Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky s ovocem

Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami, patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou připraveny z toho nejjednoduššího kynutého těsta, zvládne je opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 2. 2008 00:13

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 326 kJ / 3 185 kcal
Bílkoviny91,23 g
Tuky98,26 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 537 mg
Sodík 677 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy470,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

blauwolke

28. 7. 2016 18:12

vaření na paře:jedině dva stejne hrnce do spodního dat vodu na něj uvázat gumou uterku a druhým přikryji

Deni

23. 7. 2016 11:24

Mismar: dala jsem susene drozdi i pr.do peciva 30dkg mouky je moc malo Nedaly se z toho udelat knedliky Pridala jsem jeste 10dkg a vubec netusim jak to dopadne,ale uz tet me asi klepne8-(

Michaela

8. 7. 2016 14:31

Dnes jsem uvařila, a jelikož mi chybělo asi 100g hrubé mouky, dosypala jsem polohrubou.Těsto mi sice moc nenakynulo,ale ve vodě se nádherně nafoukly,nic jsem nepropichovala a byl to luxus..jako od babičky..celkem jsem jich měla 12 a všechny skončili hned v bříškách :D dětičky chválily..Děkuji za receptík 8-(:-K

Mismar

9. 6. 2016 18:35

První knedlíky, které se mi nezdrcly. Dala jsem sušené droždí a prášek do pečiva. Skoro vůbec nevykynulo( až pak vařením). Těsto není tak nadýchané, jako v restauraci, ale možná tím lépe, skutečně dobře se tvoří a nepraská. Jen malý typ: Voda musí klokotat varem, první várka mi moc nevyběhla, moc vody v hrnci 8-( . Jsou dobré, trochu jiné, tak uvidíme, co mi na to doma řeknou :-)

Jiří

10. 7. 2015 09:56

Du do toho. Akorát nevím na kolik je to porcí. Zjistím. :-p

pavel josef

9. 7. 2015 11:51

1 dkg droždí je málo, dávám celý balíček na 40 dkg mouky

ramona

3. 9. 2014 01:21

Některá z vás tam píše 4 ! vejce,tak to je nesmysl prosím...já dávám 1 žloutek,stačí...:-!

PRALINKA007007

2. 9. 2014 12:48

dadina::-p;-)AHOJ,ZKUSILA BYCH PAŘÁK POTŘÍT OLEJEM,A NEBO....DÁT PEČÍCÍ PAPÍR,TŘEBAS HO TÉŽ POTŘÍT OLEJEM.ZKUS...♪pardon za CL....♫♪♪huphotam

Dana

13. 8. 2014 07:09

Dnes budou!!!Už se na ně všichni těšíme!!!S broskvemi a ostružinami!:-p:yes:

tejaja tejaja

15. 7. 2014 20:56

1Ivetta: aha, u nás sa kysnuté knedlíky nevaria vo vode, ale na pare, je jedno či sú plnené lekvárom alebo ovocím. http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par... A to sú potom krásne vždy, ono tá voda to "zmačká" a urobí iný povrch. ;-)

1Ivetta

15. 7. 2014 14:56

tejaja: Tak se musím přiznat že mi vždy těsto krásně nakynulo, ale po vyndání z vody nic moc a to jsem je vždy hned protrhla vidličkou, potřela rozpuštěným máslem, nebo olejem, a stále to nebylo ono, teď jsem tam dala i kypřící prášek a výsledek je úžasný, péřové, nadýchané knedlíky, které kynuly tak jak si to pamatuji u své babičky když jsem byla malá, ono to droždí občas stojí za prd a také bývá z těsta cítit jeho aroma a teď není a dělala jsem je z hrubé mouky.:-))

tejaja tejaja

24. 6. 2014 11:50

jana.dubska2@seznam.cz: Načo je dobré dávať do kysnutého cesta kypriaci prášok? Veď cesto kyprí droždie.

jana.dubska2@seznam.cz

24. 6. 2014 07:58

dobry den ja delam s polohrube nebo pul napul s hladkou ke kazdemu kynutemu testu davam jeste kyprici prasek plus kvasek na 1kg mouky 600ml mleka asi 4 vejce spetka soli hnetam asi 20 minut varim asi tak 6 az 7 minut jinak se me srazi do vody davam olej propichuju vidlickou :-8

JANA

22. 6. 2014 15:25

DOBRÝ DEN DNES VYZKOUŠELA OVOCNÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY S JAHODAMI DLE VAŠEHO RECEPTU JEN MÍSTO ŽIVÉHO DROŽDÍ JSEM DALA SUŠENÉ U TOHO JE JINÝ POSTUP KYNUTÍ TO SE SYPE DROŽDÍ DO SUCHÉ MOUKY A OSTATNÍ JE STEJNÉ,VÝSLEDEK VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÝ DÍKY JANA JI...:-8:-K:yes::yes::-p:-))

mata3636 mata3636

4. 9. 2013 10:50

dadina: alebo pred každou várkou buchiet paráčik pomažte olejom alebo dajte na dno paráka papier na pečenie a buchty nech sú zospodu troška pomúčené

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynuté těsto na jahodové knedlíky švestkové knedlíky z kynutého těsta ovocné knedlíky z kynutého těsto výborné kynuté jahodové knedlíky jahodové knedlíky kluci v akci kynuté borůvkové knedlíky-recept kynuté borůvkové knedlíky-recept vařené v páře ovocné knedlíky z kynutého těsta na páře ovocne knedliky na páře knedlíky recepty kynute merunkove knedliky na pare ovocné knedlíky v páře kynuté jahodové knedlíky z domaci pekarny borůvkové knedlíky na páře recept sladké kynuté knedlíky kynuté těsto na švestkové knedlíky jahodové knedlíky z kynutého těsta kynuté borůvkové knedlíky kluci v akci švestkové knedlíky recept výborné kynuté knedlíky sladké

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl, švestky, cukr moučkový, tvaroh na strouhání, máslo

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzz