Plec na žampionech se smetanou

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: cca 1 hodina 8 porcí Omáčky 4 názory

Suroviny

800 g vepřové plece bez kosti
2 PL sádla (oleje)
1 velká cibule
1 PL drceného kmínu
1 konzerva žampionů krájených
4 pikantní párky (nebo klobása)
1 kelímek tučné smetany
hladká mouka na zahuštění
1 PL hořčice
1 kostka masoxu
sůl
pepř
Podravka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle si osmahneme cibulku pokrálenou na jemno. Maso na větší kostky přidáme do základu, osmahneme, přidáme kmín a masox a ještě chvilku orestujeme. Podlijeme vodou cca 3 dcl a dusíme do měkka.

  2. Párky pokrájíme na kolečka, dáme do hrnce k masu, v malé misce si rozmícháme hl. mouku dle potřeby kolik budeme mít omáčky se smetanou a hořčicí.

  3. Vlejeme za stálého míchání do omáčky a podlejeme vodou tak aby byla omáčka dostatečně zahuštěna. Já dávám cca na čtyři litry omáčky 5 pol. lžic. Přimícháme scezené žampiony.

  4. Provaříme a mícháme ještě deset minut. Dochutíme podravkou a pepřem a popřípadě ještě solí ale pozor podravka už sůl obsahuje!

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo rýží jak kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Plec na žampionech se smetanou

Tématické fráze: hovězí na žampionech se smetanou omáčka na žampionech vepřové na žampionech se smetanou kuřecí maso na žampionech se smetanou hovězí plec na zampionech plec na žampionech maso na žampionech se smetanou hovězí plec bez kosti recept vepřová plec recepty vepřové na žampionech s rýží na žampionech hubova omačka vepřová plec na žampionech vepřová plec na žampionech a smetaně hovězí plec bez kosti recepty vepřová plec bez kosti na žampionech vepřová plec na žampionech se smetanou vepřové plátky na žampionech se smetanou vepřové maso na žampionech se smetanou vepřová plec se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo