Boršč pro lenochy

akatka Kuchařka: akatka

Doba přípravy: práce 20 minut, pak cca 20 minut vaření 6-8 porcí Polévky 13 názorů

Suroviny

2 cibule
olej na smažení
2 nožky klobásy
2 červené řepy
1/2 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou
200 g mletého masa
100 g zelí syrové nebo kysané
kostka bujónu
2 bobkové listy
pár kuliček pepře
pá kuliček nového koření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích. Přidáme klobásu.

  2. Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky, přidáme k masu, vsypeme mraženou zeleninu, bujón a zelí. Zalijeme vodou aby nic nečouhalo, přidáme sůl a koření a vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut.

  3. Dle chuti možno zahustit, my podáváme jen se smetanou, zakysanou nebo práškovou do kafe, ta se tam hodí báječně. A čerstvý chlebík.

Poznámka

Až bude foto, přidám:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč pro lenochy

  • br555 br555

    nevděční jste jak nevim co... ten recept je perfektní.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky zde si dovolím přidat foto a plus!! Strašně jsem si pochutnala!! Díky moc za recept!:-):yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Mě se to líbí:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já taky nevidím problém, proč by se místo masa v kuse, nemohlo dát mleté? Určitě to bude stejně dobré a rychleji hotové;-):yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Boršč se mi moc líbí, někdy to zkusím ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • akatka akatka(neregistrovaná)

    takhle to tedy chodí? myslela jsem, že jde o to nabídnout někomu, aby si uvařil dobrou polévku:-). ale tady se hodnotí, to jsem netušila, a dokonce názvy!! tak už víme že to není boršč, a už víme že není pro lenochy. OK, poučila jsem se a vyklízím pole:-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Žába také plave a boršč to není:-)):-))

    Odpovědět

  • zeruzaby zeruzaby(neregistrovaný)

    :-DKdo tady nazýváte, že to s borščem nemá nic společného, velmi se mýlíte. Já byla již dvakrát na Ukrajině a Krymu a boršč je tam vše co plave a je v husté polévce. Takže i toto a s touto variantou jsem se tam setkala také. Boršč je tam třeba i bílý nebo hnědý. Do té doby jsem si myslela také, že musí být jen červený.:-Ozeruzaby

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    K tomu by lenoch nevstal.;-(

    Odpovědět

  • akatka akatka(neregistrovaná)

    klidně si tam přimyslete uvozovky.. až ochutnáte, uvidíte sami.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Polévka bude dobrá, jen ji nenazývejte borščem, prosííím,

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Polievka bude určite výborná:yes:, ale s borščom to nemá nič spoločné. ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes recept se mi líbí.+.1. bod :-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: čím zahustit boršč jak zahustit boršč falesny borsc svíčková pro lenochy boršč v tlakovém hrnci top recepty boršč boršč recept boršč s uzeninou recepty pro lenochy mrazeny borsc rychly boršč s uzeninou čím zahustit bořč boršč v papináku top recept boršč domaci borsc s uzeninou recept na boršč s uzeninou boršč z mrazene zeleniny boršč recept tlakový hrnec pro lenochy

Zapomněl/a jsem heslo