Slavný vídeňský závin
Kdo by neslyšel o věhlasném vídeňském jablkovém závinu. Je připravený z taženého těsta, které je tenoučké a po upečení i krásně křupkavé. Podávat ho můžeme s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo se smetanou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 417 kJ / 4 641 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,99 g | 
| Tuky | 178,89 g | 
| Vláknina | 77,75 g | 
| Cholesterol | 603 mg | 
| Sodík | 952 mg | 
| Sůl | 1,81 g | 
| Sacharidy | 650,83 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku prosejeme na vál, přidáme olej, vejce, sůl a 125 ml vlažné vody a vše zpracujeme v hladké těsto. Bochánek těsta necháme asi 45 minut odpočívat.
	Krok 2: Mezitím si připravíme náplň. V pánvi rozpustíme 100 g másla a na něm opečeme strouhanku. Jablka nakrájíme na tenké plátky, smícháme je s rozinkami, skořicí, cukrem, sekanými mandlemi nebo oříšky a opečenou strouhankou.
	Krok 3: Na vále rozprostřeme utěrku, kterou silně pomoučníme a těsto dotenka rozválíme.
	Krok 4: Těsto potřeme lžící rozpuštěného másla, ruce si smočíme v mouce, vsuneme je pod těsto a odspodu je roztahujeme do všech stran. Těsto musí být tak tenké, že je pod ním vidět kresba na utěrce!
	Krok 5: Na těsto dáme náplň a pomocí utěrky závin srolujeme.
	Krok 6: Plech vymažeme tukem a opatrně závin přeneseme. Zbytkem másla potřeme také závin.
	Krok 7: Pečeme 30-40 minut při 180 °C dorůžova.
Zveřejněno 29. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Slavný vídeňský závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ng
Moje poznámka
					
				
Slavný vídeňský závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9ng
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vídenský štrudl, 
						
						
							vidensky tazeny strudl, 
						
						
							pravý vídeňský štrůdl, 
						
						
							vídeňský štrůdl recept, 
						
						
							recept na vídeňský štrůdl, 
						
						
							masový závin, 
						
						
							masový štrůdl, 
						
						
							recepty slavných, 
						
						
							vídeňský jablečný štrůdl, 
						
						
							štrůdl vídeňský, 
						
						
							vídenský jablkový závin, 
						
						
							recept vídeňský štrůdl, 
						
						
							slavné recepty, 
						
						
							vídenský makový závin, 
						
						
							masové záviny, 
						
						
							vídeňských strudl, 
						
						
							těsto na vídeňský štrudl, 
						
						
							recept na pravý vídeňský štrúdl, 
						
						
							kresba kuchaře, 
						
						
							vidensky moucnik
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							máslo, 
						
						
							máslo, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							jablko, 
						
						
							mandle, 
						
						
							skořice, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
Komentáře (9)
No, máte pravdu i nemáte pravdu
Když už jste ale za světáka, pak příště ŠTRÚDL
doporučuji kafé Landtman vedle Opery. Lepší asi nikde nenajdete.