Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušené maso - jerky

Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez sušení a marinování

50 min (50 min příprava, bez sušení a marinování )

28. 8. 2011 20:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 633 kJ / 1 107 kcal
Bílkoviny223,30 g
Tuky13,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 9,32 g
Sůl26,25 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být, i kdyby jen pro pár lidí.

Dle internetu, kde jsem se tímto receptem inspirovala, se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:15

Mesic:a to se jí jen tak..nebo se to do něčeho přidává:-?

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:14

srettka::-D:-D:-D ty se mi snad zdáš:-D:-D:-D:-D co,jsem kapr,abych žužlala:-?:-D:-D:-D

srettka

28. 8. 2011 21:12

rebeka:suseny ja tuuze rad,jen jedno negativum to pak maaa:-8 kdyz to projde traktem,vsichni okolo jsou jakoby do zelena:-8:-D
a co se tyce zubistat,jelikoz ja mam v hube pohrebiste,tak to zuzlam a kdyz budes opravdu dobre zuzlat,na konci se ti povede vyfouknout i bublinu:-D

spagetka spagetka

28. 8. 2011 21:11

Slyšelajsem o tom, ale fakt ještě nezkusila, ale vše je jednou poprvé, proč ne, že jo :-D:-D;-):-p:yes:

Mesic

28. 8. 2011 21:11

rebeka: no je pravda, že ze začátku to byl se sušičkou boj, ale nevzdala jsem to :-D:-D
Jinak maso by mělo být vysušené tak, aby se nelámalo, ale ohýbalo jako guma. Je to taková žužlačka, ale moooc dobrá :-p

rebeka rebeka

28. 8. 2011 21:06

srettka:jooo:-O:-? se divím...:-8:-D
já to nikdy nejedla:-O a nevím,jestli bych ho svejma keláňama:-D uhryzla:-8:-D
ale vidím,že se Ivě zadařilo..po dlouhých peripetiích se sušičkou,tak dávám bodík;-):-):yes:

srettka

28. 8. 2011 21:01

super:-! miluju suseny maso:-p:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sušené maso recept sušení masa v sušičce jak sušit maso sušené hovězí maso recept sušení masa recept na sušené maso sušené maso v sušičce sušené maso recepty jak udělat sušené maso recept na sušené maso v sušičce jak usušit maso jak sušit maso v sušičce sušené maso jerky z hovězího masa jak sušit hovězí maso suseni masa recept recepty na sušené maso v sušičce recept sušené maso susene hovezi recept sušení hovězího masa

Suroviny: maso hovězí, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Domácí sušené maso - jerky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7wY