Žid (bramborák s jablky)

cathleen Kuchařka: cathleen

Sladká jídla 4 názory

Suroviny

8-10 brambor
1 vejce
hladká mouka
větší špetka soli
sádlo
2 jablka (nebo švestky)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme jako na bramborák. Přidáme vejce, sůl a trochu mouky, aby vzniklo lité těstíčko.

  2. Pekáček dobře vymažeme sádlem a nalijeme do něj polovinu těsta, které poklademe plátky jablek bez jadřinců (nebo půlenými švestkami).

  3. Jablka zalijeme zbytkem těsta a dáme upéct do vyhřáté trouby dočervena (200 °C).
    Podáváme naslano nebo nasladko, sypané cukrem na talíři.

Poznámka

Recept z knihy J. Marholda - Krkonošská kuchařka

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žid (bramborák s jablky)

  • casino casino

    Usmažil jsem těsto jako bramborák, ale avšak tradičně i s česnekem a poněkud netradičně jsem posléze máznul povidly :yes:
    (napsal bych to jinam, ale podobný rcp nebyl nalezen :-)

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

  • popoluska340 popoluska340

    Jeejda ked som bola mala,tak to moja ceska babicka pekavala.Ale to uz je mooc davno,vyse 45 rokov.Robievala to so susenymi slivkami.Urcite vyskusam cez vikend spravit,aj ked to budem len sama jest ale nevadi:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

Tématické fráze: bramborak s jablky bramborovy žid recept zid bramborák s s jablky žid z brambor jablkovy bramborak recept na žida recept na bramborák s s jablky jak upéct bramborový žid bramborák s jablky žid žida recept bramborák s jablky bramboraky s jablky recepty bramborák s jablky zid recepty bramboráčky s jablky recept na bramborový žid bramborák-žid jablka jako bramborák bramborák zapečený s jablky

Zapomněl/a jsem heslo