Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pražská štika-medajlonky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

25. 9. 2011 12:42

Suroviny

Porce: 2 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 678 kJ / 879 kcal
Bílkoviny3,85 g
Tuky92,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 4,32 g
Sůl10,80 g
Sacharidy7,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-recepty na ryby, které jsem dostala meilem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

25. 9. 2011 14:49

Jani, dneska byl bramborový salát s kuřecíma řízkama a protože salátu je dost, udělám k němu nějakou mořskou rybu a koukám, že tohle by se dost hodilo. Pěkné a za 6.bod:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

25. 9. 2011 14:48

:-K:yes:;-)

mysulka mysulka

25. 9. 2011 14:42

:-p pěkný recept:yes::-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

25. 9. 2011 14:30

To vypada na štikozubce kapského,vid Jani, mám ho tady už také v receptech,podobný, ale je výborný, jestli je to on a medailonky z něj. viz čtenbí o něm:

V severovýchodním Atlantiku se obsádka štikozubce obecného dělí na severní a jižní. Zatímco jižní obsádka byla po léta drancována a vědci doporučili snížit množství zde ulovených štikozubců, stavy štikozubců v severní části se zotavily z vyčerpání, ke kterému došlo v devadesátých letech. Populace štikozubce argentinského byly během devadesátých let vyloveny a po omezeních, která následovala, se pomalu zotavují.
Samice štikozubce obecného dospívá až v sedmi nebo osmi letech. Podle vědců je tento fakt důvodem toho, že populace nejen štikozubce obecného, ale i novozélandského a argentinského jsou velmi zranitelné před rybářským tlakem.

Jana Pá

25. 9. 2011 14:16

Tak, copak to tedy je na obrázku:-? Jani, že nám poradíš:-?, :-D

Colombo65 Colombo65

25. 9. 2011 14:12

Ryba je vždy pochoutkou - prosím o upřesnění suroviny:

Štikozubec obecný (Merluccius merluccius), zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, je proto intenzivně lovena komerčními rybáři

Štika obecná (Esox lucius) je rod sladkovodních ryb z čeledi štikovití.
Dosti značný je rozdíl zejména v ceně a stejné je to i s možností nákupu - hejka mají v každém obchodě. Někteří tedy možná smutní zbytečně.;-);-);-)

ivulinka ivulinka

25. 9. 2011 14:10

A opět výtečná rybka v podání Janky R.:yes:

sofie1973 sofie1973

25. 9. 2011 13:49

Štiku asi neseženu, ale určitě zkusím s jinou rybkou:yes::-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2011 13:01

1974andrea: díky. Ono to nijak extra nevypadá, ale bylo to fat dobré a určitě to vyzkouším i na jiné rybce;-)

1974andrea 1974andrea

25. 9. 2011 12:59

Jani, tak ty jsi byla rychlejší než já. Tohle mazáníčko na ryby jsem taky někde nedávno vyčetla a chystala jsem se na realizaci.:-)). Tak bodíkuju tebe;-):-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štika recepty štika recept recept na stiku argentinská štika štika je ryba tučná recept na štiku top recepty medailonky z mořské štiky recept na sladkovodní štiku štikozubec kapský recepty štika sardelova pasta štika na medu mořská štika argentinská mořská štika kapská stika se sardelovou pastou medailonky z mořské štiky recepty recepty medailonky z mořské štiky ryba štika recepty štikozubec argentinsky sladkovodni stika recepty štika medailonky recept

Suroviny: štika, pasta sardelová, máslo, šťáva citronová, pepř, smetana sladká

TopRecepty.cz

Pražská štika-medajlonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJR5