Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,00 g |
Tuky | 76,70 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 540 mg |
Sodík | 730 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 15,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude měkké maso).
Krok 2: Po vyndání masa vybereme z hrnce všechno koření a zeleninu rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme vymačkaný citron, smetanu, dochutíme a nakonec vložíme maso zpět do omáčky a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Moje poznámka
Dobrá svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1EkV
Nejnovější recepty
Salát z pečených paprik
Přidáno před 2 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 18 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 19 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 22 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno 21. 7. 2025 09:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Lidusenkaf před 15 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
kris_tynaa před 16 minutami
Buchta s meruňkami
Dogys před 23 minutami
Kuřecí cibulové řízečky
Habka před 53 minutami
Fazole na kyselo
Libor02 před 1 hodinou
Pečené uzené maso se švestkovou omáčkou
Fijajda před 2 hodinami
Brokolicová polévka se sýrovými noky
esstelle před 2 hodinami
Okurkový salát
Kattyy před 2 hodinami
Cizrna s rýží, žampióny a pórkem
Huba57 před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak uvařit dobrou svíčkovou,
recept na dobrou svíčkovou,
dobra svíčková omačka,
pravá svíčková na smetaně,
rychlá svíčková od ládi hrušky,
svíčková na smetaně,
pravá svíčková omáčka,
pravá česká svíčková,
rychlá svíčková ládi hrušky,
jak udělat dobrou svíčkovou,
lada hruška rychla svičkova,
rychla a dobra svickova,
svíčková na smetaně recept česká,
láda hruška svíčková,
prava svickova,
láďa hruška - rychlá svíčkova,
ceska svickova,
svíčková podle ládi hrušky,
dochuceni svickove,
z čeho se dělá svíčková
Suroviny:
svíčková hovězí,
mrkev,
petržel,
celer,
tymián,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
smetana
Komentáře (20)
Celer dělá svíčkové chuť. Nechci ,ale nikoho poučovat co chutná jednomu nemusí chutnat druhému.
Ale četla jsem i slyšela hodně repeptů na svíčkovou vařenou a nenakládanou a určitě nemusí být špatná. Ovšem pravá svíčková by si zasloužila opravdu prošpikovat a té zeleniny trohu víc, ale i tato nemusí být špatná - posílám bod.
Jsou tu jiné a vynikající, zvlášť ten s karamelem, mňaminky!!!