Plec se žampióny a okurkou

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 90 minut 2 názory

Suroviny 6 porcí

500 g vepřové plece
2 lžíce slunečnicového oleje
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
200 g žampiónů
3 sladkokyselé okurky
sůl
1 bujón
200 ml mléka
2-3 lžíce hladké mouky
500 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji do mírného zhnědnutí.

  2. Poté podlijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list a nové koření.

  3. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme do změknutí masa.

  4. Žampióny oloupeme a s okurkami nakrájíme na menší kousky, nebo plátky.

  5. Jakmile je maso měkké, tak k němu přidáme žampióny, okurky, bujón a dusíme 10 - 15 minut.

  6. V mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme.

  7. Za stálého míchání jí povaříme a vmícháme smetanu.

  8. Nakonec omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu Plec se žampióny a okurkou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani,dnes jsme si na Tvé dobrotě pochutnali:yes:Přidávám druhý bodík a posílám foto:-p+2:yes:
    Neměla jsem plecko,ale 2 plátky kotlety a přidala jsem špetku celého kmínu.Podušené,měkké maso jsem dala bokem a dodělala omáčku.Protože jsme na knedlík neměli moc chuť,tak jsem uvařila špagety a bylo to OK:-pDíky za inspiraci:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to také můžeme:yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová plec s žampiony omáčka s žampiony a okurkou omáčka z plecka se na žampiony plecko se žampiony plecko recepty vepřové s žampiony a okurkou vepřová omáčka s okurkou a žampiony vepřové maso žampiony okurka omáčka se žampiony a okurkou omáčka s okurkou a žampiony recept z plecka s okurkou žampiony s okurkou omáčka