Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinované brambory z Francie

Gratinované brambory jsou velmi oblíbenou a nenáročnou přílohou. Plátky brambor proložené sýrem, zalité smatanou a zapečené. Gratinované brambory z Franci se hodí k přírodně pečenému masu nebo zelenině.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bambula1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 033 kJ /
2 398 kcal
Bílkoviny107,40 g
Tuky116,70 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,80 g
Sacharidy216,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky a pod tekoucí vodou opereme. Krok 2: Brambory smícháme se smetanou, strouhaným sýrem, solí a pepřem a vložíme do zapékací misky. Krok 3: Pozvolna pečeme při 140°C doměkka. Povrch hotového jídla by měl mít zlatou barvu.
Používáme jako přílohu k pečeným masům.

Jak skladovat brambory: Je třeba vybrat správnou odrůdu

Zveřejněno 5. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované brambory z Francie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Dl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gratinované brambory z Francie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Dl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vařím pravidelně, skvělá příloha k dnešnímu obědu

Dnešní příloha ke grilovanému pstruhu. Chutnalo nám moc.

rebeka: Rebi dík:-))

Evi, krásné foto:-K:yes::yes:;-):-)

ja som raz robila taketo zemiaky s tym, ze som tam davala aj cesnak, ako pise vseumel. musim sa priznat, ze mi ta kombinacia nechutila;-( nejak sa nejdem vzit do tej chute.

eva hubova:evi krasne.

Moc dobré:-p:-ppřidala jsem foto:yes:+3

neboli pomme de terre gratin. Moc dobré. Plátky brambor 2 mm široké klademe na vrstvy do pekáče a každou vrstvu zvlášť osolíme, opepříme dáme česnek a zakápneme smetanou. Vrstvy opakujeme a na závěr dáme sýr. Výborné v zimně nebo když je pod mrakem. :yes: Škoda, že není foto, někdy je to úžasná podívaná, když se povedou.

Tématické fráze:
gratinované brambory se smetanou, gratinované brambory, jak připravit gratinované brambory, gratinované brambory recept, gratinované brambory se smetanou a sýrem, gratinované brambory s kuřecím masem, gratinované smetanové brambory, gratinované brambory s vepřovým masem, gratinované brambory se sýrem, gratinované brambory top recepty, výborné gratinované brambory, francouzske gratinovane brambory, gratinované, recept na gratinované brambory, gratinované brambory s masem, gratinované brambory se smetanou a anglickou, gratinované francouzské brambory, recept gratinované brambory, recepty gratinované brambory, gratinované brambory s pečeným česnekem

Suroviny:
brambory, sýr gouda, sůl, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu