Canelloni plněné uzenou mozzarellou s omáčkou z klobásy

Těstoviny Doba přípravy: 70 minut 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Těstoviny Doba přípravy: 70 minut 4 názory

Suroviny 6 porcí

400 g uzené Mozzarelly
400 g Ricotty
500 g těstovin Canelloni nebo velké trubky Paccheroni
500 g rajčatového protlaku
150 g klobásy dle chuti
1 lžíce nasekané zelené petrželky
1 vejce
1 stroužek česneku
1 cibule
bílé víno
strouhaný parmezán
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli nechte zesklovatět spolu s rozmačkaným česnekem na olivovém oleji. česnek odstraňte, aby nezhořkl. Pak přidejte nakrájenou nadrobno klobásu, chvilku opékejte. Pak přidejte asi 1 dcl bílého vína, nechte ho odpařit. Přilijte protlak a asi půl hodiny vařte na mírném plameni až omáčka zhoustne.

  2. Mezitím si připravte náplň z ricotty- můžete použít i tučný tvaroh místo ricotty. V misce promíchejte ricottu, asi 2 lžíce parmezánu, nasekanou petrželku, vejce, trochu soli a pepře, mozzarellu nakrájenou na malé kostičky.

  3. V osolené vodě uvařte těstoviny al dente. Až trochu zchladnou, naplňte je sýrovou náplní.

  4. Do zapékací mísy dejte na dno trochu rajčatové omáčky, na tu vyskládejte naplněné těstoviny, zalijte zbylou omáčkou a bohatě posypte parmezánem.

  5. V troubě předehřáté na 200 stupňů nechte pár minut gratinovat. Je to pracnější, ale výborné. Recept od italské tetičky. Dobrou chuť!

Komentáře k receptu Canelloni plněné uzenou mozzarellou s omáčkou z klobásy

  • sebastianna sebastianna(autorka receptu)

    Jitkas:jedla jsem je u tety letos o Velikonocich a byla tam italska salsiccia, mas pravdu, ale ne cerstva, klasicka susena klobasa. smele bych tam dala jakoukoli suchou mirne pikantni ceskou klobasu pokrajenou na drobno

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jako zizala, mene prace, vysledek perfektni.Ta klobasa myslim, ze by mela byt italska cerstva salsiccia.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Canelloni nepředvářím, lépe se plní. Když se dá kolem nich hodně omáčky, "uvaří se" během pečení dostatečně.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude veliká dobrota:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: italské klobásy recept na italské cannelloni recepty na italské canneloni italské canneloni italské klobásy recept italské canneloni recepty italské canellon recepty na italské klobásy canelloni nebo velké trubky/paccheroni/