Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 7. 2016 15:13
Pekla jsem z pul kila mouky ve velke teflonove remosce GRAND. Dle rad jak na strankach vyrobce tak i zde~bez papiru, bez vymasteni misy, pouze omastila jednotlive buchty, aby se neslepily. Cca po 15 minutach peceni jsem prikryla alobalem a pekla dal 15 minut. Po vypnuti jsem buchty nechala 10 minut v teple remosce a teprve potom vyklopila. Potrela rozpustenym maslem s rumem. Buchty krasne upecene, testo mnamozni. Dekuji za recept a rady.
29. 6. 2015 10:50
jarda: větší remoska určitě nevadí, ale - není teflonová?
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové
28. 6. 2015 12:31
tak jsem to zkoušel, ale buchty byly nahoře spálené a vespod syrové Nevíte co dělám špatně? Remosku mám takovou větší, ale to by snad nemělo vadit...
23. 4. 2014 11:06
Jitule2211: Jituš, jak to dopadlo po upečení? Tohle těsto se jen tak neprotrhne a že vypadaly jako měšce? Neva - kynutím a pak pečením se krásně zaoblí........tak - jak ti dopadly ty tvoje?
18. 4. 2014 20:32
Existuje level před začátečníkama? Já dělala dnes poprvé, ale nevím nevím. Poprvé dělám z kynutého těsta, ale myslím, že poletí do koše. Jak jsem budchty plnila tak jsem si nevěděla rady jak ji zabalit tak, aby náplň nevylezla a těsto se neroztrhlo. Tak to vypadá jako měšce.
12. 4. 2014 20:31
cathleen:Bábovky peču, mám přídavný střed. Dlouho mi trvalo, než jsem to odhadla množství aby to nepřekypělo ale jde to. Vesměs dělám poloviční dávku a dobrý, sice někdy se stane, že praskne. U bábavky to nevadí těch buchet by bylo škoda
cathleen:
cathleen:
12. 4. 2014 19:57
Jitule2211: do teflonové nebude potřeba. Jen nevím, jak se ti v ní buchty upečou, už jsem slyšela z několika stran, že v teflonce moc buchty nejdou - ona hůř vede teplo.
Tak abys je neměla svrchu už připálené a zespoda ještě syrové.....peklas už v ní někdy buchtu nebo buchty?
Tak abys je neměla svrchu už připálené a zespoda ještě syrové.....peklas už v ní někdy buchtu nebo buchty?
12. 4. 2014 19:26
Buchty vypadají božsky! Taky je vyzkouším, ale chtěla jsem se zeptat zda mám použít pečící papír do remosky s teflonovým dnem?
16. 8. 2013 07:29
Tete: copak se stalo? Mělas těsto před plněním dostatečně vykynuté? A potom - naplněné buchty musí kynout i před pečením (zvětší svůj objem)....nakynuly
15. 8. 2013 16:34
No,tak teda nevím...mě se asi jak jediné nepovedly,jsou úplně tvrdý
17. 6. 2013 12:34
zizala: děkuju, Jaruš, za fotku krásné buchtové "kytičky" a jsem ráda, že chutnaly.
16. 6. 2013 17:57
Díky za recept, jsou opravdu výborné i druhý den. Fotili jsme jen tak na rychlovku, brali mi je ještě horké Dělala jsem z dvojité dávky, aby zbylo i na dnešek, dnes jsme je dojedli ke snídani Jo, s těstem se výborně pracovalo, ale to u Tvých receptů nijak nepřekvapí
28. 5. 2013 10:23
Magdaléna: téměř určitě to bylo malinkým nedopečením, škoda. Příště je peč třeba jen o 3-5 minut déle, určitě to pomůže. (Kdysi mi totéž udělala vánočka - jíst se dala, jen spadla, jako by jí někdo otevřel ventilek a ona odfoukla).
25. 5. 2013 16:28
Magdaléna: mohlo být víc věcí, např, moc prudce vyklopené, chce to fakt pomalinku, nebo ťuknutí i třeba jen víka o stěnu remosky.....Pokud to bylo při pečení o.k., viděla bych to na chybu při manipulaci. Neboooj, jinak budou určo dobré a prostě příště se to povede
Jo jinak já buchty teda nikdy nepropichuju
Jo jinak já buchty teda nikdy nepropichuju
25. 5. 2013 16:08
Buchty jsem právě upekla v remosce, ale nemám je tak krásně nadýchané. Při pečení byly, ale po vychladnutí mi "spadly". Nevím, kde se stala chyba. Nepropichovala jsem je špejlí, v receptu není o tom zmíňka, možná jsem měla. Jinak recept chválím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 9 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Banana split
Přidáno před 23 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Právě bylo uvařeno:
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 16 minutami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 2 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 7 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 7 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 8 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 10 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 10 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 13 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 13 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů