

Domácí celozrnné housky
Suroviny 12 ks
- 130 ml vody
- 130 ml vlažného mléka
- 2 KL soli
- 1 KL cukru
- 4 PL oleje
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- hrst lněných semínek
- hrst slunečnicových semínek
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít.
Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (cca 1h)
Z těsta tvoříme bochánky, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Povrch lehce nařízneme nožem do kříže. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě asi 5 minut na plechu nakynout.
Pečeme v předehčáté troubě při 180° cca 20 minut dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Houstičky jsem dělala ve velikosti asi jako kaiserky - hotové po cca 65g gramech.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí celozrnné housky
-
Jednoduchý recept, rychlý. Vyzkoušela jsem, jen jsem z nich zapletla pletýnky. Jen jsem je udělala částečně z chlebové mouky a přidala osmaženou cibulku a na kostičky uzený. Jsou krásně vláčné, výborné s čerstvým máslem....beru si i zítra do práce
-
Dana:
Já jsem dělala z poloviční dávky .. a 1 jsem si uchránila na druhý den na svačinu ... a byla výborná ...
takže i ten druhý den byly taky moc dobré .. nebyly vůbec tuhé ... jako když máte den starý rohlík ... -
recept vyzkouším
chtěla jsem se zeptat, jak jsou jedlé druhý den, ale teď mě napadlo, že stejně do druhého dne nebudou, ale jestli víš, prosím sděl
díky
-
Povedené
+7
-
ty jsou pArádní
, už jsem si vytiskla receptík a nejbližžší době zkusím
-
Jéé, asi si ukousnu z monitoru!
-
Montanko, máš je moc pěkné, škoda, že já tohle neumím.
-
o víkendu je udělám, mňámka:)