Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané fazole

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: počet sklenic dle jejich velikosti

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mladé, zdravé a čerstvé fazole nakrájíme, spaříme vařící vodou 1-2 minuty, rychle, aby příliš nezměkly. Žluté lusky spařovat opatrněji. Pak se ochladí, narovnají do sklenic a zalijí roztokem. Krok 2: Na 1 litr vody 1 dkg soli a 1 dkg cukru. Zaléváme několikrát před uzavřením, poněvadž roztok se do fazolí vsává. Krok 3: Zalité sterilujeme. V menších sklenicích (do 1/2 litru 50 minut při 100°C a větších sklenic 60 minut při 100°C).

Zveřejněno 23. 8. 2012

Poznámka autora clupmi

Na 2 litrovou sklenici 1 litr vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8vD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané fazole

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g8vD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept jsem nezkousel ale POZOR! Pri sterilizaci na 100C bez octu je vysoke riziko rustu bakterie clostridium botulinum. Doporocuji tedy upravit pH pod 4.6 napr. octem, nebo sterilizaci pri 121C alespon 60min pro deaktivaci sporu teto bakterie.

Ten cukr jsem vynechala, uvidíme co to udělá:yes:

srettka: Jak jsem koupil, tak prodávám. Je to archivní recept po předcích a zaručeně stokrát ověřený. Jen doufám, že jsem ten rukou krasopisně psaný záznam dobře přečetl,:-) (číslice jsou čitelné dobře). Když jsem byl dítě, tak se zavařovalo na plotně v takovém tom zavařovacím hrnci s teploměrem a podle mne ty časy byly opravdu dlouhé. Občas se objevily nějaké plesnivé kompoty, nebo marmelády...;-)

Jana Pá: si dobrá...to pre celú ulicu, alebo? :-D

magdalenka:ale já letos vypěstovala cca 30 kg fazolek:-O, to bych musela koupit nový mrazák, tak to už nejde;-):-O

Souhlasím, bude to tím octem..když jsem zavařila fazolky do kyselého nálevu, byly supr, ale letos se mi jen ve slaném zkazily:-//. Naštěstí jsem udělala jen 2 skleničky na zkoušku;-)

Jana Pá:Jani, přesně, ten ocet tam hraje asi tu hlavní roli;-). Předtím jsem je taky dělala jen ve slaném nálevu, který jsem někde ve starém časopisu našla.

Mám podobnú skúsenosť ako Andrea. Takže už len zamrazujem, predtým chviličku blanšírujem. Mám veľkú mrazničku, takže s tým nemám problém.

1974andrea: neboj, nic nebouchá, stačí 1x zavařit a a pak jen otočit hore-vrchem tj.otočit skleničku po zavaření,nechat vychladit a máš to:yes: Možná bude problém v tom, že já zavařím v nálevu na okurky, kde máme i ocet;-), ale jinak letos už máme 40 skleniček, což znamená, že už příští rok nepěstuji fazolky:-D

stačí jen tak 10 min. na 60-80 st.teploty v hrnci a fazolky jsou v pohodě, dělám už xxxxlet;-):-D

Já zavařovala fazolky jednou a všechny mi zplesnivěly, div nebouchly. :-// Pak jsem se někde dočetla, že se musí sterilovat 2x a od té doby to tak dělám, jen přidávám ocet a v pohodě;-)

Neni ten sterilizacni cas moc? Aby pak nebyly fazole nebylyměkole:-)) ja vsechno rexuju do bublin ve sklenicich:-)

Tématické fráze:
nakládané zelené fazolky, nakládané fazolky, nakládané fazolové lusky, fazolky ve slaném nálevu recept, nakládané fazolky recept, jak zavařit zelené fazolky, jak sterilovat fazolky, zavaření zelených fazolek, zavaření fazolek, fazolové lusky nakládané, zavaření fazolí, zelené fazolky ve slaném nálevu, nakládané fazolky ve slaném nálevu, fazolky nakladane, fazole ve slanem nalevu recept, recept nakládané fazolky, zelené fazolky nakládané, slaný nálev na fazolky, fazolové lusky sterilování, nakladane zlute fazolky

Suroviny:
lusky fazolové, sůl, cukr, voda

Přidat fotografie receptu