Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy a dá se připravit na mnoho způsobů. Tahle nádivka je s kroupami, houbami a uzeným masem a nechybí ani bylinky. Připravte ji jako pohoštění pro koledníky a uvidíte, že se po ní jen zapráší.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,04 g |
Tuky | 58,04 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,18 g |
Sůl | 7,26 g |
Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Pekáček dostatečně vymažeme sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zlatova. Krok 8: Během pečení potíráme sádlem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgwm
Moje poznámka
Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgwm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
kroupy recepty,
hubník s kroupami,
housková nádivka,
velikonoční nádivka s houbami,
recepty z krup,
kroupy s uzeným,
nádivky z pečiva recepty,
kroupova nadivka,
nádivka bez pečiva,
velikonočni nádivka s uzeným,
velikonoční nádivka s játry,
nádivka z celozrnného pečiva.cz,
celozrnná nádivka,
velikonoční nádivka s houbama,
velikonoční nádivka bez pečiva,
kroupy v receptech,
recept na kroupy s houbami,
hubník z krup,
velikonocni .pohanky nádivka recept,
pečivo z krup
Suroviny:
vejce,
maso uzené,
houby mražené,
kroupy,
česnek,
bylinky,
vývar uzený,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (11)
Jen na okraj (nechci být za chytrolína), ale kdysi jsem sbírala zkušenosti v hospodské kuchyni a dostala radu, že kroupy se vaří v nesolené vodě. Zkusila jsem obojí, ve slané se vaří asi tak 5x déle. Totéž platí i u rýže natural, to je už vlastní postřeh.