Smetanove kureci zavitky

aisha Kuchařka:

Doba přípravy: 1 a 1/2 hodiny PT1H30M Drůbeží maso 11 názorů

Přidat další fotografii
513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
200 g čerstvých žampionů
1 menší pórek
několik plátků italské mortadely
200 ml smetany
100 ml kokosového krému (nebo mléka)
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného kmínu
olivový olej
drcený pepř
sůl
máslo
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcester omáčky
pár kapek citrónové stavy
drcený pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Každé kuřecí prso rozřízneme na větší plat, naklepeme a z obou stran potřeme marinádou, kterou jsme získali smícháním všech surovin na marinádu. Na cca 1 hodinu uložíme do chladu.

  2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, drcený kmín, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme malinko vody. Necháme vychladnout.

  3. Na každé kuřecí prso klademe plátky mortadely, žampionovou směs a utvoříme závitek. Na olivovém oleji je ze všech stran prudce orestujeme, přendáme do nádoby na pečení, kterou jsme vytřeli máslem a zalijeme smetanovou směsi. Tu získáme smícháním smetany, kokosového krémů, nového koření, pepře, soli a zbytku marinády.

  4. Pečeme při 180°C 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dalších 30 minut zapékáme.

  5. Hotové závitky vyjmeme z omáčky, necháme přikryté chvilku odpočívat. Mezitím si zahustíme omáčku (trochou mouky nebo škrobové moučky).

  6. Jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži s petrželkou. Při vaření rýže jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovým krémem a přidala lžíci másla. Po uvaření jsem do ryze zamíchala nasekanou hladkolistou petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Smetanove kureci zavitky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo