likérový základ):
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko a rum. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 2: Vanilkový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko, rum a vanilkové cukry. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 3: Kávový likér:
Ve trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi (bod 1), likér nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 4: Čokoládový likér:
Ve vodní lázni rozpustíme v misce ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou). Vmícháme do základní směsi, nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 5: Kakaový likér:
Do základní směsi vmícháme tubu Pikaa. Likér nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 6: Karamelový likér:
Neotevřenou konzervu Salka dáme na 1-1,5 hodiny vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Po důkladném vychladnutí ji otevřeme a zkaramelizované Salko vešleháme do základní směsi. Likér nalijeme do sklenic a dáme do chladu. Krok 7: Mandlový likér:
Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Můžeme kombinovat se zkaramelizovaným Salkem, výsledná chuť je ještě lepší. Krok 8: Kokosovo-karamelový likér:
Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkaramelizovaným Salkem a se základní směsí a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme a máme hotovo. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Krok 9: Banánový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr, žloutky a oba pudinkové prášky, metličkou rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí cca 2 minuty. Odstavíme. K částečně vychladlé směsi přilijeme Salko a rum. Směs umixujeme ponorným mixérem dohladka a nalijeme do sklenic.
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko a rum. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 2: Vanilkový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr a žloutky, metličkou dobře rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně a po částečném vychladnutí vmícháme Salko, rum a vanilkové cukry. Nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 3: Kávový likér:
Ve trošce horké vody rozmícháme instantní kávu. Množství kávy zvolíme podle toho, jak silnou kávovou příchuť chceme (3 lžičky pro slabou příchuť, 6 lžiček pro silnou). Rozpuštěnou kávu vmícháme do základní směsi (bod 1), likér nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 4: Čokoládový likér:
Ve vodní lázni rozpustíme v misce ledové kaštany (1 balení pro jemnou čokoládovou příchuť, 2 balení pro výraznou). Vmícháme do základní směsi, nalijeme do sklenic a dáme vychladit. Krok 5: Kakaový likér:
Do základní směsi vmícháme tubu Pikaa. Likér nalijeme do sklenic a uložíme v chladu. Krok 6: Karamelový likér:
Neotevřenou konzervu Salka dáme na 1-1,5 hodiny vařit do vroucí vody. Konzerva musí být celá pod vodou a průběžně ji otáčíme. Po důkladném vychladnutí ji otevřeme a zkaramelizované Salko vešleháme do základní směsi. Likér nalijeme do sklenic a dáme do chladu. Krok 7: Mandlový likér:
Do základní směsi vmícháme pár kapek mandlové esence. Můžeme kombinovat se zkaramelizovaným Salkem, výsledná chuť je ještě lepší. Krok 8: Kokosovo-karamelový likér:
Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Smícháme se zkaramelizovaným Salkem a se základní směsí a necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme a máme hotovo. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet. Krok 9: Banánový likér:
Do hrnce dáme mléko, cukr, žloutky a oba pudinkové prášky, metličkou rozšleháme a na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Mícháme důkladně, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí cca 2 minuty. Odstavíme. K částečně vychladlé směsi přilijeme Salko a rum. Směs umixujeme ponorným mixérem dohladka a nalijeme do sklenic.
Zveřejněno 6. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Moje poznámka
Vaječný likér 8x jinak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W8xo
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 27 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 43 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Tématické fráze:
vajecny liker recepty,
vaječný likér,
domácí vaječný liker ze salka,
vaječný likér recept,
vaječný likér ze salka,
domácí vaječňák ze salka,
vaječný likér bez alkoholu,
vaječný likér ze salka recept,
domácí vaječný likér,
recept na vaječný likér,
vajecny liker z pudinku,
vaječný likér pro děti,
recept vaječný likér,
recept na domaci vajecny liker,
vajecny liker domaci,
karamelový vaječný koňak,
jak vyrobit vaječný liker,
domácí vaječný liker z pudinku,
kakaový likér,
vaječný koňak ze slivovice
Suroviny:
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
cukr vanilkový,
káva instantní,
tyčinka ledové kaštany,
pikao,
salko,
esence mandlová,
salko,
kokos strouhaný,
salko,
mléko plnotučné,
rum,
žloutek,
salko,
cukr,
pudink banánový
Komentáře (28)
PROSIM VAS, AKA JE TRVANLIVOST TOHTO LIKERU? DAKUJEM