Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 680 kJ / 1 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,93 g |
| Tuky | 56,45 g |
| Vláknina | 13,47 g |
| Cholesterol | 592 mg |
| Sodík | 506 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 39,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme, dusíme a otočíme na druhou stranu.
Krok 2: Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, až se nám dost vydusí přidáme rajčata z konzervy, nakrájené fazolky, okurky na půlkolečka a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a dusíme až bude maso měkké.
Krok 3: Zatím si prošleháme v kysané smetaně s trochou vody mouku a vlijeme do omáčky, mícháme a necháme povařit tak 10 minut.
Zveřejněno 6. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec v omáčce výrazné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QzV
Moje poznámka
Vepřová plec v omáčce výrazné chuti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QzV
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřová plec omáčka,
omačka z vepřové plece,
omáčka z veprového plecka,
omačka s vepřove plece,
omacka z plecka,
omáčky z vepřové plece,
omáčky z vepřové plece,
omáčka z plece,
omacky z veproveho plecka,
vepřová plec,
vepřově plecko recepty,
vepřová plec recepty,
omáčky z plece,
vepřová plec omacky,
omacka s plecka,
omáčky z plecka,
omáčka s plecka s těstovinami,
recepty z veprove plece,
recepty z plecka,
plec omacka
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
rajče loupané,
fazolky zelené,
okurky sterilované,
vývar zeleninový,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
sůl,
olej
Komentáře (28)
Jinak to máš fakt hezké, recept i aranžmá
A tvou poznámkou...až se mi stahovala tou chutí sanice....mi připomínáš jednu reklamu, ve které se říká - je to tak dobré, až máme chuť vytáhnout si zuby z úst, aby tam bylo více místa!