

Kuřecí závitky s česnekem, grilovanou cuketou a mozzarellou ve smetanové omáčce
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 mladé cukety
- 150 g buvolí mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky (nejlépe mlýnek Kotányi)
- dijonská hořčice
Postup přípravy receptu
Cukety nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky (viz foto), vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem a opatrně promícháme tak, aby byly všechny strany potřené. Necháme odležet 10 minut. Prostřední část cuket, kterou již nelze nastrouhat na plátky, rozkrájíme na hranolky.
Maso rozkrojíme tak, aby vznikl co největší souvislý plát a pod mikrotenovou fólií ho lehce, ale důkladně rozklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím plátky masa.
Na grilovací pánvi lehce vytřené olivovým olejem opečeme tenké cuketové plátky dozlatova a necháme vychladnout.Porce masa poklademe vrstvou opečených cuketových plátků, posypeme provensálským kořením se solí a přidáme kousky mozzarelly. Zavineme, upevníme párátky nebo kuchyňskými jehlami, povrch osolíme a opékáme ze všech stran dozlatova. Opečené maso v pánvi odsuneme na stranu, odstraníme přebytečný olej a ponecháme z něj zhruba 2-3 lžíce. Výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, prošleháme, zalijeme horkou vodou a ztlumíme teplotu na minimum.
Pánev s masem přiklopíme a patnáct minut necháme probublávat omáčku. Hlídáme. Poté přilijeme smetanu, přidáme hranolky zbylé cukety, omáčku osolíme a přichutíme lžičkou dijonské hořčice. Necháme probublat dalších deset minut a dochutíme.
Závitky krájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory, rýží nebo kuskusem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí závitky s česnekem, grilovanou cuketou a mozzarellou ve smetanové omáčce
-
líbí se mi rcp
-
Při pohledu na Tvou dobrotu mi zajásalo oko a zaplakal hladný žaludek
Moc hezky připravená dobrůtka -
Moc hezká kombinace
-
Pochutnala bych si
Mladé cuketky máme moc rádi jako matesy - podle Tvého receptu, už je i náš+
-
Parádní recept
+
jako vždy
a super lákavé foto
-
1974andrea:
no, to asi taky...
-
Eliza:Asi sis připadala tenkrát jako ta přerostlá tykev, co?
-
Tak to by mně nikdy nenapadlo a žena mně už za cpaní cuket do všeho pronásleduje. Asi se domácí situace ještě zhorší
plus -
Moc děkuji za všechny komentáře. Andreo, ujídala jsem za syrova, co Ti mám povídat...
Ale ty velké přerostlé cukety nesnáším od prvního těhotenství, kdy se mi jen z pohledu na ně dělalo blbě.
Už je to přes 22 let
(), ale nějak mi to zůstalo v podvědomí.
-
Elí, to musí být dobrota, za prvé je to od tebe....to samo je záruka pošušnáníčka a za druhé je fotka velmi jedlá a cukety jsou úžasná zelenina
Dávám ti 9.bod
-
Já mladé cukety taky miluju, jen tak syrové do salátu jsou vynikající. Tohle bude moc dobré, tomu věřím
-
Eliza: jo táák.. tak to jo, tomu rozumím, já ty obludy taky nemusím, ale nikdy to nenechám dojít tak daleko
-
Vypadá to Eli nádherně. Dnes mam zrovna žravou a tohle bych snědla celé a klidně hned teď už takhle pozdě
-
Děkuji.
Rebíí, já nesnáším ty přerostlé. Ale mladé, křupavé mňam miluju a používám odjakživa (no - aspoň tady je mám v řadě receptů od samého začátku).
-
ty jsi vzala cukety na milost
překrásné fotky, krásný recept