Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásové knedlíčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 791 kJ /
3 057 kcal
Bílkoviny135,44 g
Tuky149,51 g
Vláknina15,11 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 5,15 g
Sůl12,55 g
Sacharidy285,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky ( priemer asi 2,5 cm ), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán. Krok 2: Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a cesnak narezaný na plátky a spolu s knedlíčkami ešte krátko opekáme. Krok 3: Potom prilejeme smotanu a mlieko a privedieme k varu. V malom množstve vody rozmiešame solamyl, pridáme do omáčky a znovu krátko povaríme. Osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame narezanú pažitku. Krok 4: Rezance klasicky uvaríme a ocedíme. Na taniere rozdelíme rezance a polejeme knedlíčkami s omáčkou.

Zveřejněno 17. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6E5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásové knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6E5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já mám zatím s vinnou klobásou jen dobré zkušenosti, takže Teri:yes:

My byli v Bulharsku a skončili jsme se stejnými obtížemi jako všichni. Ale klobásami to nebylo !!! Většinou to bývá vodou, ve které si umyješ ruce, "omyješ" ovoce, kterou používají v kuchyni v hotelu a kterou zalévají zeleninu. Vinná klobása je v tom nevinně. My jí milujem obalenou jen v mouce a opečenou na oleji. Tato úprava je zajímavá. Až jí budu kupovat, koupím víc a vyzkouším.;-):yes:

Tohle taky není dietní ale určitě dobré. Možná konečně způsob, jak bych o vánocích do sebe dostala kousek téhle klobásky. U nás je tradičním mezichodem opékaná tato klobáska a jedině já ji, bohužel, nemůžu ani vidět.:-( Nevím, jestli vám něco řekne pojem "mamájka" z dob, kdy se mohlo na příslib cestovat i do Rumunska do letoviska Mamaia k moři.Pro ty mladé - hygiena tam nebyla nic moc a hodně turistů doplatilo na zakoupení smažené klobásy na ulici - nemusím popisovat detailně,že ne? :-8:-D, ale prostě od té doby mám k těmto výrobkům silnou averzi. Uzené klobásy, čabajky atd mi naprosto nevadí.Ale protože každý rok o vánocích vysvětluju, proč nemůžu ani kousínek, tak zkusím udělat toto - nejdřív na zkoušku a pak uvidíme ;-).Aspoň snad rodina ocení, co všechno musíme podstupovat pro rodinný klid a soudržnost ;-):-D

Tématické fráze:
mamajka, klobasova panenka, rumunska kucharka, recepty srnčí, klobásova omáčka, klobasove menu, recepty z klobasovej zmesi, co to je mamajka, bramborovy knedli s vinnou klobasou, knedlicky s vinnou klobasou, „mamajka” z rumunska, klobásové jídla, klobásové placičky, rumunsko mamaia, vanocní tradicni jidla, kralik recepty

Suroviny:
klobása vinná, mrkev, česnek, olej, smetana, mléko, solamyl, sůl, pepř, pažitka, nudle,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu