Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 632 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 11,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl...
Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2015 18:09
27. 2. 2015 16:08
Zbyly mi 2 páry morkových kostí z kližek na guláš, tak z nich zkusím polévku...
Opravdu vaříte 4 kosti ve 2 litrech vody jenom slabou hodinu?
24. 2. 2015 19:05
Původní název byl"Silná hovězí polévka z morkových kostí"ale hodně komentujícím se tento název receptu nelíbil,protože mi tam údajně chybělo masoKomentáře byly sice odstraněné(nevím proč)ale já jsem název pro klid ostatních přepsala na tento
Petr:Proč játrové a ne morkové knedlíčkyProtože manžel má rád teplý a okořeněný morek na čerstvém chlebu
tejaja:Masox,maggi,sůl...to už je na každém z nás,co do polévky přidá.Já vždy do surovin píšu to,co v daném receptu použiji
Všem za komentáře děkuji
24. 2. 2015 08:34
24. 2. 2015 08:04
24. 2. 2015 02:48
A proč játrové knedlíčky, když z morku se dají udělat luxusní knedlíčky do polévky? !
http://www.lidovky.cz/delikatesa-z-kosti-jak-na-mo...
21. 8. 2014 19:40
Na druhé fotce jsou suroviny v hrnci a je tam vidět i ta cibule se slupkou pro lepší zbarvení polévky
1 kostka masoxu na 2litry vody není zase tak velké množství,ale to už je na každém kuchaři,zda-li ho přidá,nebo ne
21. 8. 2014 18:51
31. 10. 2011 20:51
Danuš Tobě také děkuji za komentík
31. 10. 2011 16:25
31. 10. 2011 13:35
28. 10. 2011 16:28
Někdy se stává,že kosti po vyvaření nevyhodím,ale ještě jednou povařím a už trošku slabší vývar použiju do zeleninové,gulášové,nebo jiné polévky.Stále to má ty své"grády"Můj se mi vždycky směje,že jsem šetřílek po babičce
27. 10. 2011 23:20
27. 10. 2011 15:28
Pouze z čistého morkového vývaru je také velice dobrá česnečkajuj,mňam
26. 10. 2011 17:41
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 5 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: morková kost morkové kosti hovězí vývar z kostí vývar z morkovych kosti polévka z hovězích kostí morková polévka hovězí kosti vyvar z morkove kosti morkove kosti recept morkova kost vývar polévka z kostí morkové kosti recepty vývar z hovězích kostí spikova kost polevka s hovezich kosti morková kost recepty hovězí přední bez kosti recepty morkové kosti vývar hovězí morek recept hovězí vývar z kostí
Suroviny: olej, mrkev, kost hovězí morková, cibule, pepř, voda, mrkev, petržel, celer
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BEV
46 názorů