Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest s máslem

Nevíte jak nejlépe a nejjednodušeji použít chřest? Zkuste to podle podrobně popsaného zdejšího návodu. I naprostý laik si tak dovede připravit tuto jarní lahůdkovou zeleninu, kterou máme možnost ochutnat čerstvou jen několik jarních měsíců.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

6. 5. 2011 13:25

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Docela mě zarazilo, že takto jednoduchý a základní recept tu není,což si tato velmi zdravá a chutná zelenina určitě nezaslouží.

Já mám na to loupání extra škrabku na zeleninu, je trochu jiná než na brambory - ostrá a zárověň jemnější ostří, aby to nešlo do hloubky stonku.

Loupat se musí jen bílý chřest, zelený se loupat nemusí – ale ten jsem ještě nikdy neměla možnost koupit.

Dále někde se i doporučuje vařit chřest svázaný do svazku. Já to dělám, jen, když ho mám hodně.cela jednoduchýLépe se pak vyndává z vody.

Vodu je škoda vylévat, je to základ výborného vývaru!!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Daniella O. Daniella O.

9. 5. 2011 00:48

Spagetko, u nas mame radeji zeleny, ale je to vyborny recept. Chrest prelevam slanym maslem a podavam k pecenemu kuratku a cervenym neloupanym bramburkum. Je to dobrota ;-):-p:yes::yes:. Bodika mas pravem :-K.

Eliza Eliza

8. 5. 2011 19:52

To miluju...super! :-p:yes:

Dooga Dooga

6. 5. 2011 20:18

Tak jste mě přemluvily. Jdu do toho.;-):yes::-D +11

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 5. 2011 19:59

:-p:yes:

Danculka Danculka

6. 5. 2011 18:57

super..:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 5. 2011 16:08

Chutné a hlavně lákavé:-*:-p+:yes:

Di

6. 5. 2011 14:24

Já jsme měla to štěstí, že mi někdo ukázal, jak se to dělá - není to taková věda, stačí škrabka na brambory. Jen mě naučili ještě odříznout cca 1-2 cm konce, které jsou dřevnaté.;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 5. 2011 14:00

jak uvidím chřest kupuji,vyzkouším a dám vědět;-)+1:yes:

Masula Masula

6. 5. 2011 13:52

Vypadá to moc jedle:-O:-p:yes:

spagetka spagetka

6. 5. 2011 13:51

Dáky moc :-K
Simi - je to opravdu o cviku - můj první pokus o oběd z chřestu dopadl katastrofou - prostě se to nedalo užvejkat.... Chce to fakt zkušenost.
Navíc pomůcka - přejedeš pomalinku a lehce bříškem prstu po stonku a ta slupka a vlákna jsou jakoby víc vystouplý - lehce tak dočistíš zbytky ;-);-)

zizala zizala (moderátorka)

6. 5. 2011 13:47

Mňam :-p

chocolate chocolate

6. 5. 2011 13:44

Super Spagi, já do vody na vaření chřestu přidávám trochu bílého vína nebo citronovou Šťávu.S novým brambůrkem a máslem je to luxusní papů.+3

suslajda suslajda

6. 5. 2011 13:43

:-K chřest jsem ještě nikdy nedělala určitě vyzkouším :yes:
3

Simona Skolakova Simona Skolakova

6. 5. 2011 13:40

tak to bych se hned nechala dnes pozvat na obídek,mám úplně hrůzu,že to neoloupu dobře a bude to pak nepoživatelný:-K,ale zkusím to;-):-K

bara.it bara.it

6. 5. 2011 13:33

Spagetko - jak jsem rikala - v jednoduchosti je krasa. :yes:2:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chřest recepty chrest recept recepty chřest chřest recept na chřest recepty na chřest jak uvařit chřest recepty z chřestu chřest nejlepší recepty jak se vaří chřest jak vařit chřest chrest nejlepsi recept nejlepší recepty z chřestu zelený chřest s máslem recept chrest loupani chrestu nejlepší recept na chřest top recepty chřest jak udelat chrest recepty.cz chřest

Suroviny: chřest, máslo, sůl, voda

TopRecepty.cz

Chřest s máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYnL