Utopenci dle mé prababičky
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních špekáčcích, dobře vychuceném nálevu a velkém množství cibule.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 585 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2023 17:44
utopenci právě naloženy, dle rady jsem přidala sůl a do řezu nasypala trošku pepře. Tak uvidíme za týden
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku
Týden utekl a utopenci luxus. V pondělí naložím další várku
18. 9. 2019 15:53
spinner: Pravda..Ale nejsou špekáčky jako špekáčky..Z Globusu jsou fakt TOP,a nádherně se loupou..
24. 12. 2017 19:01
...zajímalo by mě zda je nějaká finta jak oloupat špekáčky aby tam už nebylo kousíček střívka!
5. 9. 2017 19:48
ivulinka: no - já a kupa mých přátel milují utopence podle vašeho receptu, jenomdávám 3-4 nasekané stroužky česneku a přisypu koriandr....a je to SUPEEEET !!!!!!
13. 8. 2017 11:52
Do láku dávám ještě vyvařit 1 cibuli nakrájenou na polokroužky a lák liju poloteplý.Cibuli přidám do sklenice. !!!!Jinak špekáček podélně na dva řezy,potřít hořčicí,posypat mletým pepřem a dát tam polokolečko cibule.
6. 8. 2017 19:09
Čekal jsem nějaký bombastický recept a myslím si,že je to klasika.Jak si to kdo vylepší a přiostří,záleží na chuti.Já mám zkušenost,že základ je kvalitní uzenina a špekáčky z Globusu nejsou vyloženě špatné,ale ne nejlepší.Před 5 lety jsem dostal utopence od kamaráda a byli v něm párky od soukromníka z Nymburka.Od té doby jsem lepší nejedl.
10. 7. 2017 19:45
Jitka: Už jste někdy viděla špekáčky bez špeku????
5. 2. 2017 20:22
Já vytřu rozříznuté špekáčky pálivou hořčicí a je to dobré !
22. 12. 2016 16:38
prosím,lák na špekáčky svaříte?děkuji
29. 11. 2016 14:13
Já to dělám úplně jinak:Dělám to do dvojky---špekáčky,cibule,kysané zelí!
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich
lák-1 třetina ocet 2 třetiny voda 5kul.nk -5kul.pepř.2bob.listy.2kl soli ---Bez cukru!!!
Do sklenice---trochu zelí-špek.cibule na kolečka.a opět to samé.můžete přidat malé kolečka čili papričky.1 týden čekání a šup už je po nich
10. 7. 2016 18:18
santa: ...za 30 Kč/ks mě přejde chuť !!!!!!!!!!!!!!
25. 11. 2015 18:29
Danuše Prášková: moji úpravu receptu si přečti v komentáři o pár řádků níž. Pro nás byl lák dost nevýrazný, takže v komentáři popisuji, o kolik a čeho jsem dala víc.
25. 11. 2015 15:44
ivulinka:Ahoj,budeš tak hodná a pošleš mi recept s Tvojí úpravou?Chci udělat synovi radost,tak ať není zklamán.Děkuji
ivulinka:
ivulinka:
27. 9. 2015 12:00
Utopenci dle tohoto receptu nám moc chutnají, tak dneska opět naloženo, dovoluji si přidat fotku
13. 9. 2015 19:20
Jsou i lepší špekáčky než z Globusu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 8 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 15 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 19 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno před 21 hodinami
Plněný croissant
Přidáno před 23 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 26 sekundami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 8 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 10 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 10 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 10 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 11 hodinami
Houbová polévka se strouháním
Lisa444 uvařila před 11 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
jana.r uvařila před 12 hodinami
Zasmažená pórková polévka
jankohrasko uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: lák na utopence recept na utopence s cibulí klasika vynikající utopence lak na utopence recept utopence naložene za 2 dny utopenci recept jak udělat lák na utopence vynikající utopenci recept na utopence recept na klasika utopenci utopenci recept na klasické utopence naložené buřty s cibulí jak dlouho nakládat utopence jak nakladat utopence nejlepší lák na utopence lák do utopenců nejlepší utopenci recepty lák na utopence nakládání utopence se zelím
Suroviny: špekáček, cibule, voda, ocet, pepř celý, koření nové koření, cukr, feferonka
Utopenci dle mé prababičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7ok
65 názorů