Smetanove kureci zavitky

aisha Kuchařka:

Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny Drůbeží maso 11 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
200 g čerstvých žampionů
1 menší pórek
několik plátků italské mortadely
200 ml smetany
100 ml kokosového krému (nebo mléka)
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného kmínu
olivový olej
drcený pepř
sůl
máslo
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce francouzské worcestershine omáčky (nebo jiné worcester omáčky)
pár kapek citrónové stavy
drcený pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Každé kuřecí prso rozřízneme na větší plat, naklepeme a z obou stran potřeme marinádou, kterou jsme získali smícháním všech surovin na marinádu. Na cca 1 hodinu uložíme do chladu.

  2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, drcený kmín, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme malinko vody. Necháme vychladnout.

  3. Na každé kuřecí prso klademe plátky mortadely, žampionovou směs a utvoříme závitek. Na olivovém oleji je ze všech stran prudce orestujeme, přendáme do nádoby na pečení, kterou jsme vytřeli máslem a zalijeme smetanovou směsi. Tu získáme smícháním smetany, kokosového krémů, nového koření, pepře, soli a zbytku marinády.

  4. Pečeme při 180°C 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dalších 30 minut zapékáme.

  5. Hotové závitky vyjmeme z omáčky, necháme přikryté chvilku odpočívat. Mezitím si zahustíme omáčku (trochou mouky nebo škrobové moučky).

  6. Jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži s petrželkou. Při vaření rýže jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovým krémem a přidala lžíci másla. Po uvaření jsem do ryze zamíchala nasekanou hladkolistou petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Smetanove kureci zavitky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo