Spaldova polevka se zeleninou

Suroviny 4 porce

200 gr špaldy
2 mrkve
2 brambory
2 cibule
okrajové listy zeleného salátů (které se obyčejně do salátů nepoužívají - tmavší, či více ovadle)
4-8 lžic olivového oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (brambory, mrkev a cibuli) oloupeme, umyjeme a nakrajime na vetsi kousky (male by se hned rozvarily). Spaldu radne omyjeme a spolu se zeleninou dame do hrnce s vodou varit.

  2. Osolime, priklopime poklickou a pockame az vse zacne vrit. Po asi 25-30 minutach od doby varu, kdy je vse uvarene temer do mekka, pridame natrhane listy salatu.

  3. Opet priklopime poklickou a varime dalsich 10-15 minut - tentokrat do uplneho uvareni. Je-li treba dosolime.

  4. Rozdelime na jednotlive porce a na kazdou nalijeme 1-2 lzice olivoveho oleje.

Poznámka od kuchařky

Tato polevka je takova lehci verze spaldove polevky. Tradicne se tady, v provincii Lucca kde bydlim, vari spaldova polevka s fazolemi. Tento recept jsem jednou slysela v televizi (uz si nepamatuji v jakem poradu ci pri jake prilezitosti). Vyzkousela jsem jej a od te doby cas od casu delam. Polevka je jednoducha, pomerne rychla a s ingredienci, ktere mivam stale doma. Libi se mi i, ze se zuzitkuji okrajove listy salatu, ktere by se jinak vyhodily. Je urcena pro ty, kteri maji radi huste a syte polevky.

Komentáře k receptu Spaldova polevka se zeleninou

Tématické fráze: jak uvarit spaldu porková polévka jednoducha se zeleninou