Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2015 05:00
Koupím Tibetskou kefírovou houbičku. Prosím nabídky z Kroměříže a okolí. Nabídněte cenu a místo předání. Osobně pro houbičku přijedu. Děkuji Smolík.
13. 4. 2015 07:53
Marcela:DOBRÝ DEN JESTLI MÁTE ZÁJEM O TIB.HOUBU NAPIŠTE NA vael@post.cz
12. 4. 2015 21:05
B.P Ahoj. Měla bych zájem. Mohla byste mi sdělit, podmínky prodeje? A kolik poštovné? Bydlím v okrese Brno -venkov. Díky Marcela
B.P.:
B.P.:
12. 3. 2015 12:58
B.P.:Dobrý den, měla bych zájem o houbičku. Jestli ji ještě máte, napište mi prosím na e-mail brodska.luc@seznam.cz. Děkuji LB
B.P.:
B.P.:
B.P.:
B.P.:
9. 3. 2015 23:55
miluse jezova:POŠLETE ADRESU JESTLI MÁTE ZÁJEM O TIB.HOUBU
5. 3. 2015 09:53
nemáte někdo ještě houbičky mám chronické potíže a už si nevím rady poslání poštou nebo osobní odběr Pardubice nebo Chrudim 11mika1@seznam.cz
22. 2. 2015 14:18
mela bych zajem o Tibeckou kefirovou houbicku.Mate nekdo namnozenou?
5. 12. 2014 19:53
pavli:Dobrý den ,prodávají to na aukru...pokud ho máte
27. 11. 2014 13:08
Najde se tady, prosím, někdo, kdo má přebytek a posílá poštou? (pavliproch@seznam.cz)
14. 5. 2014 13:09
Mám namnoženou kulturu tibetské houby, k osobnímu odběru Praha 5 - Jinonice, více na telefonu nebo e-mailem 007sos@seznam.cz
15. 4. 2014 18:45
Zdravím, kdyby měl doma někdo dost houbiček a chtěl by se podělit, ozvěte se prosím. danys15@seznam.cz
3. 4. 2014 18:27
jennis: poslala jsem e-mail, díky
6. 3. 2014 13:52
Nabízím kefírovou houbu V případě zájmu mi napište na e-mail.
charvatjana@seznam.cz
charvatjana@seznam.cz
8. 8. 2013 10:05
Jarunka137:Jarunko,zítra Ti ji vezmeme
7. 8. 2013 22:06
Vypadá to moc dobře.....zkusím ráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 3 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 13 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 1 hodinou
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 2 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 5 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 6 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 7 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 8 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Jak se dělá domácí jogurt. Oblíbené postupy na snadnou přípravu v domácích podmínkách
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů