Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.

Hodnocení receptu je 5,0 (402×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 7. 2011 21:08

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech cca 25x35cm

Nutriční hodnoty

Energie23 643 kJ / 5 651 kcal
Bílkoviny100,88 g
Tuky169,11 g
Vláknina15,40 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 625 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy923,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitka

22. 11. 2017 00:37

magdalenka: V několika receptech podobných tomuto jsem teď našla v ingrediencích 1 hrnek cukru "moučka" (ten je lehčí než krupice) a v tvarohu se pak uvádí jen cukr vanilkový, nebo moučka bez uvedení objemu, tak to beru, že to znamená "dle chuti". A navíc neobsahují povidla. Pro mě z toho plyne, že příště prostě uberu cukr a budu blažená :-D. Jinak je recept opravdu moc pěkný, ta povidla v něm jsou originální.

Jitka

22. 11. 2017 00:25

magdalenka: Ano, ano, pekla jsem dnes, a to z cukru krupice (v receptu není druh cukru uveden, tak snad to neměl být moučka?). 1 hrnek cukru krupice (1 hrnek beru jako 250ml) má cca 250g, takže v buchtě by mělo být celkem 500g cukru krupice. Zdálo se mi to hned moc oproti jiným receptům na moučníky, tak jsem ubrala 50g z těsta a 50 g z tvarohu. Přesto se mi zdál výsledek příliš sladký.
Dětem to chutnalo, ale přijde mi zbytečné to se slazením přehánět, když to není potřeba.

magdalenka magdalenka

21. 11. 2017 20:46

Jitka: ja tento múčnik pečiem, nezdá sa mi presladený. Neviem, koľko váži 1 hrnček cukru...aj keď sú tam dva hrnčeky cukru -
ale je tam aj dosť múky, tvarohu, mlieka...
Takže si piekla s menším množstvom cukru?

Jitka

21. 11. 2017 19:50

Zajímavý recept, neměla jsem ovoce, ale povidla ano, tak se hodil. Když vyšleháte bílky, nemusíte vůbec sáhnout po kypřicím prášku, ale tím pádem už nemáte "úžasně" rychlý recept, to ne 0:).
Cukru je zde opravdu požehnaně - celkem přes 500g, jestli ho dobře čtu? A to jsou ještě přidávána povidla. Chuťově by to, myslím, bez problémů sneslo redukci o 150-200g cukru celkem, hlavně z tvarohové náplně, která nakonec obsahuje i povidla (v těstě má cukr samozřejmě opodstatnění kvůli našlehání těsta). Ale proti gustu...

casino casino

17. 10. 2017 23:40

Nadja:
Ba ne, neznám;-(
Jsem sice stár jak mladá rašelina, ale v tom čase jsem, ještě v mamahotelu, vařil tak akorát lečo (mamááá mě to naučila bez rajčat a jíst se to dalo jen se sebezapřením), ale ségra mě naučila velikou baštu - z jedné strany dokřupava na másle smaženou cihlu s volím okem, ovoněné oregánem (tymiánem, majoránkou) :yes:
Níže už jsem nedopsal hodnocení těsta:
Mančaft rozdíl nepoznal, ale mně chutnalo vice těsto podle tohoto rcp :yes:

Nadja Nadja

17. 10. 2017 22:54

casino: rcp asi znáš dlouho - je to v podstatě z 50.- 70.let slavná "OLEJOVKA", tedy olejová bábovka (jen ta se dělala s hrubou moukou), doplněná vrstvou nádivky.
Už samotná bábovka byla vynikající, a s tvarohem to je super. <3

casino casino

3. 10. 2017 12:58

Drahný čas kroužím kol tohoto rcp jak mlsný kocour který taky nemá rád hrnkové rcp;-)
Dnes jsem se vybičoval k realizaci...:-D
Akorát jsem plech vysypal ph moukou :yes:
Akorát jsem zadělal 1/2 těsta z hl. mouky a 1/2 těsta z ph mouky (že jestli mančaft pozná rozdíl)
Akorát jsem těsta osolil (tchyňka by si mě za koláč bez soli vychutnala...:-D
Akorát jsem tvaroh prohnal přes síto (zkuste a poznáte proč:-)
Akorát jsem do tvarohu strouhl kůru (co by to bylo za "hanácké koláče" bez kůry, že)
Akorát jsem do tvarohu cákl šťávu z citronu, protože byl moc sladký (jak by to řekl Zdenda P.o té nutrii, he?:-D
S chválou to tu moc nepřeháním (předpokládám totiž, že všechny rcp jsou výborné8-( ale zde bez uzardění souzním s davem: JE TO ŠPICA:yes::-K:-):-D
***
Na standardním plechu bylo těsta na dvě vrstvy jen tak tak
Povidel jsem spotřeboval asi čtvrt kila
Pekl jsem 35´

Andulee

1. 10. 2017 17:04

rebeka: dobry den, fotka od vas s posypkou vypada nadherne. Tuto buchtu mam rada a s posypkou bych chtela zkusit, ale jeste jsem nenasla vhodny pomer na dobrou posypku. Poradite? Dekuji:-)

Stapeli

30. 9. 2017 13:38

Pekla jsem opakovaně, přesně podle předpisu, s ovocem, s drobenkou. Vždy skvělý výsledek. Ustálila jsem pečení s drobenkou nahoře, na tvaroh dávám střídavě povidla, ovoce. Dnes poslední borůvka a zase skvělý výsledek. Jednoduché a výborné!!! Děkuji:-*:-K

Marta

3. 9. 2017 19:23

Houska68: chtela jsem rychlou buchtu delala jsem ji poprve je vyborna :-) :-) :-)

Valis Valis

31. 7. 2017 17:15

<3 S povidly už jsem tento koláč pekla a jak píšu níže, byl úžasný. Ovšem dnešní obměna s borůvkami taky nemá chybu :-) Dovolila jsem si přidat fotku.

Skadi

13. 7. 2017 13:55

Ahojky, dneska se na tuhle nádheru také chystám :-) tak jsem moc zvědavá ;-) jen jsem se chtěla zeptat, zkoušel někdo místo povidel nebo ovoce přidat třeba čokoládu či nutellu?
Přijde mi, že se čokoláda/nutella bude chovat podobně, jako povidla, takže by to snad ani nemuselo tolik téct..
Teď ji udělám podle receptu s tvarohem a povidlím :) a příště zkusím tu čokošku :-D

Lůca

Broňa

1. 7. 2017 19:29

Výborná buchta! Prvně jsem pekla podle tohoto receptu už před rokem, a to dva plechy na jednu velkou akci - jeden plech s náplní uprostřed, druhý s náplní nahoře + drobenkou. Po obou se hned zaprášilo ;-) A chutná i mým klukům, kteří jsou strašně vybíraví - takže velká pochvala.

Handa

7. 5. 2017 19:53

Je rychlá a výborná i s jahodami :-p:yes:

Welush

6. 5. 2017 22:47

<3 výborná buchta, jen cukr jsem trošku ubrala, ale výborný! Díky :-)

1 2 3 4 5 6 18

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty

Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková

TopRecepty.cz

Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M7gB