Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaný steak

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 2. 2011 15:00

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na fotkách je použité maso z amerického bizona (bison bison) ale dá se použít i zubr evropský, telecí nebo dobré mladé hovězí. Maso musí být čerstvé a velmi kvalitní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 2. 2011 20:48

:-O:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

18. 2. 2011 21:50

Tak ja si skočím do našej ZOO, máme tam veľké stádo zubra európskeho :-D:-D:-Dhttp://zookosice.sk/?zookosice=zviera&id=62

Pajaska Pajaska

18. 2. 2011 19:56

Koukla jsem na jejich nabídku .Díky za info.:-)

Fantom

18. 2. 2011 17:35

jinak pokud někdo má chuť na nějaké exotické maso tak v Řiťce u Prahy je firma ASPIUS a jsou tam velmi ochotní, vím že prodávali i přes ulici:-) a mají v nabídce i Bizona.:yes:

Fantom

18. 2. 2011 17:25

Indián nejsem, jsem čech jak poleno a žiju na šumavě a máme tady tři farmy které se chovem bizoního masa živí:yes:, s tím kde maso sehnat si nejsem dost jistý jestli vám poradim, já měl objednané maso půl roku a jde to dost na dračku takže jsem byl rád že majitel farmy byl tak hodný a tu 35kg kýtu mi prodal menší množství nechtěl:-) měl na to dalších 10 kupců. Příští týden jedu do německa poblíž Neukieritzschu a pokud bude možnost dodávek tam odtud dám vědět:yes:

Pajaska Pajaska

18. 2. 2011 16:51

Fantome a kde to maso,prosím, seženem?Ty asi nejsi v Čechách nebo mimo Prahu,že?Když bych šla k nám k řezníkovi a chtěla maso z bizona,tak pošle pro kazajku.:-8:-D:-D Jinak ,ale věřím,že to bizonní maso musí být suprové.Že jsi indián,viď?Přiznej se.;-):-))

Fantom

18. 2. 2011 13:25

koukal jsem že tady nemáte z Bizona žádný recept, nebo jsem ho nenašel a přitom to je úžasný maso :yes:

Pajaska Pajaska

18. 2. 2011 01:50

Bizon?:-O Zubr? :-O Tady jsou hotové lovy bezezbraní.Ale receptík z hovězího je bezva připravený a fotka povedená.:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2011 23:05

Moc krásně nafoceno;-):-p+5:yes:

zizala zizala (moderátorka)

17. 2. 2011 20:04

Steaky vypadají naprosto dokonale :-p:yes::yes:

maris maris

17. 2. 2011 17:02

Fantom - díky za vysvětlení:-)

Fantom

17. 2. 2011 16:41

jen pro úplnost
zubr evropský je bison bonasus
zubr americký je bison bison
oba jsou bizoni a jen odborník je od sebe pozná;-)

Fantom

17. 2. 2011 16:35

v německu je farma na zubra evropského čítající několik 1000 kusů a maso je fakt skvělé neobsahuje cholesterol a má 5x méně tuku než hovězí, naopak obsahuje zdraví prospěšné kyseliny a velmi úspěšně se prosazuje na evropský trh nejen díky tomu jak je zdravé ale i kvůli své jedinečné chuti, kdo někdy ochutnal bizona jak amerického tak toho evropského ví o čem píšu. Osobně bych doporučil hlavně pro děti abychom jim neničili zdraví jen slepičkami;-)

spagetka spagetka

17. 2. 2011 16:23

V Čechách je snaha založit rezervaci pro zubra evropského v Ralsku.
Myslím, že snazší bude to telecí ;-);-):yes:

magdalenka magdalenka

17. 2. 2011 16:19

Posledného voľne žijúceho zubra na Slovensku vraj ulovil Matej Korvín (1449-1490), dnes sa zopár kusov chová v obore v Topoľčiankach a v Národnom parku Poloniny.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maso z bizona bizon recepty telecí steak recept steak z bizona mleté maso recepty recepty z bizona sekany biftek sekaný hovězí steak bizoní steak bizon recept hovězí sekaný steak recepty na bizona recepty bizon telecí steak steaky recepty recepty kvalitní telecí steak bizoní maso recepty steak ze sekaného masa steak z mletého masa bizonní maso

Suroviny: maso hovězí, sůl, pepř mletý, slanina, máslo, petrželka zelená, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Sekaný steak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkM8