Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové halušky se zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 316 kJ /
2 227 kcal
Bílkoviny61,44 g
Tuky8,90 g
Vláknina68,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,07 g
Sůl10,00 g
Sacharidy444,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a syrové nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nesléváme. Osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Je-li příliš řídké, přidáme trochu mouky. Vhodnou hustotu poznáme tak, že na zkoušku dáme několik halušek vařit a pozorujeme, jestli se nerozváří. Krok 2: Těsto protlačujeme přes speciální cedník na halušky do vroucí osolené vody (vařila jsem nadvakrát). Promícháme, abychom halušky odlepili ode dna. Krok 3: Přivedeme k varu a asi dvě minuty povaříme. Poté pomocí cedníku vylovíme do mísy a promísíme se zelím. Stejným způsobem zpracujeme i druhou polovinu těsta. Krok 4: V původním „lepkovém“ receptu se halušky vařily jen do té doby, než vyplavou na povrch. Vyplavaly však mnohem dřív, než vůbec začala voda znovu vřít a po vyndání byly syrové. Proto jsem je navzdory receptu vařila i po vyplavání a to asi dvě minuty. Krok 5: Příprava zelí: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova. Krok 6: Kysané zelí propláchneme pod tekoucí vodou, aby nebylo tak kyselé, pokrájíme a přidáme k cibuli. Krok 7: Podlijeme asi 1 dcl vody, přidáme kmín a sůl a dusíme asi 15 min do měkka. Krok 8: Dochutíme solí a cukrem.

TIP: Bramborové halušky - jednoduchý a levný recept

Zveřejněno 20. 3. 2012

Poznámka autorky petram

Postupovala jsem podle receptu na halušky od tejaji (http://www.toprecepty.cz/recept/1694-halusky-s-kys...), poměry surovin i přípravu s ní konzultovala a výsledek vidíte na obrázku. Tejajo, moc děkuji a rozšiřuji tímto halušky i mezi bezlepkáře :-)

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlko

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jlko

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

2 ksvejce 1,5 ksrohlík 0,5 lžičkysůl 1,5 hrnkumléko 0,5 lžičkyprášek do pečiva 1,5 hrnkuhrubá mouka
PODLE POTŘEBY

 máslo na vymazání  hrubá mouka na vysypání
Nakrájíme si jeden a půl včerejšího rohlíku nebo housky na kostičky. Použijeme hrnek o objemu 250 ml. K pečivu přisypeme hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a přidáme žloutky a mléko. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do základu těsta.

Vezmeme formu na bábovku nebo srnčí hřbet. Nejlépe silikonovou nebo keramickou, ale ne plechovou. Vytřeme ji máslem a hrubou moukou. Přelijeme do ní těsto a dáme do mikrovlnky na 750W na 10 minut.

Po ukončení procesu necháme knedlík ještě 2 minuty v klidu odpočinout v uzavřené mikrovlnce a až po té ho vyndáme a zkusíme párátkem nebo špejlí, zda je hotový. Hotový rychlý houskový knedlík vyklopíme na talíř nebo prkénko a nakrájíme ostrým nožem. místo polohrubé mouky Jizerku a bezlepkoví rohlík nebo Chleba

Stanislav Štěpánek 23. 4. 2017 06:17
používám na knedlíky recept Ládi Hrušky knedlíky v mikrovlnce ale používám bezlepkové materiály a knedlíky jsou úplně luxusní holky si nemůžu vynachválit

Chopetka 9. 1. 2016 13:39
Skvělé

EvaV.: Díky, jsem ráda, že se povedlo :-K

Použila jsem mouku Schär Farine. Moc dobré. Dětem kombinace angl.slanina + červené zelí, manželovi anlická + smetana s bryndzou.
Moc jsme si všichni pochutnali ;-):yes:

Výborná večeře...povedly se:-)

ano 10g droždí omlouvám se:-(

barca: na 220 g jizerky si asi dala 10 g droždia...

Včera jsem dělala bezlepkový kouskový knedlík:
220 g jizerky
1 vejce
10 dkg droždí
200 ml vlažného mléka
1 nakrájený bezl. rohlík
sůl
Zaděláme těsto, necháme cca 30 minut kynout i déle a poté vytvarujeme knedlík, dáme do vroucí vody a vaříme cca 25 minut. Je fantastickýýý:-))

Super vyzkouším,2 x jsem dělala a pokaždé se rozvarili.díky petra

recept moc dobrý:-p nemáte někdo dobrý recept na bezlepkové kynuté knedlíky? děkuji :-8

moc děkuji za recepty jsou super,mame dceru 8 let a je to problem nekdy uvařit,dekuji vše co tady pišete:-)):-)):-)):-))

Bezlepkovou dietku naštěstí nemám a opravdu není co závidět těm,kteří takové zdravotní potíže mají:-/Je fajn takové recepty přidávat:-!I mě se líbí:-K:-p:yes:

Nemám jediný důvod ti nedat bod;-):yes: Jsi rozhodně přínosem Topreceptů a bezlepkovcům;-)

petram:mnoho lidí ti bude za tyto recepty vděčná, když musí držet bezlepkovou dietu a je to záslužná práce sem ty recepty dávat. Máš 5.bod:yes:

Tématické fráze:
bezlepkové bramborové halušky, halušky z mouky, halusky bez mouky, halušky recept z mouky, halušky se zelím, dietni halusky, bezlepkové recepty, halušky se zelím recept, bramborové halušky bezlepkové, bezlekové halušky, petr rychly bryndzove halušky, bezlepkvé halušky, dietní halušky se zelím, bezlepkové halušky s brynzou, halušky se zelím z mouky, bezlepkových halušky, bramborové halušky bez lepku, recept na halušky z mouky, veganské halušky, těsto na halušky bezlepkové

Suroviny:
brambory, mouka bezlepková, sůl, cibule, olej, zelí kysané, kmín celý, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu