Suroviny pro 1
4
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 596 kJ / 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,56 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle jsem zpěnil dvě větší cibule, přidal nahrubo pokrájené houby a za občasného promíchání chvilku restoval.
Krok 2: Pak jsem přidal nakrájenou hlávku zelí, podlil troškou vývaru z vepřových kostí, mírně přisolil a pod pokličkou dusil.
Krok 3: Očistil jsem rané brambory, dal nasporo vařit, jenom sůl a kmín.
Krok 4: Naloženou krkovici jsem protáhl hladkou moukou, ve které jsem rozmíchal všechno koření, co mi přišlo pod ruku (pepř, tymián, drcený kmín, chilli, červená paprika, houbový prášek, Adamova žebra, Zlaté kuře atd.).
Krok 5: Plátky jsem narychlo restoval na sádle, pak naskládal na pekáček (kromě jednoho, který jsem zrovna sežral) a dal do trouby dopéct. Do sádla s výpečkem a odpadanou moukou jsem nasypal část směsi, ve které jsem maso obaloval a rozmíchal do konzistence jíšky. Do této jsem pak vlil necelé deci vody a rozmíchal v hustou omáčku. Zbytek obalovací moučné směsi jsem zaprášil na pěkně vydušené zelí.
Krok 6: Zelí jsem ještě po zaprášení za stálého míchání asi pět minutek povařil.
Zveřejněno 12. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Moje poznámka
Kadlíkovo zelí s houbami, ranými brambůrky a krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WW8v
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 5 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Tématické fráze:
ranné zelí recepty,
zelí s krkovičkou,
houbový pekáček s krkovičkou,
zelí s houbama,
recepty zelí a houby,
zeli s houbami,
kus kus s houbama,
rané zelí dušené,
co s krkovičkou,
rane zeli recept,
recept na houbove bramburky,
cervene zeli s houby,
recept s krkovičkou,
kysele zeli z krkovickou,
priprava raneho zeli,
zelí ranné,
recepty s krkovičkou,
vydušené zelí,
rané zelí nebo ranné zelí jak se píše,
nové zelí s krkovičkou pečené v troubě
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
houby,
sádlo,
vývar masový,
kmín celý,
sůl,
brambory rané,
krkovice vepřová,
olej,
koření chilli,
sůl,
mouka hladká,
koření
Komentáře (13)
psal... ale nemám moc času, mám v práci pohotovost, a v poledne, jak skončím, jedu na veliký výlet. Honí mě čas...
ale až přidám fotky, recept trošku načančám!!!