Boršč pro lenochy

Polévky Doba přípravy: práce 20 minut, pak cca 20 minut vaření 13 názorů

Polévky Doba přípravy: práce 20 minut, pak cca 20 minut vaření 13 názorů

Suroviny 6-8 porcí

2 cibule
olej na smažení
2 nožky klobásy
2 červené řepy
1/2 balíčku mražené zeleniny pod svíčkovou
200 g mletého masa
100 g zelí syrové nebo kysané
kostka bujónu
2 bobkové listy
pár kuliček pepře
pá kuliček nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích. Přidáme klobásu.

  2. Řepu oškrábeme a nakrájíme na kostky, přidáme k masu, vsypeme mraženou zeleninu, bujón a zelí. Zalijeme vodou aby nic nečouhalo, přidáme sůl a koření a vaříme v tlakovém hrnci cca 20 minut.

  3. Dle chuti možno zahustit, my podáváme jen se smetanou, zakysanou nebo práškovou do kafe, ta se tam hodí báječně. A čerstvý chlebík.

Poznámka od kuchařky

Až bude foto, přidám:-)

Komentáře k receptu Boršč pro lenochy

  • br555 br555

    nevděční jste jak nevim co... ten recept je perfektní.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky zde si dovolím přidat foto a plus!! Strašně jsem si pochutnala!! Díky moc za recept!:-):yes:

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Mě se to líbí:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já taky nevidím problém, proč by se místo masa v kuse, nemohlo dát mleté? Určitě to bude stejně dobré a rychleji hotové;-):yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Boršč se mi moc líbí, někdy to zkusím ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • akatka akatka(neregistrovaná)

    takhle to tedy chodí? myslela jsem, že jde o to nabídnout někomu, aby si uvařil dobrou polévku:-). ale tady se hodnotí, to jsem netušila, a dokonce názvy!! tak už víme že to není boršč, a už víme že není pro lenochy. OK, poučila jsem se a vyklízím pole:-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Žába také plave a boršč to není:-)):-))

    Odpovědět

  • zeruzaby zeruzaby(neregistrovaný)

    :-DKdo tady nazýváte, že to s borščem nemá nic společného, velmi se mýlíte. Já byla již dvakrát na Ukrajině a Krymu a boršč je tam vše co plave a je v husté polévce. Takže i toto a s touto variantou jsem se tam setkala také. Boršč je tam třeba i bílý nebo hnědý. Do té doby jsem si myslela také, že musí být jen červený.:-Ozeruzaby

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    K tomu by lenoch nevstal.;-(

    Odpovědět

  • akatka akatka(neregistrovaná)

    klidně si tam přimyslete uvozovky.. až ochutnáte, uvidíte sami.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Polévka bude dobrá, jen ji nenazývejte borščem, prosííím,

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Polievka bude určite výborná:yes:, ale s borščom to nemá nič spoločné. ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes recept se mi líbí.+.1. bod :-K:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: čím zahustit boršč jak zahustit boršč boršč recept falesny borsc boršč v tlakovém hrnci čím zahustit bořč boršč s uzeninou svíčková pro lenochy boršč z tlakového hrnce boršč v papináku top recepty boršč recepty pro lenochy mrazeny borsc borsc v tlakový hrnec recept na boršč boršč recept rychly boršč s uzeninou top recept boršč domaci borsc s uzeninou recept na boršč s uzeninou