

Plec se žampióny a okurkou
Suroviny 6 porcí
- 500 g vepřové plece
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 200 g žampiónů
- 3 sladkokyselé okurky
- sůl
- 1 bujón
- 200 ml mléka
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 500 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu
Vepřovou plec nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí.
Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření.
Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa.
Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.
Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, okurky, bujón a dusíme 10 - 15 minut.
V mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.
Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu.
Nakonec omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plec se žampióny a okurkou
-
Jani,dnes jsme si na Tvé dobrotě pochutnali
Přidávám druhý bodík a posílám foto
+2
Neměla jsem plecko,ale 2 plátky kotlety a přidala jsem špetku celého kmínu.Podušené,měkké maso jsem dala bokem a dodělala omáčku.Protože jsme na knedlík neměli moc chuť,tak jsem uvařila špagety a bylo to OKDíky za inspiraci
-
to také můžeme