Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 25 minut Ryby 24 názorů

Suroviny

8 ks Aljašská treska
mořská sůl
mletý bílý pepř
kmín
1,5 dcl olivového oleje
150 g másla
50 g hladké mouky
1 středně velký citron
1-2 malé šalotky
1,5 dcl bílého vína (Veltlínské víno)
2,5 dcl 12 % smetany na vaření
3 dcl zeleninového vývaru
sůl
mletý bílý pepř
1 ČL francouzské hořčice
špetka kurkumy
brambory
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme.

  3. Pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme.

  4. Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo.

Poznámka

Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zakulacený bodíček posílám na za moc hezky upravenou rybku:-KRecept se mi líbí:-p+10:yes:

    Odpovědět

  • spagetka::-)):-));-)

    Odpovědět

  • andrejkaa andrejkaa

    tak to velké ano:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivi, moc pěkný recept na rybku, ten já určitě spáchám;-) a tobě dávám 8.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, ta omáčka vypadá velice dobře, já mám teď v hlavě taky jeden nápad na omáčku k rybce, ale musí to počkat;-). Pěkný receptík:-p:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Moc pékně upravená rybička!!!;-):yes:+1;-)to si ukládám a vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ty fotečky dělej míň nápadné, neb začínám mít hlad :-D:-D:-D, jinak tresku jsem včera viděla v akci ve Špáru, takys mohla poslat SMS-ku ;-):-)), je to moc dobrá rybička a ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    mňam...:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám raději červené suché víno, nejlépe Merlot, ale z těch bílých je Veltlínské můj favorit. Ivo, to se ti moc povedlo. Mi se ten recept moc líbí, ryby se dají upravit na tolik způsobů..Bezva!! A plus!!;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: treska recept aljašská treska recepty aljašská treska recept aljašská treska recepty aljašská treska treska s omáčkou recept na aljašskou tresku recept aljasska treska jak připravit tresku jak upravit tresku recepty na tresku jak připravit aljašskou tresku morska treska recept treska na pánvi aljasska treska je dobrá recepty na aljasskou tresku recepty z tresky recept na tresku treska recepty jak upravit aljašskou tresku

Zapomněl/a jsem heslo