Housky se slaninou

michalek-9 Kuchař:

Doba přípravy: 2:00 hodiny PT2H00M cca 25-30 ks. podle toho jak je děláte velké. Slané pečivo 13 názorů

55

Suroviny

1/4 l vody
42 g droždí
1 lžíce pískového cukru
25 dkg hladké mouky
25 dkg grahamové mouky
1 lžička soli (já dávám 2, je to jinak plané)
4 lžíce oleje
(můžete posypat semínky není nutné ale jinak to není ono)
Omáčka:
kečup
2 stroužky česneku
Na ozdobu:
45 dkg anglické slaniny
20 dkg nastrouhaného tvrdého sýru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny kapalné suroviny (dát jako první) na to (sůl, mouky a vykynutý kvasek). Kvasnice smíchat v hrnku s cukrem, (po chvíli míchání vidličkou je z droždí a cukru voda). Mícháme nejlépe rukou. Potom necháme nakynout na teplém místě.

  2. Poté vytvarovat malé bochánky, které nařízneme a nedokrojíme a necháme na plechu - 20 minut kynout. Na vykynuté bochánky do místa zářezu naneseme lžičkou omáčku a na to slaninu (nešetřete slaninou a dávejte tam velké kousky, protože se v troubě zcvrknou) a nakonec sýr (ale pozor, sýru jen malý kousek).

  3. Dát do trouby a až po vložení teprve zapnout troubu, péct na: 225°C 10-25 minut.

Poznámka

Boužel nemám fotku.

Ale je to moc a moc dobré.

...vyzkoušejte...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Housky se slaninou

  • michalek-9 michalek-9(autor receptu)

    cathleen:
    Omlouvám se chtěl jsem napsat do nevyhřáté trouby, protože když je to v té troubě tak to pěkně kyne a jak se to nahřeje je vlastně hotovo.:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) to budu moc ráda a hnedle ti přihodím obrovský bodík;-):-D

    Odpovědět

  • michalek-9 michalek-9(autor receptu)

    cathleen:

    Já jsem to dával podle receptu co mám napsaný do studené trouby, ale zkoušel jsem to i do teplé a výsledek byl stejný. o víkendu to znova upeču a nafotím i postup.:-O:yes::-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Hm, Michale teď už tomu nerozumím vůbec.

    Odpovědět

  • michalek-9 michalek-9(autor receptu)

    Jana Remková:

    Jo mělo by tam bít napsané nakrojit a nedoříznout...:-p

    Odpovědět

  • michalek-9 michalek-9(autor receptu)

    cathlen:
    je to lepší do vyhřáté trouby protože to ještě vlastně kyne jak se to nahřívá

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Michale, proč se dávají tyto housky (které houskami vlastně nejsou) péct do studené, nevyhřáté trouby? Zajímá mě to, protože kynuté těsto se naopak vkládá do hodně vyhřáté trouby...jinak se rozjede, "rozteče" - má na to dost času, než se trouba nahřeje na těch 225°C....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Michale, vypadá to na skvělý recept. Já mám teď období, kdy ho nevyzkouším, ale určitě bych moc chtěla;-) ALE:-)), když ty bochánky rozřízneš, byly by z toho dva, ne? Nemá tam být napsáno.."naříznout a nedokrojit?";-) Pak to chápu;-) Každopádně plus a budu věřit, že se toho brzy někdo ujme;-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    hezky napsané:yes:;-)

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Mišo,no vidíš,za chvíli se tady rozjedeš v psaní receptu.Ještě zkus vždycky vyfotit,co upečeš nebo ukuchtíš,je to lepší pro představu.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    to jo a hlavně jíme i očima ;-) :yes:

    Odpovědět

  • michalek-9 michalek-9(autor receptu)

    ale je to lepší když tam je foto, ať lidi vidí jak to má vypadat...:-):-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Foto neni zadne?? :-pIva

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo