Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší zavařené hrušky

Sezóna jablek a hrušek je v plném proudu, tak je nejvyšší čas oprášit recept na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují žádné koření. Vyzkoušejte náš recept, ve kterém nepotřebujete ani citrón.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

25. 8. 2012 17:18

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Našla jsem tu dva recepty na kompotované hrušky, ale v každém je nějaké koření nebo citrón.

Snad se někomu bude tento recept hodit.

Mje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Andabar

12. 8. 2017 20:23

Hrušky loupu .Také dávám kys. citr. než je dám do sklenek. Až je dám do sklenek a zaliju, přidám i KL rumu.

Svobodová Zdeňka

8. 10. 2016 21:07

Já hrušky oloupu,provařím ve sladkém nálevu/cukru dávám odhadem/a jak trochu změknou tak plním do sklenic i s nálevem.Zavařuji tak 20 min.jen ať chytnou víčka.Krásně měkké.

Anna Kolářová

13. 9. 2015 17:20

Vyzkoušejte přidat do sklenice několik ostružin, švestek nebo jeřabin. Vynikající.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 8. 2012 18:44

:-p+13:yes:

Pajaja

26. 8. 2012 11:36

Jééé, to bude dobrota! :-p:yes: + Škoda, že nemám hruštičky. . . :-(

Bahula Bahula

26. 8. 2012 09:29

1974andrea: Ne nejsou :yes:

1974andrea 1974andrea

26. 8. 2012 09:26

Bahula:A nejsou přeslazené, viď Evi;-). My jsme taky takto zavařovaly už s mojí mami a budu šířit i dál:-))

Bahula Bahula

26. 8. 2012 09:10

Hruškový kompot dělám stejně, také dávám 400g cukru a vařím nálev, pouze je oškřabu. Takle zavařovala už moje babička a na nové způsoby zavařování jsem si nějak nezvykla :yes:

1974andrea 1974andrea

26. 8. 2012 08:41

Jana Remkova:Jani, je to tak, 40dkg na litr vody.

holka ze severu holka ze severu

25. 8. 2012 23:26

Andrea se asi upsala o nulu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2012 23:22

Andreo, fakt na litr vody 400g cukru? Vždyť hrušky jsou i tak sladké. Není to pak jak melasa??:-O

magdalenka magdalenka

25. 8. 2012 23:15

1974andrea:;-):-K

1974andrea 1974andrea

25. 8. 2012 20:35

magdalenka:Magdi, já myslela nejjednodušší i v tom, že se tam nedává nic jiného, pouze voda a cukr, bez koření;-)
Jinak u nás se hruškám taky nedaří, rez je tady úplně zahubila:-//. Vozí mi je kamarádka, ještě doveze snad jednu várku z pozdější odrůdy:-p

tejaja tejaja

25. 8. 2012 20:32

Zaváram jednoduchšie, už moja babička zavárala takto : http://www.toprecepty.cz/recept/7198-rychly-kompot...:yes:;-):-D
Presne ako magdalenka:-D;-)

Danca Danca

25. 8. 2012 20:04

magdalenka: dělám přesně tak, jen sterilizuji v MW, jde to jako na drátku, skoro bez práce:-):-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavařování hrušek zavařené hrusky recepty na zavařování hrušek zavarujeme hrusky recept na zavařování hrušek recept na zavařené hrušky zavařování hrušek recept nálev na hrušky hrušky zavařování jak zavařit hrušky jak zavařovat hrušky nalev na zavarovani hrusek recept zavařování hrušek zavařené hrušky recept zavařování hrušky zavařování hrušek v troubě zavařené hrušky recepty zavareni hrusek jak se zavaruji hrusky recepty z hrušek

Suroviny: hruška, voda, cukr krupice, kyselina citronová

TopRecepty.cz

Nejjednodušší zavařené hrušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vROn