Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 596 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle jsem zpěnil dvě větší cibule, přidal nahrubo pokrájené houby a za občasného promíchání chvilku restoval.
Krok 2: Pak jsem přidal nakrájenou hlávku zelí, podlil troškou vývaru z vepřových kostí, mírně přisolil a pod pokličkou dusil.
Krok 3: Očistil jsem rané brambory, dal nasporo vařit, jenom sůl a kmín.
Krok 4: Naloženou krkovici jsem protáhl hladkou moukou, ve které jsem rozmíchal všechno koření, co mi přišlo pod ruku (pepř, tymián, drcený kmín, chilli, červená paprika, houbový prášek, Adamova žebra, Zlaté kuře atd.).
Krok 5: Plátky jsem narychlo restoval na sádle, pak naskládal na pekáček (kromě jednoho, který jsem zrovna sežral) a dal do trouby dopéct. Do sádla s výpečkem a odpadanou moukou jsem nasypal část směsi, ve které jsem maso obaloval a rozmíchal do konzistence jíšky. Do této jsem pak vlil necelé deci vody a rozmíchal v hustou omáčku. Zbytek obalovací moučné směsi jsem zaprášil na pěkně vydušené zelí.
Krok 6: Zelí jsem ještě po zaprášení za stálého míchání asi pět minutek povařil.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Moje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Nejnovější recepty
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 5 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno 26. 9. 2025 21:18:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí guláš
Koubicka před 14 minutami
Falešná dršťková z hlívy
rybicky21 před 1 hodinou
Povidla pečená v troubě
Kudlajs před 2 hodinami
Nepečený salkový koláč se sušenkami
MilosCz před 3 hodinami
Tvarůžková pomazánka s tvarohem
ajahaffukfuk před 3 hodinami
Pomazánka z lučiny a červené řepy
Ellen1 před 3 hodinami
Langoše z jogurtu
Haninkakan před 4 hodinami
Švestkové knedlíky
joji.pisecky před 4 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 5 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 5 hodinami
Tématické fráze:
ranné zelí recepty,
zelí s krkovičkou,
houbový pekáček s krkovičkou,
zelí s houbama,
recepty zelí a houby,
zeli s houbami,
kus kus s houbama,
rané zelí dušené,
co s krkovičkou,
rane zeli recept,
recept na houbove bramburky,
cervene zeli s houby,
recept s krkovičkou,
kysele zeli z krkovickou,
priprava raneho zeli,
zelí ranné,
recepty s krkovičkou,
vydušené zelí,
rané zelí nebo ranné zelí jak se píše,
nové zelí s krkovičkou pečené v troubě
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
houby,
sádlo,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
brambory rané,
krkovice vepřová,
olej,
koření chilli,
sůl,
mouka hladká,
koření
Komentáře (13)
psal... ale nemám moc času, mám v práci pohotovost, a v poledne, jak skončím, jedu na veliký výlet. Honí mě čas...
ale až přidám fotky, recept trošku načančám!!!