Sekaný biftek

zizala Kuchařka: zizala

6 porcí Hovězí maso 2 názory

Suroviny

1 kg vysokého hovězího roštěnce
2-3 lžíce whisky
1,5 lžíce worcestrové omáčky
sůl
drcený barevný pepř
1 větvička rozmarýnu
1-2 lžíce olivového oleje
podle chuti mleté chilli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, dvakrát umeleme, ochutíme whisky, worcestrem, solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem, přikápneme trochu oleje a vymícháme do kompaktní hmoty.

  2. Vytvoříme 6 bifteků vysokých 2-2,5 cm, položíme na prkénko, potáhneme potravinovou fólií, zatížíme dalším prkénkem a dáme rozležet na několik hodin do ledničky.

  3. Pak na olejem potřené rozpálené pánvi opečeme z obou stran prudce, snížíme plamen a dopékáme volněji. Nesmíme je ale přepéct, stačí jim několik minut, protože maso musí zůstat uvnitř růžové.

  4. Odstavíme a necháme asi 5 minut odpočinout. Kdybychom zakrojili do čerstvě upečeného bifteku, vyteče všechna šťáva na talíř.
    My jsme si k tomu dali opékané brambory a italskou omáčku Salsa verde, viz poznámka.

Poznámka

http://www.toprecepty.cz/recept/40356-salsa-verde-...

Nikdo u nás nepije whisky, řeším to tedy tak, že zakoupím jednu lahvičku minibalení - takové to dárkové, vystačí na 2x.

Místo salsy verde můžete k biftekům vyzkoušet i jiné omáčky, které se běžně dělají ke steakům, třeba ze zeleného pepře a pod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaný biftek

Tématické fráze: sekaný biftek sekane biftecky lodnický biftek hovezi sekany biftek lodnický biftek recept sekaný hovězí biftek ruský sekaný biftek sekaný biftek recept recept sekany biftek cikánský biftek recept sekané biftečky hovězí sekaný biftek recept recept na lodnický biftek recept na sekany biftek tncz nova levné recepty ládi hrušky špagetová pizza cikánský sekaný biftek hovezi sekane biftecky recepty sekaný biftek sekanebiftecky biftek ze sekaneho masa