Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Honzovy buchty v remosce

Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby kynutí

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

20. 6. 2011 13:29

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 898 kJ / 2 366 kcal
Bílkoviny73,93 g
Tuky74,71 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 607 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy344,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.

Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.

Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wilenka

15. 7. 2016 15:13

Pekla jsem z pul kila mouky ve velke teflonove remosce GRAND. Dle rad jak na strankach vyrobce tak i zde~bez papiru, bez vymasteni misy, pouze omastila jednotlive buchty, aby se neslepily. Cca po 15 minutach peceni jsem prikryla alobalem a pekla dal 15 minut. Po vypnuti jsem buchty nechala 10 minut v teple remosce a teprve potom vyklopila. Potrela rozpustenym maslem s rumem. Buchty krasne upecene, testo mnamozni. Dekuji za recept a rady.

cathleen cathleen

29. 6. 2015 10:50

jarda: větší remoska určitě nevadí, ale - není teflonová?
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové:-//

jarda

28. 6. 2015 12:31

tak jsem to zkoušel, ale buchty byly nahoře spálené a vespod syrové :-( Nevíte co dělám špatně? Remosku mám takovou větší, ale to by snad nemělo vadit...

cathleen cathleen

23. 4. 2014 11:06

Jitule2211: Jituš, jak to dopadlo po upečení? Tohle těsto se jen tak neprotrhne a že vypadaly jako měšce? Neva - kynutím a pak pečením se krásně zaoblí........tak - jak ti dopadly ty tvoje?:-)

Jitule2211 Jitule2211

18. 4. 2014 20:32

Existuje level před začátečníkama? Já dělala dnes poprvé, ale nevím nevím. Poprvé dělám z kynutého těsta, ale myslím, že poletí do koše. Jak jsem budchty plnila tak jsem si nevěděla rady jak ji zabalit tak, aby náplň nevylezla a těsto se neroztrhlo. Tak to vypadá jako měšce. :-(

Jitule 2211

12. 4. 2014 20:31

cathleen:Bábovky peču, mám přídavný střed. Dlouho mi trvalo, než jsem to odhadla množství aby to nepřekypělo ale jde to. Vesměs dělám poloviční dávku a dobrý, sice někdy se stane, že praskne. U bábavky to nevadí těch buchet by bylo škoda

cathleen:

cathleen cathleen

12. 4. 2014 19:57

Jitule2211: do teflonové nebude potřeba. Jen nevím, jak se ti v ní buchty upečou, už jsem slyšela z několika stran, že v teflonce moc buchty nejdou - ona hůř vede teplo.
Tak abys je neměla svrchu už připálené a zespoda ještě syrové.....peklas už v ní někdy buchtu nebo buchty?:-)

Jitule2211 Jitule2211

12. 4. 2014 19:26

Buchty vypadají božsky! Taky je vyzkouším, ale chtěla jsem se zeptat zda mám použít pečící papír do remosky s teflonovým dnem?

cathleen cathleen

16. 8. 2013 07:29

Tete: copak se stalo? Mělas těsto před plněním dostatečně vykynuté? A potom - naplněné buchty musí kynout i před pečením (zvětší svůj objem)....nakynuly:-?

Tete

15. 8. 2013 16:34

No,tak teda nevím...mě se asi jak jediné nepovedly,jsou úplně tvrdý;-(

cathleen cathleen

17. 6. 2013 12:34

zizala: :-8 děkuju, Jaruš, za fotku krásné buchtové "kytičky":-K a jsem ráda, že chutnaly.

zizala zizala (moderátorka)

16. 6. 2013 17:57

Díky za recept, jsou opravdu výborné :yes: i druhý den. Fotili jsme jen tak na rychlovku:-8, brali mi je ještě horké :-O Dělala jsem z dvojité dávky, aby zbylo i na dnešek, dnes jsme je dojedli ke snídani:-p:-p Jo, s těstem se výborně pracovalo, ale to u Tvých receptů nijak nepřekvapí ;-):-K:-K

cathleen cathleen

28. 5. 2013 10:23

Magdaléna: téměř určitě to bylo malinkým nedopečením, škoda. Příště je peč třeba jen o 3-5 minut déle, určitě to pomůže.;-) (Kdysi mi totéž udělala vánočka - jíst se dala, jen spadla, jako by jí někdo otevřel ventilek a ona odfoukla).

spagetka spagetka

25. 5. 2013 16:28

Magdaléna: mohlo být víc věcí, např, moc prudce vyklopené, chce to fakt pomalinku, nebo ťuknutí i třeba jen víka o stěnu remosky.....Pokud to bylo při pečení o.k., viděla bych to na chybu při manipulaci. Neboooj, jinak budou určo dobré a prostě příště se to povede :yes::yes::yes::yes:
Jo jinak já buchty teda nikdy nepropichuju;-);-)

Magdaléna

25. 5. 2013 16:08

Buchty jsem právě upekla v remosce, ale nemám je tak krásně nadýchané. Při pečení byly, ale po vychladnutí mi "spadly". Nevím, kde se stala chyba. Nepropichovala jsem je špejlí, v receptu není o tom zmíňka, možná jsem měla. :-// Jinak recept chválím :-))

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky

Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření

TopRecepty.cz

Honzovy buchty v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vm9m