

Dortík "Pribináček piškotík"
Suroviny 8 porcí
- Těsto:
- 6 ks vajec
- 6 lžic moučkového cukru
- 6 lžic polohrubé mouky
- Pribináček:
- 2x 33% šlehačka
- 2x ztužovač (řídit se dle návodu na obale)
- 1 měkký tvaroh 250g
- vanilkový cukr
- cukr
- džem (hodně s ovocem)
Postup přípravy receptu
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Všechno zamícháme a vlijeme do dortové formy. Pečeme dozlatova na 180°C cca 15 minut.
Pribináček: tvaroh vyklopíme do větší nádoby (pokud máme kostku vyšleháme s trochou mléka do jemna). Ušleháme šlehačky a vmícháme do tvarohu podle chuti dosladíme a přidáme vanilkový cukr.
Studený korpus natřeme marmeládou v řezu a pak ještě nahoře. Nakonec nahoru nandáme pribináček.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dortík "Pribináček piškotík"
-
ten je
-
aksuve: ďakujem za podrobnejšie informácie. Páči sa mi veľmi tvoj dortík.
-
mmm: úplnou náhodou :D dala jsem namazaný korpus do pečící nádoby na dorty, kde jsem ho předtím pekla a až po okraj jsem ho naplnila pribiňákem (myslela jsem že to bude držet) no ale když jsem pak obruč sundala úplně se mi to rozlilo :D takhle pěkně do hříbku, takže je to i hezčí než zarovnaný. Pak jsem jenom doupravila okraje.
magdalenka:Do šlehačky jsem dala ztužovač tím se i omlouvám, zapomněla jsem to napsat, ale jak jsem psala už "mmm", myslím že na konečný výsledek to nemělo moc vliv. Jinak takhle do hříbku už to hezky drželo a bylo to i docela tuhý potom. -
U nás se kdysi dávno Pribináčku říkávalo Ostraváček a já ho milovala
Dortík s takovou náplní musí být moc dobrý
+14
-
myslím, že to bude dokonalý jemný dezertík, líbí se recept
-
-
Prosím, drží to aj bez stužovača?
-
Jak jsi to dokázala ten vršek tak do hladka???
-
Děkuji a jsem ráda, že se vám líbí
-
To je krásný dortíček.
-
-
to je krása a dobrá
-
Vypadá nádherne.
-
mňam, nádhera - krásně ozdobené
-