Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 25 2-4 porce Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

400 g hotové bramborové kaše
4 lžíce parmezánu
1 lžička sušené bazalky
1 ks vejce
4-6 lžic hladké mouky
sůl podle chuti
strouhanka na obalení
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kaši rozmícháme s vajíčkem, přidáme mouku smíchanou s parmezánem a bazalkou.
    Mouku podle potřeby průběžně dosypáváme, aby vznikla hmota, z níž čajovou lžičkou odebíráme těsto a tvoříme z něj válečky.

  2. Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
    Podáváme teplé i studené jako přílohu nebo samotné, jen tak na chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborové smaženky s parmezánem a petrželkou

  • Eja57 Eja57

    To je asi jeden z nejhezčích receptů na využití zbylé brkaše:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborové smaženky bramborova kase s parmazanem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít