Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná hovězí polévka z morkových kostí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 10. 2011 19:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie632 kJ / 151 kcal
Bílkoviny1,48 g
Tuky11,27 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy9,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl...

Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 2. 2015 18:09

casino:Fakt jenom slabou hodinu(v papiňáku 30minut);-):-DS přidáním zeleniny celkem 55minut.Ale jen z morkových kostí,které mají svou sílu.Z jiných kostí cca 2hodiny,než pustí to,co mají:-)

casino casino

27. 2. 2015 16:08

Anna Kocikova:
Zbyly mi 2 páry morkových kostí z kližek na guláš, tak z nich zkusím polévku...
Opravdu vaříte 4 kosti ve 2 litrech vody jenom slabou hodinu?:-O

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 2. 2015 19:05

Dajda:Dajdo,přesně tak,napsala jsi to výstižně,díky;-):-KJe to zažitý název:-)
Původní název byl"Silná hovězí polévka z morkových kostí"ale hodně komentujícím se tento název receptu nelíbil,protože mi tam údajně chybělo maso:-DKomentáře byly sice odstraněné(nevím proč)ale já jsem název pro klid ostatních přepsala na tento:-)

Petr:Proč játrové a ne morkové knedlíčky:-?Protože manžel má rád teplý a okořeněný morek na čerstvém chlebu:-p

tejaja:Masox,maggi,sůl...to už je na každém z nás,co do polévky přidá.Já vždy do surovin píšu to,co v daném receptu použiji:-)

Všem za komentáře děkuji:-K

tejaja tejaja

24. 2. 2015 08:34

Anička, polievka je výborná. :yes: Len sa divím tiež, prečo falošná. Je z hovädzích kostí. My sme to nejako špeciálne nevolali. Do hovädzej polievky sme vždy kupovali okram mäsa aj špikové kosti, polievka je potom oveľa lepšia. Alebo sme robili ako ty, len čisto z kostí, bolo ich treba potom viac. Ja polievky nemusím, tak som to varila len kvôli manželovi a kedysi deťom, teraz to odpadlo. :-) A nijaký masox sme nikdy nedávali a už vôbec nie Maggi. Soľ. A potom do hotovej polievky na tanieri sekanú petržlenovú vňať. ;-):yes:

Dajda Dajda

24. 2. 2015 08:04

Petr: Proč FALEŠNÁ? To je zažitý název našich maminek a babiček pro polévku z kostí, nikoliv z masa. Jak píše zizala: jako od maminky.;-)

Petr

24. 2. 2015 02:48

Proč FALEŠNÁ???
A proč játrové knedlíčky, když z morku se dají udělat luxusní knedlíčky do polévky? !
http://www.lidovky.cz/delikatesa-z-kosti-jak-na-mo...
;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 8. 2014 19:40

Josef Kuchař:Děkuji za komentář:-K
Na druhé fotce jsou suroviny v hrnci a je tam vidět i ta cibule se slupkou pro lepší zbarvení polévky;-)
1 kostka masoxu na 2litry vody není zase tak velké množství,ale to už je na každém kuchaři,zda-li ho přidá,nebo ne:-)

Josef Kuchař

21. 8. 2014 18:51

Vývar z morkových kostí, ( i morek na chlebu-osolený a opepřený)je výborný, ale nekazil bych ho masoxem... a cibuli bych nechal klidně s vrchní šlupkou -vylepší barvu :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 10. 2011 20:51

suslajda:Teda za príma foto moc velké díky;-)Potěšila jsi mě;-):-K
Danuš Tobě také děkuji za komentík:-K:yes:

Dana61

31. 10. 2011 16:25

Aničko - ta je ale opravdu poctivá:-D:yes:

suslajda suslajda

31. 10. 2011 13:35

;-)bodík už jsem dala dovolím si přidat foto:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 10. 2011 16:28

Eliza:Eli děkuji:-K:-K
Někdy se stává,že kosti po vyvaření nevyhodím,ale ještě jednou povařím a už trošku slabší vývar použiju do zeleninové,gulášové,nebo jiné polévky.Stále to má ty své"grády"Můj se mi vždycky směje,že jsem šetřílek po babičce:-8:-))

Eliza Eliza

27. 10. 2011 23:20

Nezbývá, než poslat bodík, protože miluju silné vývary a pokud něco syslím do mrazáku a každou chvíli používám, tak to je právě vývar.:yes: Jsem zvyklá ho vařit trochu déle, ale morkové kosti mají dokonalou energii, takže to asi stačilo. Nakonec foto mluví za vše...:yes::yes::-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 10. 2011 15:28

Ivuš,Myško,Jiřinko-děkuji:-K:yes:
Pouze z čistého morkového vývaru je také velice dobrá česnečka:-pjuj,mňam:-*:yes:

jirholu jirholu

26. 10. 2011 17:41

Polévka z morkových kostí je výborná :-p:yes: +:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: morková kost morkové kosti hovězí vývar z kostí vývar z morkovych kosti polévka z hovězích kostí morková polévka hovězí kosti vyvar z morkove kosti morkove kosti recept morkova kost vývar polévka z kostí morkové kosti recepty vývar z hovězích kostí spikova kost polevka s hovezich kosti morková kost recepty hovězí přední bez kosti recepty morkové kosti vývar hovězí morek recept hovězí vývar z kostí

Suroviny: olej, mrkev, kost hovězí morková, cibule, pepř, voda, mrkev, petržel, celer

TopRecepty.cz

Falešná hovězí polévka z morkových kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BEV