Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 10. 2011 20:33

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 767 kJ / 1 617 kcal
Bílkoviny2,80 g
Tuky117,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy138,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Niekto pripravuje pyré s cukrovým rozvarom - použije miesto mlieka, šľahačky.

Príprava gyštanového pyré je náročná na čas aj na nervy, pridávam pre tých, čo majú zdroj, prípadne ako zaujímavosť.

U nás ho je bežne dostať v obchodoch, takže o jeho prípravu sa ani nepokúšam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

23. 11. 2011 23:12

bjarkan: Mockrát děkuji za odpověď a posílám svůj obdiv :yes:

Otázka byla posílána Bibince, která sem dnes vložila fotku kaštanového pyré, která se ovšem během dne "vypařila":-O k jinému pyré ;-)

bjarkan

23. 11. 2011 23:07

Iljusa: Jestli je to na mne..Tak věřte nebo ne loupání určitě 6hodin (ve dvou dnech). Kaštan má dvě slupky, ta tvrda jde celkem vyborně, ale ta pod tím je příšerná.. a já chudák poctivka, jsem to dělala opravdu pečlivě. ALE pak mletí (na robotu ;-) ) a smíchání max. 20minut..zítra konečně dodám fotky, slibuju :-))

Iljusa Iljusa

23. 11. 2011 17:25

Bibinko, ty jsi se dala do výroby kaštanového pyré - tak to :yes: Jak dlouho to trvalo?

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 15:29

magdalenka:magdi,je to škoda,ale už vím,že do toho nemůžu jíti,nejsem silná nátura;-)Ale věřím,že to musí býti lahoda;-):-p:-p

magdalenka magdalenka

16. 11. 2011 15:24

bjarkan: Skvelá správa! Počkám si na foto.
Mám spomienku z detstva, že mamku sme museli veľmi ukecávať na toto...aj sme pomáhali, nervy to teda boli...
Ja som v recepte hore varovala, že príprava gaštanového pyré je len pre silné nátury! :-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 14:22

bjarkan::-D:-D:yes:,ale věřím,že trpělivost přináší růže;-):yes:a,že pyré je super neboť domácí je domácí;-):yes::-p

bjarkan

16. 11. 2011 14:14

Smícháno...TO JE TAK BOŽSKÁ VŮNĚ...a je to moc dobré..:-D stálo to za to!!! :-D díky za recept :-D
k té trpělivosti..no pěkně jsme u toho nadávali a proklínali to..

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 11. 2011 13:56

bjarkan::-D:-D:-D:yes:tak je vidět,že jste trpělivá a klidná rodinka;-):yes::yes::-K

bjarkan

16. 11. 2011 13:43

VAROVÁNÍ MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ jen pro klidné a trpělivé povahy. Teda to loupaní byla příšerná prace :-// a to jsem měla pomocníka. ted to mame namleté a jdeme smíchat se zbytkem. Dodám fotky. DOPORUČENÍ: připravte si ka vaření alespon 1,5kg neoloupanych kaštanu (něco i vyhodíte jakmile je černy uvnitř=špatné)+ vychytavka z tvrdé je dobře vyloupnout pak si to hodte do horké vody a další loupačka. Nám se osvědčil ohřívaček na fondue.

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2011 11:40

bjarkan: syrové jsou úplně jako oříšky, taky je tak mám ráda:-p Nevyužít takovou dobrotu, když ji máš na zahradě, je škoda ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 10. 2011 11:19

Lálinka: já s tebou souhlasím;-):yes:mám moc ráda kaštany od dětství:-pvždy nám je babička kupovala 10dkg do kornoutu,hezky pečené!!!;-):yes:Jak píše Magdalenka byl mráz a nám kaštany zahřály v kapse ruce;-):yes:Dnes je to jiné,prodavači mají pece většinou elektrické,dost často jsou kaštany spálené a tím hořké a hlavně ta cena je hanebná!!!!
Chce si je upéci hezky doma!!!;-):yes:+1
Bjarkan,docela závidím,mít jedlé kaštany na zahradě super;-):yes:

bjarkan

24. 10. 2011 10:54

Tenhle týden vyzkouším. Kaštany nám rostou na zahradě, každý rok je sbíráme a každý rok je nevyužijeme. Nyní to prokletí zlomím :-D. Jakmile se mi to podaří přidám fotku. Já jedla zatím jedině syrové :-)).

jolka

23. 10. 2011 21:31

tak já koupila v TESCU kilo za 59,90 kč
:-p

magdalenka magdalenka

23. 10. 2011 12:54

U nás v meste na uliciach v tento čas všade cítiť vôňu pečených gaštanov, pouliční predavači ich stále pečú a idú na odbyt. Patrí to jednoducho k atmosfére, potešia žalúdok a zohrejú skrehnuté ruky...

Lálinka

23. 10. 2011 09:06

Nemůžu souhlasit s názorem,že pečené kaštany nejsou dobré...ale sto lidí a sto chutí! ;-) Miluju je od dětství a jak tu bylo uvedeno,tak v obchodech nejsou vždy dobré kvality,většinou jsem polovinu z nich vyhodila(i přes to,že jsem pečlivě vybírala!)záleží na dochucení,ale mám je ráda jak pečené,tak vařené,na pyré, v zákuscích...a všeho moc a :yes:přemíru! :-) Mńam!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z kastanoveho pyre kaštanová omáčka pyré kaštanové piré kaštanového pyré jedlé kaštany pyré krém z kaštanového pyré kaštanový krém recept kaštanový dort gaštanové pyré výroba kaštanového pyré dort z kastanoveho pyre kaštanové recepty kaštanové kaštanové pyré k masu jedlé kaštany recepty kaštanovépyré gastanove pyre recept recepty s kaštanovým pyré moučníky z kaštanového pyre

Suroviny: kaštan jedlý, voda, cukr moučkový, máslo, šlehačka, cukr vanilkový, rum, sůl

TopRecepty.cz

Kaštanové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KOO