Domácí špecle s pikantním rajčatovým zelím

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 30 4 porce Ostatní 5 názorů

Suroviny

Špecle:
500 ml polohrubé mouky
2 vejce
cca 200 ml vody
sůl
Pikantní zelí:
1 malá hlávka zelí
2 PL oleje nebo sádla
1 velká cibule
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
feferonka podle chuti
rajčatový protlak (malá plechovka)
200 g balkánského sýra
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na špecle připravíme smícháním všech surovin a necháme odpočinout.

  2. Mezitím nakrájíme zelí na drobné kostičky nebo na nudličky. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme slaninu a po orestování přisypeme zelí. Za velmi častého míchání zelí opékáme tak dlouho, až začne sklovatět, vonět a mírně chytat barvu. Zatím nesolíme, aby zelí nepustilo vodu a nedusilo se, má se spíše restovat.

  3. Poté přidáme protlak, sůl, pepř, feferonku a na mírném ohni asi 5 minut společně provaříme. Nakonec vmícháme polovinu rozdrobeného balkánského sýra a prohřejeme.

  4. Ve větším kastrolu uvaříme v osolené vodě špecle. Já je dělám pomocí "haluškovače", lze použít i mokré prkénko a pomocí nože odkrajovat malé kousky těsta rovnou do vařící vody. Když špecle vyplavou na povrch, scedíme je, propláchneme vodou a necháme okapat.

  5. Okapané špecle přidáme k zelí, promícháme a horké podáváme. Na talířích můžeme posypat zbylým sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí špecle s pikantním rajčatovým zelím

Tématické fráze: domácí špecle recept na domácí špecle videorecept špecle se zelím špecle recept domácí špecle s uzeným masem a zelím špecle videorecept s uzeným a kysaným zelím hlávkové zelí a špecle špecle s s kysaným zelím špecle s buřty domácí špecle se zelím a slaninou špecle s hlavkovym se zelim špecle videorecept červené zelí,aby nepustilo barva co se zelím dušenym zbylym recept na domácí špecle nudličky co se zbylým dušeným kysanym zelím recept man specle spatzle se zelím špecle se zelím a masem spätzle s kysaným zelím a slaninou

Zapomněl/a jsem heslo