Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z ovoce

Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami, patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou připraveny z toho nejjednoduššího kynutého těsta, zvládne je opravdu každý, ne nadarmo se jim říká blbouny.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

17. 2. 2008 00:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 326 kJ / 3 185 kcal
Bílkoviny91,23 g
Tuky98,26 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 277 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy470,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

blauwolke

28. 7. 2016 18:12

vaření na paře:jedině dva stejne hrnce do spodního dat vodu na něj uvázat gumou uterku a druhým přikryji

Deni

23. 7. 2016 11:24

Mismar: dala jsem susene drozdi i pr.do peciva 30dkg mouky je moc malo Nedaly se z toho udelat knedliky Pridala jsem jeste 10dkg a vubec netusim jak to dopadne,ale uz tet me asi klepne8-(

Michaela

8. 7. 2016 14:31

Dnes jsem uvařila, a jelikož mi chybělo asi 100g hrubé mouky, dosypala jsem polohrubou.Těsto mi sice moc nenakynulo,ale ve vodě se nádherně nafoukly,nic jsem nepropichovala a byl to luxus..jako od babičky..celkem jsem jich měla 12 a všechny skončili hned v bříškách :D dětičky chválily..Děkuji za receptík 8-(:-K

Mismar

9. 6. 2016 18:35

První knedlíky, které se mi nezdrcly. Dala jsem sušené droždí a prášek do pečiva. Skoro vůbec nevykynulo( až pak vařením). Těsto není tak nadýchané, jako v restauraci, ale možná tím lépe, skutečně dobře se tvoří a nepraská. Jen malý typ: Voda musí klokotat varem, první várka mi moc nevyběhla, moc vody v hrnci 8-( . Jsou dobré, trochu jiné, tak uvidíme, co mi na to doma řeknou :-)

Jiří

10. 7. 2015 09:56

Du do toho. Akorát nevím na kolik je to porcí. Zjistím. :-p

pavel josef

9. 7. 2015 11:51

1 dkg droždí je málo, dávám celý balíček na 40 dkg mouky

ramona

3. 9. 2014 01:21

Některá z vás tam píše 4 ! vejce,tak to je nesmysl prosím...já dávám 1 žloutek,stačí...:-!

PRALINKA007007

2. 9. 2014 12:48

dadina::-p;-)AHOJ,ZKUSILA BYCH PAŘÁK POTŘÍT OLEJEM,A NEBO....DÁT PEČÍCÍ PAPÍR,TŘEBAS HO TÉŽ POTŘÍT OLEJEM.ZKUS...♪pardon za CL....♫♪♪huphotam

Dana

13. 8. 2014 07:09

Dnes budou!!!Už se na ně všichni těšíme!!!S broskvemi a ostružinami!:-p:yes:

tejaja

15. 7. 2014 20:56

1Ivetta: aha, u nás sa kysnuté knedlíky nevaria vo vode, ale na pare, je jedno či sú plnené lekvárom alebo ovocím. http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par... A to sú potom krásne vždy, ono tá voda to "zmačká" a urobí iný povrch. ;-)

1Ivetta

15. 7. 2014 14:56

tejaja: Tak se musím přiznat že mi vždy těsto krásně nakynulo, ale po vyndání z vody nic moc a to jsem je vždy hned protrhla vidličkou, potřela rozpuštěným máslem, nebo olejem, a stále to nebylo ono, teď jsem tam dala i kypřící prášek a výsledek je úžasný, péřové, nadýchané knedlíky, které kynuly tak jak si to pamatuji u své babičky když jsem byla malá, ono to droždí občas stojí za prd a také bývá z těsta cítit jeho aroma a teď není a dělala jsem je z hrubé mouky.:-))

tejaja

24. 6. 2014 11:50

jana.dubska2@seznam.cz: Načo je dobré dávať do kysnutého cesta kypriaci prášok? Veď cesto kyprí droždie.

jana.dubska2@seznam.cz

24. 6. 2014 07:58

dobry den ja delam s polohrube nebo pul napul s hladkou ke kazdemu kynutemu testu davam jeste kyprici prasek plus kvasek na 1kg mouky 600ml mleka asi 4 vejce spetka soli hnetam asi 20 minut varim asi tak 6 az 7 minut jinak se me srazi do vody davam olej propichuju vidlickou :-8

JANA

22. 6. 2014 15:25

DOBRÝ DEN DNES VYZKOUŠELA OVOCNÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY S JAHODAMI DLE VAŠEHO RECEPTU JEN MÍSTO ŽIVÉHO DROŽDÍ JSEM DALA SUŠENÉ U TOHO JE JINÝ POSTUP KYNUTÍ TO SE SYPE DROŽDÍ DO SUCHÉ MOUKY A OSTATNÍ JE STEJNÉ,VÝSLEDEK VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÝ DÍKY JANA JI...:-8:-K:yes::yes::-p:-))

mata3636

4. 9. 2013 10:50

dadina: alebo pred každou várkou buchiet paráčik pomažte olejom alebo dajte na dno paráka papier na pečenie a buchty nech sú zospodu troška pomúčené

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté těsto na jahodové knedlíky švestkové knedlíky z kynutého těsta ovocné knedlíky z kynutého těsto výborné kynuté jahodové knedlíky jahodové knedlíky kluci v akci kynuté borůvkové knedlíky-recept kynuté borůvkové knedlíky-recept vařené v páře ovocné knedlíky z kynutého těsta na páře ovocne knedliky na páře knedlíky recepty kynute merunkove knedliky na pare ovocné knedlíky v páře kynuté jahodové knedlíky z domaci pekarny borůvkové knedlíky na páře recept sladké kynuté knedlíky kynuté těsto na švestkové knedlíky jahodové knedlíky z kynutého těsta kynuté borůvkové knedlíky kluci v akci švestkové knedlíky recept výborné kynuté knedlíky sladké

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, droždí, cukr, sůl, švestky, cukr, tvaroh tvrdý, máslo

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z ovoce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzz