Ovíněné švestky
Suroviny
Porce: cca 5 menších skleniček
Nutriční hodnoty
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,76 g |
Tuky | 2,72 g |
Vláknina | 29,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 290,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jedná se o experiment, nevím, jak dlouho takto upravené švestičky vydrží, možná by to chtělo ještě je krátce sterilizovat...ale nedělala jsem to, protože počítám s tím, že u nás hodně rachle zmizí a tudíž se nestačí zkazit. Je to totiž šíííleně dobré, jak samotné, tak v poháru např. se šlehačkou, zmrzlinou, tvarohovým krémem..
částečně jsem se inspirovala tímto výtečným receptem, jen jsem rozvar trochu upravila http://www.toprecepty.cz/recept/28815-svestky-kore...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 8. 2019 20:24
Úplně stejný recept jsem objevila na Novinky.cz. Protože máme úplně obalený strom a je potřeba zpracovávat, tak jsem vyzkoušela . S tvarohem smíchaným se zakysanou smetanou a vanilkou je to úplná pohádka, myslím, že to bude výborné i v palačinkách
Dovolím si přidat fotku
Dovolím si přidat fotku
30. 8. 2012 12:20
skvělý nápad, co dělat při sobotním odpoledni. určitě zrealizuji, už teď se mi sbíhaj sliny
22. 8. 2012 15:01
Velmi pěkné
22. 8. 2012 08:22
Tak to je super Danco
21. 8. 2012 23:29
Už teď mne pálí žáha, ale dala bych sííííí!!!
21. 8. 2012 22:56
Zajímavý receptík, čtu o něm poprvé, bodík posílám za realizaci a také tomu, kdo ho vymyslel +6
21. 8. 2012 18:58
21. 8. 2012 18:06
spagetka: a já jsem se tak radovala, jaký jsem vynálezce..
ale nevadí,třeba příště
ale nevadí,třeba příště
21. 8. 2012 18:05
Danca: víš že jo... já mám totiž, když se týká sladkého, samé dobré nápady
21. 8. 2012 18:03
Danca: prosímtě, dyk fakt jen málo receptů je už v dnešní době vyloženě originálem, a jsem moooc ráda, žes ho sem dala, díky za připomenutí, u nás to vypadá na nadúrodu českých švestiček z Bozkova
21. 8. 2012 18:02
rebeka: týýý jooo, k rýži, to je nápad, tu já taky můžu
21. 8. 2012 18:01
spagetka: no jo, tak jsem zase jednou objevila objevené
21. 8. 2012 18:00
jarka skrobakova: Jaruško děkuji Já sladké moc nemusím, ale tohle je opravdu dobrota, které jsem neodolala.
21. 8. 2012 17:59
Divila by ses, není to experiment, perfektně jsi zreazilovala recept na Jizerkách známý jako Opilé švestky , jenom tu směs vína nevař tak dlouho, až pak se švestkama už směs zhoustne. Jo a sterilizovat nemusíš, prošlo to varem. Máš pravdu, dlouho to moc nevydrží - díky konzumaci ale. Jinak babička s dědou to podávali na krupicovou kaši nebo krupicové noky
21. 8. 2012 17:58
taková hezká inšpiranc
ty, čéče.. já to asi prubnu.. ono to bude dobré třeba ke sladké rýži.. jooj.. úplně cítím, jak jsem vínově omámená
ty, čéče.. já to asi prubnu.. ono to bude dobré třeba ke sladké rýži.. jooj.. úplně cítím, jak jsem vínově omámená
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 1 minutou
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 8 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 18 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 19 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 19 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 36 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 43 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Bedýnky s druhojakostní zeleninou a ovocem se stávají stále oblíbenějšími. Pokud je zvládneme rychle spotřebovat, vyplatí se
Další recepty
Tématické fráze: recepty ze švestek svestky sterilizace švestek co ze svestek domácí švestkové víno švestky recepty domácí víno ze švestek šťáva ze švestek recept co delat ze svestek vino ze svestek domácí švestková šťáva recepty na švestky recepty švestky co delat se švestkami švestky recept šťáva ze švestek štáva ze švestek recepty recept na švestky recpty ze švestek víno ze švestek recept
Suroviny: víno červené, cukr, citron, skořice celá, koření hřebíček, badyán, švestky
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
16 názorů